Moosty Nickli Üyeden Alıntı
Anlamakta zorlanıyorum. Maaşımın yarısı zaten elime ulaşmadan kesiliyor. Ardından satın aldığım herşeyde vergi kesiliyor. Telefonla konuşuyorum yarısı zaten vergi. Diyorlar ki vergiler ile yollar yapılıyor köprüler yapılıyor ama onlar da zaten paralı. Şu an devam etmekte olan bir çok yol yapım çalışmasının asıl amacı o yolları bizim paramızla düzeltip birilerine ucuza satmak ve yolları paralı hale getirmek. Zaten benim paramla yapılmış yollardan bir de üstüne para verip geçmek zorunda kalmak bana çok dokunuyor açıkçası.
Kurtuluş savaşını gerçekten kazandık mı biz, emin değilim. Sonuçta köle gibi sabahtan akşama çalışıyormuyuz, evet. Şöyle aklımıza estiğinde özgürce gidip ülkemizi dolaşabilyormuyuz? Teorik olarak evet ama pratik olarak hayır. Kazandığımız elin gavuruna mı gidiyor evet. Ülkemizin en güzel yerlerinde tatil yapanlar, yaşayanlar çoğunlukla Türk mü yabancı mı? Yabancı.
Sahi gerçekten kazandık mı biz Kurtuluş savaşını? Belki düşmanları fiziksel olarak çıkardık bu ülkeden ama Atatürkün bahsettiği, 'Asıl savaş şimdi başlıyor' dediği savaşı kazanamadık henüz. Çok üzülüyorum, ülkem için, bu ülkede yaşayan güzel insanlar için.
Hiç birimiz bunu haketmedik, böyle olmamalıydı diye düşünüyorum ama belki de hakettik ve bu onun cezası. Sahip çıkamadık, ders almadık yaşanılan, hem de üst üste yapılan hatalardan. Ders alamadık.
Üzüntüm benzine zam yapılmasından değil, çok daha başka, çok daha büyük. Yoksa depoda 10 lira daha fazla vermişim devletime çok önemli değil. Eğer benim insanıma, benim kardeşime yarıyorsa bu para hiç önemli değil, canımız feda bu ülkeye vallahi işin parasında değilim.
Üzüntüm büyük, içim yanıyor, haberleri seyredemiyorum artık. Bir tane yahu, hayırlı bir tek haber olmaz mı bu ülkede. Cahil olmak istiyorum kara cahil, bilmemek istiyorum. Üzgünüm. Çok üzgünüm.