Akaryakıt dağıtım şirketlerine uyarı
AA
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dağıtım şirketlerinden fiyat uygulamalarını 20 Haziran’a kadar düzeltmelerini istedi.
Kurulun geçen hafta yapılan toplantısında aldığı karar internet sitesinde yayımlandı. Kararda, petrol piyasasında faaliyet gösteren dağıtıcı lisansı sahiplerinin fiyat uygulamalarında en yakın erişilebilir dünya ser piyasa oluşumunu dikkate almadığının anlaşıldığı belirtildi. Fiyat uygulamalarının 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (Rafinerici ve dağıtıcı lisansı kapsamında yapılan piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatlar, en yakın erişilebilir dünya ser piyasa oluşumu dikkate alınarak, lisans sahipleri tarafından hazırlanan tavan fiyatlar olarak Kuruma bildirilir) hükmüne uygun hale getirilmesi için 20 Haziran 2009 tarihine kadar süre verildiği ifade edildi.
Dağıtım şirketleri bu süreye kadar durumlarını düzeltmemeleri halinde EPDK tarafından şirketler hakkında soruşturma açabileceği gibi, kurum, Türkiye çapında akaryakıt dağıtım ve bayi satışlarına yönelik tavan fiyat belirleyebilecek.