Otomatik klimalı araçta klimayı açmadan fan çalıştırmak?
Benim garip bir sorum olacak.
Aracımda çift bölgeli otomatik klima var.. Gayet güzel memnunumda bir problemim var.
Örneğin sabah evden çıkarken hava gayet serin güzel oluyor ve ben klimayı açmak istemiyorum... ama camı açıp gürültü duymakta istemiyorum. Doğal olarak dışarıdaki havanın ısıtmadan ve soğutmadan içeriye üflemesini istiyorum.
Otomatik klimanın FAN ayarı düğmesine basınca üflemeye başlıyor ama örneğin 24 dereceye ayarlıysa (klimayı genelde bu ayarda kullandığım için) bazen dışarıdaki havayı ısıtarak vermeye çalışıyor.. Isıtmasın diye bende sıcaklığı minimuma indiriyorum (16 yada LO ayarına) ama ben böyle düşürüncede kendisi klimayı açıyor. Bende hemen tekrar klima tuşuna basıp kapatıyorum.
Bu işlem sonunda klima ekranında dereceler bir süre yapıp sönmeye başlıyor. (bu sıcaklık için klimaya ihtiyacın var demek istiyor sanırım) Sonra vazgeçiyor ve LO ayarında dışarıdaki havayı ısıtmadan ve soğutmadan fan ile üflemeye başlıyor.
İyide bu işin bir kolayı varmı acaba ya? Klimayı durduk yere açıp kapatmış olmakta istemiyorum, kompresöre zarar verebilirim gibi geliyor..
hiç ellemesem önceden ayarlı olan 24 derecede dursa bu sefer kendi kendine ısıtmaya yada soğutmaya başlayabilir onuda istemediğim için böyle uğraşıyorum..