Banka kredi borcu bitip de yakın zamanda rehin kaldırtan oldu mu aramızda arkadaşlar ?
Yada konuya vakıf olan arkadaşlar burdan bilgi verebilirler mi?
Ne Kadar masraf etmek gerekiyor-ne yapılacak vs ...
Teşekkürler ...
Printable View
Banka kredi borcu bitip de yakın zamanda rehin kaldırtan oldu mu aramızda arkadaşlar ?
Yada konuya vakıf olan arkadaşlar burdan bilgi verebilirler mi?
Ne Kadar masraf etmek gerekiyor-ne yapılacak vs ...
Teşekkürler ...
bankaya gidip trafik sube müdürlüğüne hitap eden bir yazı alıyosunuz. bankanın masrafı ve bu yazıyı notere onaylatma masrafı var. daha sonra ise mutlaka bu yazıyı arabanızın kayıtlı olduğu trafik şubesine götürüp aracın dosyasından da rehini kaldırmanız gerekiyor. bu işlem ise ücretsiz
Bir de bankadan alınan yazıyı aynı gün noterde tasdik ettirmek gerekiyor...
valla ben bunlarla hic ugrasmadım banka trafiğe iadeli taahhütlü bir mektup gonderdi ve 1 hafta sonra internetten baktıgımda rehin kalkmıştı
benim şahitolduğum olayda şu şekilde bir ücretlendirme olmuş. banka önce 120 tl istemiş ama sonra pazarlıkla 50 tl ye inmişler. noter ise 47 tl.
Ali, yaklaşık 1 sene önce ben de aynı işlemleri yapmıştım.Yapı Krediye sanıyorum 70TL, notere de 50TL vermiştim...
ben daha geçen hafta içinde kaldırdım rehini. Fiat finans'tan almıştım krediyi. borcum bittiğinde aradım Fiat finansı onlarda bana noter işlemleri için 60 TL daha yatırmamı istediler. onuda yatırdıktan sonra bana rehnin kalkması için gereken noterden onaylı yazıyı gönderdiler. Sonra bu yazı ve ruhst ile eminiyet müd. trafik şb'ye gittim. Orada da 30 YTL tescil belgesi için para aldılar. sonrada işlem bitt.
DİKKAT ARKADAŞLAR
ARANIZDA İHMALCİ AMAN KULLANIYORUM SATARKEN DÜŞÜNÜRÜZCÜ ARKADAŞLAR VARSA KREDİSİNİ ÖDEDİKTEN SONRA HACZİ X TARİHTE KALDIRIRIM DİYEN VARSA SİZE GEÇMİŞTE YAŞANANLARI ANLATAYIM.
BİLİNDİĞİ GİBİ KRİZDE BATAN BİRÇOK BANKA OLDU BU BANKALARDAN HACİZ YAZISI ALMAYIP DA SALLAYAN ARKADAŞLAR VARDI SATMAK İSTEDİKLERİNE KARŞILARINA NOTERDEN ONAYLI BANKA HACİZ KALDIRMA YAZISI İSTENİNCE PAÇALARI TUTUŞTU KARŞILARINDA MUHATTAP BANKA BULAMADILAR TABİİ Kİ ARAÇLARI TMSF YE KALDI VE TÜRLÜ UĞRAŞLARDAN SONRA KALDIRABİLDİLER Mİ BİLMİYORUM.
Ben Finansbanktan haciz kaldırma yazısına 50 ytl ve noter onaylatma işine de 42.5 ytl verdim bu alınan paralar aslında yasal soygun ve haksız kazanç 1 dandik kağıda yazı yazmaya 50 ytl 100 ytl alan bankalara soruyorum krediyi verirken canım cicim sonra bu çapulculuk nedir? Çok yazık çok daha bizim bilediğimiz bir çok yasal dolandırılma var bir avukat arkadaş bu durumu yorumlaya bilir ise ne mutlu bize.
bnm bankamda ıs bankası.gecen ay taksıtı yatırmaya gıttıgımde, ıcerı gırıp sormustum.kısmetse onumuzdekı ay kaldıracam rehını.sızın dedıgınız gıbı, hıcbırsey yapmanıza gerek yok dedıler.borcu kapatıyorsunuz, daha sonra bız emnıyete yazı gonderıp, rehını kaldırtıyoruz.bu ıslemler 1 hafta - 10 gun arasında bıtıyor demıstı.hıcbır para da talep etmıyorlarmıs.sadece ruhsat degısımı ıcın, trafık 30TL para alıyormus o kadar...
İşbankası'nın uygulaması iyiymiş. Tabi bu masrafları taa en başında, kredinin dosya masrafı olarak zaten alıyorlarsa o başka. Çünkü bildiğim kadarıyla İşbankası, kalem oynatmak için bile para alan bir banka.
Benim de az kaldı rehinin kalkmasına. Hayırlısıyla bitse de 100 tl vermeye razıyım :)
Ama gerçekten bankalara elini veren kolunu kurtaramıyo. Allah yardımcımız olsun.
Aynen Benim bankamda işbankasıydı. Demekki bir onlar soymuyor :) ben ruhsatı da degistirmedim varsın yazsın rehinli diye ama trafikde kontrol ettim hak mahrumiyeti yok yazıyor. Notere ve bankaya verilen o paraya gerçekten yazık. Çok kolay kazanılmıyor o paralar...
Bu adresde gösterir hak mahrumiyeti var mı yok mu
:E.G.M.:Araç_Sorgulama:
tesekkurler bılgılendırme ıcın...
benim borcum bitmiti ve koç finası aradığım zaman 60ytl yatırırsanız size noterden rehin kaldırma yazısı göndeririz dediler yatırdım ve gönderdiler .Başka hiç bir işlem yapmadım ve aracıme sorguladığım zaman rehinli diye gösteriliyor Acaba trafik tesçile gitmediğim içnmi ? bunu açıklıyabilirseniz sevinirim yada ne yapmam lazım geldiğini şimdiden teşekkürler
Ben bundan önce iki aracımdan rehin kaldırdım ikisinde de bankaya para ödemedim. Notere ve trafikte ruhsat değişimi için para verdim.