arkadaşlar şuan aracımda katın içi boş ve sonda sanayi yapımı custom egzos var sesi pek yeterli gelmiyor daha tok bir ses duymak istiyorum HKS ve Otto sanırım iyimiş daha önce uğraşan arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim
arkadaşlar şuan aracımda katın içi boş ve sonda sanayi yapımı custom egzos var sesi pek yeterli gelmiyor daha tok bir ses duymak istiyorum HKS ve Otto sanırım iyimiş daha önce uğraşan arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim
Sezai kardeşim, öncelikle gürültü, koku ve çevre koruma gibi nedenlerle, katalitik konvertörünüz boş olmamalı, sonra da cat-back, yani konvertör sonrası egzoz sisteminiz olmalı. Ya da 2. alternatif olarak spor katalitik konvertör ve de cat-back egzoz sisteminiz olmalı. Tabiki, bu arada dizel araçtan benzinli araç tarzında ses beklememek gerekir, bunu da göz ardı etmeyelim.![]()
Konu OAGP1960 tarafından (09/09/2013 Saat 00:21 ) değiştirilmiştir.
Teşekkür ederim Orkun abi kilometreden dolayı katalizörü boşaltmak zorunda kaldım downpipe ile alt devirlerimi kaybediceğim söylendi bende bu yüzden bu işe girmek istemedim şuanda sadece son susturucu değişik düz boru yaptırmadım alt devirlerimi kaybetmek istemiyorum aşırı bi ses beklentim yok sadece tok ses istiyorum
Rica ederim değerli Sezai kardeşim, kaliteli yakıt kullanılırsa, km. ile bağlantılı olmaksızın, katalizatör ile ilgili hiçbir sorun oluşmaz, ayrıca, şu an eğer katalizatör boş ise zaten down pipe durumuna gelmiş demektir. Yani, aslında alt devirler için back-pressure gereksinimini katalizatör karşılar, yani bir miktar dar hacim ve de sıkıştırma ile birlikte yüksek egzoz gazı basıncı sunar. Belirttiğim gibi, benzinli araçlardaki gibi bir ses beklememek gerekir ve de dizel araçtan alabileceğiniz en tok sesi, kuralları da yerine getirmek kaydıyla bahsettiğim şekilde alabilirsiniz.![]()
Teşekkür ederim abi bilgilendirme için![]()
dizellerde heleki 90lıklarda içi boş kat komple düz boru sonada çift çıkışlı egsoz kafası gayet tatminkar bir ses çıkarıyor![]()
Marka olarak REMUS ve OTTO .....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri