Aracımdaki eski box'ı söktükten sonra yaklaşık 1 aydır çektiğim eziyeti sonlandırmak için dün netten racechip powerbox siparişi verdim. aslında niyetim chip tuning yaptırmaktı ama hem cemal abi hem de izmirde sorduğum ustalar beyni açmamız gerekli deyince cesaret edemedim o işe girmeye.

Racechipim bu sabah elime ulaştı. montajını yaptım. üzerindeki ayar düğmelerini performanslı kullanıma uygun şekilde ayarladım. tam gazla yola çıktığım an aracımın içi diskoya döndü, bi ton arıza lambası yandı. hemen geri döndüm. bi çok vatandaş gibi bende kullanım kılavuzunu okumadan kullanmaya başladığımdan böyle bi durum olmuş. ayarları biraz daha normale çevirip yavaş yavaş arttırmak gerekiyormuş normalde. bu şekilde araca uyum sağlıyormuş cihaz. ayarları biraz daha düşürdüm ve öyle denedim. arabam hiç arıza lambası yakmadı.

Gücün geleceği devir bandını seçmeye yarayan ve seçili devir bandında gelecek gücü ayarlayan 2 ayrı ayar podu var üzerinde. şu an optimum ayarı yakalayamadım. gelen güç çok iyi ama bir anda geliyor ve bi anda kayboluyor. en iyi verim için devir bandını turbonun devir bandıyla paralel tutmak gerekiyormuş.

Bizim araçlarda turbonun devreye giriş devrini bana söyleyebilecek bir zat arıyorum şu an Onuda tam olarak ayarladıktan sonra sanırım tam yorum yapabileceğim. ama arıza lambası yanana kadar kullandığım ilk ayarda arabanın resmen dişleri uzadı, 3. viteste asr lambası hala yanıyordu. ideal ayarı bulabilmek için önceden kullanan varsa onunda yardımlarını bekliyorum.