Değerli forum üyeleri. Bu konu hakkında forumumuz içerisinde açılmış hemen hemen tüm konuları okudum. Benim lastikten beklentim ilk önce güvenliktir. Yani yol tutuşu ve frenleme performansıdır. Ama elbetteki konfor da önemli. Yol sesi şimdikine göre kesin azalacaktır diye düşünmekteyim. Lassa miratta var aracın üzerinde. 2008 14. hafta tarihli. Ben bu lastikleri aldığımdan beri yaklaşık olarak 45000km yol yaptım. Artık kesin değiştirmem lazım. Lütfen tecrübelerinizi ve görüşlerinizi benimle paylaşın. Hem ben hemde lastik almayı düşünen arkadaşlarımıza yardım etmiş olursunuz. Şimdiden herkese teşekkürler.
Bayilerle de görüşerek bazı fiyatlar aldım. Lastik başına 10-20TL gibi bir fark benim için önemli değildir. Önemli olan beklentilerimi karşılamasıdır.
Tüm lastikler 185/65/R15 ölçülerine göre olacaktır. Fiyatlar da bu ölçülerin fiyatlarıdır.
Lassa Impetus Revo = 170TL
Bridgestone Turanza ER300 = 200TL
Continental ContiEcoContact3 = 160TL
Pirelli Cinturato P6 = 175TL (Bayilerden birisi bu lastiğin 2011 modelinin olmadığını ve artık üretilmeyeceğini söyledi. Ama resmi sitede hala görünmekte)
Michelin Energy Saver 88T modeli = 165TL
Michelin Energy Saver 88H modeli = 210TL
( Michelin yumuşak olması dayanıklılık ve ömür açısından beni korkutuyor)
Yer imleri