katalizörün egsoz borusuyla birleştiği kısımdan katın içini açıp yaptırırsanız hiçbir sorun olmuyor ben bu şekilde katı iptal ettirdim ve muayeneden sorunsuz geçtim
Printable View
katalizörün egsoz borusuyla birleştiği kısımdan katın içini açıp yaptırırsanız hiçbir sorun olmuyor ben bu şekilde katı iptal ettirdim ve muayeneden sorunsuz geçtim
kat komple iptal ettirmeyin arkadaşlar.. mertin de dediği gibi içini boşalttırın.. eğer ki arıza ışığı yakarsa 15-20 lira veriosunuz tornada bi ara aparat yaptırıosunuz sorun çözülüo.. ;) hee bu aparat nedir derseniz, katın üzerinde olan sensörü geri çekmenizi sağlar böylelikle geçen egzos dumanı yoğunluğunu gene katın içini boşaltmamış halindeki gibi görür..
komple katı iptal etmek biraz maliyetli bir iş zaten oraya boru felan bükülmesi lazım yapmışkende normal borunun etkisi olmaz krom felan lazım oda pahalı en iyisi katın içini boşalttırmak hem muayendende sorunsuz geçiyor sonuna birde düz boru yaptımı tadından yenmiyor özellikle yokuşlarda çıkan ses çok tatmin edici :)
doğru diyosun kardeşim.. benim palio öyledi.. katı boşalttırdırm komple 51lik düz boru son susturucu da otto ucu yatay kesikti alengirli rengi vardı on numara ses çıkıodu rolanti hariç.. o zmn magirüs gibiydi ses.. :D gerçi egzos duruyo hala vermedim onu.. ;)
evet rölantide magırus gibi ama özellikle 1. 2. ve 3. viteste oldukça güzel ses çıkıyor.ben 75 lik puntoyada aynı sistemi yaptırdım ondan çok güzel ses almıştık 90lıklardan fazla ses çıkmıyor 75 likler çok güzel sanırım sıkıştırmaları farklı
özellikle fire motorlar bi enteresan.. bnm palio 1.2 16v di 6500 rpmde yırtıyodu resmen.. ahh ahh özledim aslanımı.. :D onu da pendik tuzla tarafında bi yere sattım.. :/
selam arkadaşlar bendede otto spec egzoz var orta susturucu iptali yaptım ama 2500den sonra ses kesiyo kat iptali yapıra biliceğim iyi biryer biliyomusunuz
Arkadaslar benm aracta otto son susturucu var, ses fena degil ama eksozcu diyo ki katalizor ipt etmeden iyi ses alamazsn, ama tawsiye etmem, yakit cok artar hem araban 65binde daaha gunah filan diyor..bnm de niyetim 60lik duz boru ve kat iptali yapmak..naapsam ya of bi fikir verin..
benimkide böle [IMG]durduhttps://forum.grandepuntotr.com/attachment.php?attachmentid=13550&stc=1&d=13033196 04[/IMG]
bende sırf süs olsun diye alıcaktım yanık uçlusundan ama dizelde hiç gerek yok diye almadım..
dizelde de yapanı gördüm komple düz boru egzos falan ama o zmn da tam magirüs oluyo.. :D bizim istanbul anadolu yakasında minibüs yolundaki minibüslerdeki gibi ses çıkıyo arabadan.. bence hoş olmuyo ama tabii zevk meselesi.. ;) mesela sırf rolantide magirüs gibi ses çıkarıo die bnm palioda orta susturucuyu geri taktım..
Eklenti 13585evt yaa dışarda kaldı ama çok az egzozcunun azizliği oldu performanstan yana sıkıntı yok ama ses istiyorum kat iptali yapınca muane açısından nasıl olur onu bilmediğim için biraz kafam karışıyo sadece.
arkadaşlar ben hiçbir yerde punto egzozsesi bulamadım kat iptali yapan arkadaşların elinde videosu varsa bizimle paylaşa bilirmi yada herhangibi bir yerde bulabilirmiyim...
kütahyadan bir dizel 307 aracın sesi bence gayet güzel başarılı
YouTube - Peugeot HDI Exhaust Sound