eee hani ama?
Printable View
eee hani ama?
peki sormam gereken birkaç unsur war. Lambda ve tüm afr okuyan egr ve diğer sensörleri kandırdı ve fazla yakıtı bastı diyelim...
Fazla yakıt güç demek değildir tam anlamı ile. Olması gereken AFR oranının çok üzerine çıkmıyor mu?
Dizellerde olan tork limitörü ve turbo basıncını nasıl değiştiriyor ?
Bu değerler değişmediği taktirde nasıl sağlıklı bir motor ömrü vaad ediyor * ?
Saygılar
arkadaştan hala cevap yok. ya çok sevdi. ya da araba hala tamirde başında bekliyor yüzü kırmızı bi şekilde :P
valla haalaa bekliyoruz sonucu merakla....
Sonuç belli değil mi.
15 beygir alabilmek bu kadar kolay ve ucuz olsaydı.bütün otomobil üreticileri ürünlerine fabrikasyon uygulamış olurdu.
not:cevap Onno Usta'dan kopyadır :)
o motor sureklı fazla yakıtı yakıcak sankı..
gomlekler krum olacak
katalıtık dolacak
emısyon degerlerı artaca
:(
Onno ustamıza saygıyla.....
Katılmıyorum... 15 hp almak o kadar kolay ki bir otomobilin üretimi esnasında... Stok kullanılan eksantriklerin bir talimat ile %2-3 profillendirilmesi ile yeni ecu programı ile çooook rahat bir şekilde güçler emisyon değerleri içerisinde ve sağlıklı bir motor ile alınabilir.
1- Farklı profilli eksantrik ( Aynı rakama )
2- Daha yüksek sıkıştırma oranlı pistonlar ( Rakam farketmez )
3- Daha ince silindir kapak contası ( Daha ucuz )
4- Daha agresif yazılım. ( Sürekli yapılıyor )
Nerden biliyorum ( Çünki imalat sektöründeyim aynı zmanda. Ağır sanayi dişli, metal işleri ısıl işlem)
90 hp otomobili ufak değişiklikle 100 hp olarak sürseler piyasaya bahsettiğim değişikliklerle , gene insan daha fazlasını istiyecek.
Konu dönüp dolaşıp insan ve doyumsuz olma dürtüsüne geliyor. Neticede Modifiye farklı olmak ve farklı hissetmek. Sanıldığının aksine 15 hp fark için dışarıda çok daha fazla paralar ödüyor insan.
Fabrikalar için sanıldığının aksine çok daha hesaplı ve uygun bu olay... Sizin GP lerinize 20 hp lik daha fazla yazılımla piyasaya sürmek inanın onlar ( FIAT ) için çooook kolay...
+20 hp lik ecu maliyeti firmaya otomobilin üretimi esnasında hiçbir şekilde ek olarak yansımayacaktır.
Onno Ustaya Tekrar Saygılar
Onno Usta bu tip cihazlar ile demek istemiştir.
zaten 105 hp 1.3 mjet i lancia üretmeye başladı.
Arkadaşlar bu sıralar Ankara ya gidip geliyorum işlerim yoğun ürünü aldım ama vakit bulamıyorum, hafta sonu bu işi bitireceğim :ok:
Bence hiç bir işe yaramaz açıkcası ;)
yinede hayırlı olsun
Güç performans +ekonomi için chiptuning aşırı ekonomi için ecotuning
Selam arkadaşlar
Bu almış olduğum power chip modülü haftasonu taktırmak için sağlam bi usta aradım 2-3 yer dolaştıktan sonra bulmuş oldum "beyinci selami usta" ancak usta chipi inceledi ve bunu taktığımız zaman belirgin bir güç artışı olacağını motora kısa vadede herhangi bi zarar vermeyeceği ancak %5-%10 bi yakıt artışının kaçınılmaz olacağını buna bağlı olarak arabanın performansının artacağını söyledi. Ancak bu elinizdeki chipi aracınıza uygularsak bi daha geri donüşü olmaz dedi şöyleki sizin araçlar son model bunlarda bu tip bir uygulamayı yaptığınız zaman oluyor ancak daha sonra eski haline dönmek istediğinizde bunu çıkartsanız bile beyin eski haline dönemiyor ve buna dışardan da müdahale edemiyoruz dedi ancak yeni beyin almanız ve taktırmanız gerekir dedi. (Elimdeki chip tuning değil Beyni karıştırıp sinyalleri yanıltan bi modülmüş sadece)Buda 5-10 hp artış için göze alabileceğim bir risk olmadığı için bunu aracıma taktırmaktan ustanın da tavsiyesiyle vazgeçtim. Ancak bu elimdeki chip eski model 97-2003 arası honda,peugeot,opel,seat,fiat,citröen tarzı eski araçlara takılabileceğini söyledi bende şimdi bu chipi çevremdeki eski model aracı olan arkadaşlarımdan birine satmayı düşünüyorum. Velhasıl ustanın söylemiş olduğu bu riski göze alamadığımdan bu işten vazgeçmiş oldum.
Herkese iyi günler dilerim.
en iyisi chip tuning arkadaşlar.
bundan şaşmayın derim.
vadi ve çağların gp lere chip tuning yaptırdık.
benim araca da yapılacak.
ortalama % 25 güç artışı sağlanıyor, gp yi çok hırçın kullanmaz ve normal kullanırsanız ortalama olarak % 10 civarında yakıt ekonomisi sağlıyor.
zincirlikuyu birmot garantisinde word karta kdv dahil olmak üzere 5 taksit yapılıyor.
uzun pazarlıklar sonucunda fiyatı da 850 ytl. ye düşürdük.
ilgilenen arkadaşların dikkatine.
ben sene sonuna doğru yaptırabilicem heralde. o zamana kadar uygulama devam eder inşallah