dogan85 Nickli Üyeden Alıntı
ilk olarak zaten buna benzin otomatiginden basla..hızlı bir pompa lazım..
arkasından piston,subaplar,gömlek,enjektör,krank ve egzantirik mili,belki kasnaklarında degişmesi gerekebilir..arkasından üst kapak..hee turbomuzda var..
tabi birde sogutma sistemin yetersiz kalacak bunuda koy ve su devirdaim pompanda degişecek..hızlı pompa..bunlar tamam diyellim..
bu sefer o yüke lastik lazım..hadi lastigi gectik diyelim bu sefer basa bela tork var.. bu sefer vites dişlileri ve debriyaj balatan problem..balata bronz cakılacak..balatadan sonra tekere giden hareket ivmesini aktaran dişli grubu, bunları kurtaracakmı..bunlar tamam oldu ve yapıldı diyelim..komple kit bir egzos sistemi lazım..buda tamam bu sefer olay basınç kontrol,hava kontrol sensörlerinin kandırılması lazım,belki basınc artınca safe moda gececek(varmı tam emin degilim..)...yani beyin programlama ve performans yazılımı lazım...ek kadranlar lazım ölçümler için..yag basıncı ,turbo basıncı gibi gibi..
arac gitmeye hazır oldu bu seferde durması lazım..disklerin büyütülmesi ve hava sogutmalı seramik diskler ve kaliteli kampanalar..(misal brembo)..abs beyin degişimi..hidrolik basınc boruları belki degişir..
tabi fiyatlarını bilmiyorum hiç birinin..(bu arada nostan hiç bahsetmedim)
neyse bunları kimseyi elestirmek için yazmadım ve ustamızın isine karısmak degil amacım..ama yapılması gerekenler bunlar..hani bir iş yapılırken türkler gibi baslamak,almanlar gibi yapmak,japonlar gibi bitirmek lazım..
dört dörtlük...