geçen hafta daha önce çok araştırıp gözlemlediğim yay olayını izraata döktüm. şakir dönmez arkadaştan aldığım 3,5 H&R yaylalrı taktım. tabi amotisör takozlarıım ve z rotlarımı da yeniledim. görüntü süper hatta fazla iyi oldu. yok tutuş ta ise umduğumda fazlasını bulduğu daha önce yıllarca kullandığım değişik modellerde manuel otomatik lagunalarımdaki yol tutuşa yaklaştım. ancak lastikler eksik kaldı. mevcut olan 185 60 15 ile randıman alamiyıroum. 19 55 16 ile umduğumu bulacağımı zannediyorum. temel şikayetlerim ise bulunduğum yörenin yolları çok kötü standart dışı kasisler arklar çukurlar tam bir bela. ön spoileri biryerlerde bırakacağa benziyor durum ama daha önemlisi buradaki profesyonel ustalar ve rot balansçı arkadaşlarla da hemfikiriz. hemlezonlar biraz sert olduğu için amortisörlerle uyumlu değileer yakın bir tarihte amortisörlerim için servis yolu gözükeceğe benziyor. helezonların yaptığı salınımları standart helezonlar sönümleyemiyor. aslında 3,5 luk özellikle H&R yaylar standart amortisörlerle uyumlu diye satılır ama emin olun değil eğer yay değişecekseniz amortisör değişim şart ama çoğumuz yayları görünüm için değiştiriyor. üstelik bu yayların daha indirienleri var bendeki davlumbazlara çok yakın. amortisör stroğu kapndığında arada mesafe kalmıyor 5 lik yaylar takanlar ise amortisör vuruntusunu hiç mi duymaz. üstelik ön tekerlerin kamber açısıda değişiyor rot kollarına daha fazla baskı yapıyor. lastikler içeriden aşınmaya başlıyor daha neler neler