Arabalara cam filmi taktırmak ve güneşin rahatsız edici etkilerinhden korunmak hem sağlık hem de tasarruf açısından etkili olduğu artık kanıtlandı.Çalışma sonucunda yapılacak düzenlemelere göre araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak ser olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan Çalışmalar sonucu konu, Motorlu Araçlar Teknik Komitesi cam filmi ile ilgili olarak bir düzenleme geliştirdi. Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.
Bu arada, yetkililer, yapılan deneylerde cam filmi kullanan araçlarda klima kullanımının yüzde 37 oranında azaldığı, güneş ısısının araç içine girişinin yüzde 61, zararlı ultraviyole ışınlarının da yüzde 98 oranında engellendiği ifade ediliyor. Yani araçlarda klima kullanımının yüzde 37 düşmesinden dolayı benzin tasarrufu yapılacak.
ALINTI
valla bu uygulamayı eğer yürürlüğe koyarlarsa süper olur fiestaların arka ve arka yan camları orjinal siyah olduğu için ceza yiyen arkadaşlarımız olmuştu bunun gibi birçok kişide var inşallah bu tür uygulamadan yararlanırız
buda kanıtlandıktan sonra daha beklemenin anlamı yok.
C(C)K
arka ve arka yan camlara ceza yok ki zaten.
ISmileUDie
Ben aracı daha teslim almadan yan camlar ve arka cam yaptırdım eşimde Arda kullandığı için aracı ama klima konusunda Uzun yolda sol kol yanıklarından kurtuldumklima olayı serviste söylemişlerdi bende araştırmıştım bu konularda faydası var.
camlar da film olmasına ceza yazmak zaten ancak bizim gibi salak saçma kuralları olan ülkelerde olur ön camı anladıkta arka camın siyah olması ne gibi sorun olacak ? sanki polis ler her yolda giden aracın arka koltuğuna bakıyorlar da zaten istediği aracı şüpheli görüp çevirme yaıpabiliyor o yüzden arka camların tamamen ser olması lazım
Bizim '86 model Ford Taunus'umuzda tüm camlar fabrika çıkışı renkli, neredeyse simsiyahOnca sene kullandık, klimaya çok az ihtiyacımız olmuştur, inanılmaz etkisi var.
arkaşlar önceki sahibi arabaya ziebarttan arka ve yan 2 cama yaptırmış ama çok ince ve yeşile yakın görünüyor. bende ön iki cama yaptırmak istedim 150tl dediler sizce ne yapmalıyım .veya aynı renkte nerden daha ucuza yaptırırım..
Klima konusunda gerçekten çok yararlı. Cehennem gibi sıcak olduğu zamanlar aracın ön camına güneşlik koyuyorum. Aradan geçen saatler sonrasında tekrar araca bindiğimde içi serin oluyor.
Teşekkürler ...
Bende korka korka yaptırmıştım 5 ay önce yapan arkadas ön cam hariç geri kalanı 2 numara yaparsak sıkıntı yaşamassın dedi öylede oldu en az bu zaman içinde rutin kontroller için durduruldum kesinlikle cam film bir şey denmedi
yeni aldığım araçta cam filmi yapılı geldi, aksesuarlı teşhir olayından. Üç dört gündür normal cam ile filmli cam arasındaki farkı çok net hisseder oldum. Özellikle Ankara-İstanbul arasında çok kendini hissettirdi bu; klima çok düşük bir güçte çalıştı sürekli, aracın içerisi de iyi derecede soğuktu. Cam filminden dolayı da fazla ısınmadı içerisi
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...
Kesinlikle fark yaratır, güneş ışığını ne kadar uzakta tutarsak o kadar iyidir; hem böylelikle araç içerisinde meydana gelen güneş kaynaklı deformasyonları da en aza indirmiş oluyoruz. Görüş açısı konusu tamam, ama işin de ucunu kaçırmamak, güvenlik ve insanların kendilerini korumak için taktırdıkları filmlere bile laf etmemek lazım.
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri