17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Cam filmi ile ilgili yeni düzenleme

Saffet Saffet
    SaFFeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 14

Standart Cam filmi ile ilgili yeni düzenleme

Arabalara cam filmi taktırmak ve güneşin rahatsız edici etkilerinhden korunmak hem sağlık hem de tasarruf açısından etkili olduğu artık kanıtlandı.Çalışma sonucunda yapılacak düzenlemelere göre araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak ser olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan Çalışmalar sonucu konu, Motorlu Araçlar Teknik Komitesi cam filmi ile ilgili olarak bir düzenleme geliştirdi. Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.
    Bu arada, yetkililer, yapılan deneylerde cam filmi kullanan araçlarda klima kullanımının yüzde 37 oranında azaldığı, güneş ısısının araç içine girişinin yüzde 61, zararlı ultraviyole ışınlarının da yüzde 98 oranında engellendiği ifade ediliyor. Yani araçlarda klima kullanımının yüzde 37 düşmesinden dolayı benzin tasarrufu yapılacak.

ALINTI

2. Bu mesajı için 2 kişi SaFFeT'ye teşekkür etti:

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

valla bu uygulamayı eğer yürürlüğe koyarlarsa süper olur fiestaların arka ve arka yan camları orjinal siyah olduğu için ceza yiyen arkadaşlarımız olmuştu bunun gibi birçok kişide var inşallah bu tür uygulamadan yararlanırız

Cemal KÖYLÜOĞLU
    C(C)K cck1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 570

buda kanıtlandıktan sonra daha beklemenin anlamı yok.
    C(C)K

okan türkmen
    malebow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    35dev53
    Edilen teşekkür: 157

arka ve arka yan camlara ceza yok ki zaten.
    ISmileUDie

Saffet Saffet
    SaFFeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 14

Ben aracı daha teslim almadan yan camlar ve arka cam yaptırdım eşimde Arda kullandığı için aracı ama klima konusunda Uzun yolda sol kol yanıklarından kurtuldum klima olayı serviste söylemişlerdi bende araştırmıştım bu konularda faydası var.

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

camlar da film olmasına ceza yazmak zaten ancak bizim gibi salak saçma kuralları olan ülkelerde olur ön camı anladıkta arka camın siyah olması ne gibi sorun olacak ? sanki polis ler her yolda giden aracın arka koltuğuna bakıyorlar da zaten istediği aracı şüpheli görüp çevirme yaıpabiliyor o yüzden arka camların tamamen ser olması lazım

8. Bu mesajı için 2 kişi erenemre'ye teşekkür etti:

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Bizim '86 model Ford Taunus'umuzda tüm camlar fabrika çıkışı renkli, neredeyse simsiyah Onca sene kullandık, klimaya çok az ihtiyacımız olmuştur, inanılmaz etkisi var.

ahmet kuy
    punto98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

arkaşlar önceki sahibi arabaya ziebarttan arka ve yan 2 cama yaptırmış ama çok ince ve yeşile yakın görünüyor. bende ön iki cama yaptırmak istedim 150tl dediler sizce ne yapmalıyım .veya aynı renkte nerden daha ucuza yaptırırım..

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Klima konusunda gerçekten çok yararlı. Cehennem gibi sıcak olduğu zamanlar aracın ön camına güneşlik koyuyorum. Aradan geçen saatler sonrasında tekrar araca bindiğimde içi serin oluyor.

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Alıntı punto98 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkaşlar önceki sahibi arabaya ziebarttan arka ve yan 2 cama yaptırmış ama çok ince ve yeşile yakın görünüyor. bende ön iki cama yaptırmak istedim 150tl dediler sizce ne yapmalıyım .veya aynı renkte nerden daha ucuza yaptırırım..
    Yeşilimsi renk hoş oluyor cidden. Bence fiyat çok da fena değil. Başka yerde veya ucuza yapılırsa başta renk tutsa bile sonra değişecektir o zaman söktürüp tekrar yaptırmanız gerekecek. Ne yazık ki ucuzlar genelde morarıyor
    biz gp'yi çok sevdik

ahmet kuy
    punto98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Teşekkürler ...

İlker akat
    didi77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 89

Bende korka korka yaptırmıştım 5 ay önce yapan arkadas ön cam hariç geri kalanı 2 numara yaparsak sıkıntı yaşamassın dedi öylede oldu en az bu zaman içinde rutin kontroller için durduruldum kesinlikle cam film bir şey denmedi

nuri kara
    siyahvebeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı didi77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende korka korka yaptırmıştım 5 ay önce yapan arkadas ön cam hariç geri kalanı 2 numara yaparsak sıkıntı yaşamassın dedi öylede oldu en az bu zaman içinde rutin kontroller için durduruldum kesinlikle cam film bir şey denmedi
    ön yan camları da mı yaptırdın

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

yeni aldığım araçta cam filmi yapılı geldi, aksesuarlı teşhir olayından. Üç dört gündür normal cam ile filmli cam arasındaki farkı çok net hisseder oldum. Özellikle Ankara-İstanbul arasında çok kendini hissettirdi bu; klima çok düşük bir güçte çalıştı sürekli, aracın içerisi de iyi derecede soğuktu. Cam filminden dolayı da fazla ısınmadı içerisi

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı farukileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni aldığım araçta cam filmi yapılı geldi, aksesuarlı teşhir olayından. Üç dört gündür normal cam ile filmli cam arasındaki farkı çok net hisseder oldum. Özellikle Ankara-İstanbul arasında çok kendini hissettirdi bu; klima çok düşük bir güçte çalıştı sürekli, aracın içerisi de iyi derecede soğuktu. Cam filminden dolayı da fazla ısınmadı içerisi

kesinlikle katılıyorum. piyasada 3-5 liraya satılan vantuzlu perdelerden aldım. o bile farkediyorsa cam filmi şart olmuştur artık. hem yakıt tasarrufu hem rahat sürüş... sadece görüş açısı için yasaklanıyor ama artık teknoloji ilerledi... buna bir çözüm bulunmalı.
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

İlker akat
    didi77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 89

Alıntı siyahvebeyaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ön yan camları da mı yaptırdın
    Ön cam hariç tüm camlarda var film

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle katılıyorum. piyasada 3-5 liraya satılan vantuzlu perdelerden aldım. o bile farkediyorsa cam filmi şart olmuştur artık. hem yakıt tasarrufu hem rahat sürüş... sadece görüş açısı için yasaklanıyor ama artık teknoloji ilerledi... buna bir çözüm bulunmalı.

Kesinlikle fark yaratır, güneş ışığını ne kadar uzakta tutarsak o kadar iyidir; hem böylelikle araç içerisinde meydana gelen güneş kaynaklı deformasyonları da en aza indirmiş oluyoruz. Görüş açısı konusu tamam, ama işin de ucunu kaçırmamak, güvenlik ve insanların kendilerini korumak için taktırdıkları filmlere bile laf etmemek lazım.

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.