bu kodların açık bir şekilde kolaylıkla bulunabileceğini sanmıyorum.
Bu konuda görebildiğim ne net doküman:
https://elmelectronics.com/dsheets/elm327ds.pdf
bir şekilde otomatik klimanın mesaj ıd sini öğrenebilirsek klimadan gelen / klimaya gönderilen mesajları yakalayabiliriz, anlamını ise az çok tahmin edebileceğimizi sanıyorum.
Zamanım olsa şunu denerdim, tüm mesajları dinleme moduna alıp (monitor all - ma) gönderilen verileri adres bazında gruplar, en son kaç saniye önce hangi cihazdan veri geldiğini ekranda gösterirdim. Muhtelemen her cihaz düzenli bir şekilde en azından bir heartbeat sinyali gönderiyordur. Olmasa bile bu gözlem sırasında klimayı kurcalardım ki veri alıp göndersin.
Eğer haberleşiyor ise klima sistemine bağlı bir canbus kablosu vardır. Onu söker ve söktükten sonra hangi adresli cihazdan veri gelmediğine bakardım.
Bu adresi bulduktan sonra elm327 klimayı yeniden bağlar o adresten gelen verileri incelerdim. Buradan sonra iş zeka bulmacasına dönüyor. Iğneyle kuyu kazmak gibi bir iş.
Valla bence direksiyondan gelen ses arttır-azalt / önceki - sonraki butonlarının bilgisini yakalayan yazılım yapıp mp3 çalar yazılımı yönetseniz meraklısı çok olur. Sırf bunun için belki bluetooth seri port özelliği vardır diye bluetooth özellikli wince navigasyon cihazı almıştım. Meğer sadece kulaklık destekliyormuş.
Yer imleri