konuyu hallettim sanırım. hala şüphelerim var. selektör yapmaması gibi. en azından göz almıyor. diger zenonlar gibi fazla beyaz yanmıyor.
Printable View
konuyu hallettim sanırım. hala şüphelerim var. selektör yapmaması gibi. en azından göz almıyor. diger zenonlar gibi fazla beyaz yanmıyor.
İlk başta o şapka dediğiniz şeyin ismi osküratör. Osküratör ışığın geri yansıyarak farın parabol eğrisine çarpmasına ve prizmalar yardımıyla belirli bir doğrultuda ışık vermesine yarar. Aksi takdirde ışık her yöne dağılır. Coşkun da Osküratörü söktürmüştü.:D
Benim farlar da 6000k xenon. Fakat xenonların asıl kullanılma yeri mercekli farlar olduğu halde biz normal farlara da uyguluyoruz. Bende mercekli far var fakat memnun olmadığımdan değiştirdim. Şimdi karşıdan gelenler sellektör yaparak yada önümden giden araçlar dörtlüleri kısa süre yakarak sürekli ikaz ediyorlar. Bende sellektör yapınca sesleri kesiliyor. Çok aracın olduğu yerlerde yada uzun yolda sabaha karşı kullanımlarda farın seviyesini en aşağıya indiriyorum.
bizim arkadaşa akşam xenon var diye ceza yazmışllar vizeden xenonla geçti bizim arabalar bilmiyorum
serdar abi sende şu an angel mı var normal far mı?
benim xenonlarda o yüzden göz alıyormuş o şapka denen şey üste olması gerekirken tam ters yapmışlar. ayar da yaptılar ama nafile oldu tabiki. karşıdan her gelen selektör yapıyor. o şapka ters çevrildi. şimdi o kadar çok aydınlatmıyor ama gözde hiç almıyor. ama dedigim gibi hala montajdan şüphem var.
valla xenon a karşıyım :) normal orjinal farlarımı bile 2 de kullanıyorum şehir içinde.. ondan polis amcaları seviyorum bu konuda keşke daha duyarlı olsalar..çok güzel duruyor ama çok göz alıyor..hele bide arka sisleri yakıyolar allaaahhh :) tattan yenmiyo :D
abi nasıl yani 3 saat montaj sürmesi imkansın ben 20 dakıkada taktım ve hiç bir ayar yaptırmadım HID MARKA H4-3 ne karsıdan gelenın gözünü alıyor nede aydınlatma sıkıntısı var siz ampul ucundakı krom şapkayı çıkarmadınız değilmi?? eğerki çıkardıysanız problem yaşarsınız
benim sadece farlar 3saatte takıldı.sol ampulu bir türlü takamadılar. sonra bişeyler yapıp taktılar.
Yapmayım arkadaşlar, takmayın şu zenonları... Zaten farlarda mercek yok, hem kendinize hem başkasına eziyet etmeyin..
arabayi aldigimda uzerinde xenon farlar vardi, ruhsati cikardim 500 m otede eliftuning te sokturdum halogen lambalari geri taktirdim.
ne trafik polisinin artistligini cekerim, ne gorme sikintisi yasarim ne de karsidakini taciz ederim. Goruntu guzel de konforlu kullanana denk gelmedim daha..
mercekten daha önemlisi otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama. avrupada bunlar yasal zorunluluk... daha dicek bişey yok...
Ucuz malın eti yenmezmiş, tam fiyatlarını bilmesem de gecenlerde bi oto elektrikçi 200 liraya xenon takalım dedi...Göz alıyor mu dedim yok almaz abi dedi..Neyse taktırmadım..Neden, çünkü herkesin aksine ben evonun farlarından cok memnunum..
Diğer konu ; ayarsız xenonlular göz alıyor cok dogru, cok kötü bir durum, gecenin bis aati ş.arası bölünmemiş yoldasını ve karşınızdan biri yakmış geliyor. Ama bence daha kötü iki durum var. Bir tanesi ön sislerini yakarak gezenler diğeri de arka sisler. Hangisine daha cok iyi dileklerde bulunuyorsun derseniz arka sislerini yakanlara acayip iyi dileklerim oluyor. Hadi karsıdan gelen gecip gidecek diyorsunuz az iyi dilekte bulunuyosunuz ama önünüzde seyreden ve siste görünmek amacıyla ısıgı kıpkızıl dagıtan o sisler yok mu, aracı durdurup iyi dilekleri bizzat iletmek istiyorum. Haftaya yola gidicem ve gece gidicem insallah arıza cıkartmadan giderim. Bu arada, arka sislerini gündür yakanlar da var...Çok ilginç bi toplumuz ya...
Honda aracım varken (sisli modellerden) bir forumda adamın biri abi bu sisler kısalar yanmadan yanmıyor. Kısaları yakmadan, parklar yanarken nasıl yakabiliriz demişti. İşte 97 model Honda euro civic araçtaki durum bu. Adamlar sadece sis varken yansın diye kısalarla bagımlı üretmişlerdi aracı. Ama bizde? Sis her türlü yanmalı...Yarış arabası gibi oluyoruz ya :)
açıkçası ön sis rahatsız etmiyo beni ama arka sis için deli oluyorum. ya hızlanıp önüne geçip arayı açıyorum yada bi 5 dk durup bekliyorum gitsin diye...
arka sis açana deli olmam deli ederim:) ne kadar arka camı filmli de olsa. yakarım uzunları sisleri dörtlüleri bulursam el feneri bile yakarım.:) girerim dibine ya kapatır ya durur yada gaza basıp gider...