Merhaba arkadaşlar. Bu paylaşımda sizlere elimden geldiğince kapı pandizotu ve cam krikosunun nasıl söküleceğini anlatacağım.
Öncelikle uygun alet edevatınız olmalı, Hangi anahtarı kullandım onu hatırlamıyorum. Ama bu işe giriyorsanız vardır kabul ederek anlatıyorum.
Öncelikle kapımızda bulunan kumanda kısmını çıkarıyoruz. (Fotoğraflar detaylı anlatıyor)
Kapımızda 3 adet alyan vida ve kapı altında 3-4 adet yıldız vida bulunmakta, Alyan vidalar, iç kapı açma kolunun iç kısmında bulunan bir kapak var onu düz tornavidayla çıkarttığınızda karşınızda olur. Diğer 2 side kapıyı çekmek için kullandığımız, kol dayama kısmının atında.
Kapı pandizotu çıkarılmaya hazır. Alt kısmından hafif kastırarak, hatta asılarak yukarı ve kendimize doğru çekiyoruz. Cart curt sesleri gelecektir korkmayın
En son yukarı hafif kaldırarak pandizotu kendinize çekin ama tam çekmeyin çünkü kapı açma kolunun halatı takılı. O halatı da yuvasından çıkartın. Beyaz plastik üstünde duracak şekilde metal kısmı beyaz plastikten kurtarıp yukarı doğru çekin. Birde kapı açma kolunun ordaki küçük hoparlörün kablosunu sökmeyi unutmayın.
Kapınızın içi ilk kez açılıyorsa üzerinde beyaz bir kaplama vardır, onu yırtmak gerekiyor ama düzgün yırtmalısınız ki tekrar kapatabilesiniz. Bendeki fotograflarda ben komple sökmüştüm, farklı bir uygulamayla kapattım.
Kapı pandizotunu sökmek bu kadar. Toplamak için işlemlerin tersini yapınız.
Konu KG777 tarafından (25/07/2014 Saat 16:08 ) değiştirilmiştir.
KRİKO SÖKÜMÜ
Gelelim kriko sökümüne. Öncelikle krikonun arkasındaki kabloyu söküyoruz. Sonra cama klipsli plastik aparatı çıkarmalıyız. Dikkat edilecek nokta camı tutmalısınız, klipsi söktüğünüzde cam hızla düşüp kırılabilir. Klips sizlerde tek parça halinde olabilir, ilk ustaya götürdüğümde usta kırmıştı ama bir sıkıntı olmuyor yine tutuyor.
Aslında klips böyle birşey.
Daha sonra krikonun bağlantı vidalarını sökün ve dikkatli bir şekilde krikoyu dışarı alın.
krikonun görünümü böyle birşey.
Tamir etmeye çalışacaksanız önce klipse takılı olan halatın uçlarını boşandırmanız gerekecektir. Bisiklet fren sistemine benzer birşey, yaylıdır.
Boşandırdıktan sonra motorun makara kısmındaki vidaları sökerek krikoyu darmadağın edebilirsiniz ama korkmayın toplaması kolay
Kolay gelsin....
Sürç-i lisan ettiysek affola...
Konu KG777 tarafından (25/07/2014 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
Çok teşekkür ederim çok yararlı bilgi. Bana çok yararı dokunucak birazdan işe koyulcam az sıcak geçsin.
Hizlica bi goz attim emegine saglik
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
Vurdu gol oldu süper paylaşım olmuş emeğine sağlık
Faydalı bilgi, paylaşım için teşekkürler, üyelerimizin işine yarayacaktır, makale bölümünde yayınlayacağız.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
O turuncu kilipse kadar iyi geldim. Dediğiniz herşeyi yaptım ama o turuncu kilipsi bir türlü sökemedim camdan ayıramadım nasıl ayırcaz? Ayrıca o ince bağlantı yerini kırdım yanlışlıkla. Birde tele baktım dolanmış krikonun motoruna ve tel yamulmuş. Yeni tel almak gerekcek galiba.
Tel böyle yerinden çıkmamış. Hani liflerine ayrılmış bazı yerleri ezilmiş. Açabilsem sarmayı denicektimde açamadım.
Krikonun 3 vidasını söktüm o şekilde çıkarmaya çalıştım çıkmadı turuncu yer cama yapışık diye. Hiç anlamadım nasıl çıkarcam çok asıldım çektim ama bildiğin tutkalla yapışmış gibi cama turuncu şey Nedir püf nokta.
Anlatım için teşekkür, faydalı bir kaynak olmuş.
seronet.blogspot.com
Camın alt kısmında bir delik var. Turuncu kısmın üstünde gördüğünüz yuvarlak dudak o deliğe giriyor sonrada o klipsle yerinden çıkması engelleniyor kardeşim. Sen kilidi açmış kapı kolunu çekememişsin şu anda ama olsun buraya kadar gelmende çok büyük başarı.
Püf nokta elin i içeri soktuğunda o turuncunun üstündeki dudagı camın içinden geçmiş olduğunu hissetmen lazım krikonun halatı eğer çok gergin değilse elinle tut kendine çek çıkacaktır
Saygılar
Ellerine Sağlık Çok İşime Yaradı
eline sağlık. Çok güzel anlatmışsın
Duruşunu hiç bozma sen alemi değil,alem seni seyretsin,Öyle bir durki;dünya sana meyletsin.
Selamlar kolay gelsin benim cam krikosunun en üstteki küçük makara kırılmış o değişiyormu acaba bilen arkadaş varmı değişiyorsa adı sanı nedır acaba
Arka kapılar için de olaymış iyiymiş.
Paylaşım için teşekkürler.
Arkadaşlar yakın zamanda cam filmi yaptırdım araca çok dikkatimi çekmemişti ama ön camın zırıldadığını duymaya başladım sanırsam yanlış bir şey yaptılar ön sağ cam ses yapıyor sizin bahsettiğiniz o turuncu klips denilen plastik parçanın kırıldığını hatırladım şimdi okuyunca.
bu arka kapı kolunun klipsini en basit nasıl çıkartabiliriz. tamirciler bir çırpıda çıkartıyor. biz haala sağından solundan girmeye çalışıyoruz. varmı bunun basit mantığı.
Güzel makale olmuş tebrik ederim. Benim camı açıp kapatırken gacur gıcır ses yapıyor. Sol ön kapıda yapmıştı. Kilitçi pandoziti çıkarıp "sanırım" o kriko üzerinde bulunan makarnanın üzerine yağ dökmüştü. Bir süre sonra kesildi. Ben doğrumu hatırlıyorum. O makarayı mı yağlamak gerekiyor. Ne özellikte birr yağ kullanmalıyız bilginiz var mı?
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri