Çevremden duymadım demek istemiştim...Sonuçta Atiker kullanan insan sayısı da bir hayli fazla yani toplam sayıya göre şikayet sayısını oranlarsanız bence yine de diğerlerine göre daha az bir şikayet oranı çıkıcaktır bence..
Printable View
motor arıza lambası mutlaka her markada yanıyor. ben yakmayan duymadım kimisinde giderilmiyor bile biladerde vectra vardı surekli yanardı lamba sondurulmuyordu bende ilk basta bir defa yandı 10 bin kmdir yanmadı sonra bidaha yandı tekrar sonduruldu daha da yanmadı
Bende teleflex var ilk takıldığında sanırım bir kez yandı diye hatırlıyorum söndürdüler sonrada bi daha hiç yanmadı
Benim Atiker şeytan kulağına kurşun lamba mamba yakmadı hiç. En ufak da sorun yaşatmadı henüz. Kuzende Ford Focus var, 3 senedir Atiker kullanıyor bir kere bile arıza lambası yanmadı onun da. 3 senede toplam 45000 km filan yaptı. Hala da kullanıyor en ufak bir sorun yaşamadı.
İyi akşamlar;
bende de atiker var bugün ilk 11.500 km de (10 bin) bakımını yaptırdım filtresini değiştirdiler.(50 tl.) Taktırdığımdan beri şu ana kadar çok memnunum bende de arıza lambası yanmadı hiç.Ve daha önce taktırmadığıma pişmanım...Bu hava şartlarında 8-8,5 lt yakıyor 100 km.de...
filtre degisimi 50 lira degil hocam sizde filtre degisimi ve enjektor temizligi yapılmıs sanırım 50 liraya bunlar yapılıyor
İlk defa yaptırdım ve 2-3 atiker servisinden tlf.ile fiyat aldım.Nakit 50 tl.kredi kartı 50+kdv=60 biride 75 tl.istedi...arabanın başındaydım filtre değiştirildi ve cihaza bağlayıp kontrol yapıldı sadece,birde şikayetim olup olmadığı soruldu...Tlf.da ne yapılacak diye sorduğumda da hepsi filtre değiştirilip cihazda kontrol yapılacak dedi...
Benimde artık gitmem farz oldu bu debriyaja basınca motorun durması olayını bende yaşamaya başladım son günlerde , sanırım sağlam bir enjektör temizliği , filtre değişimi ve kontrol gerekiyor bujilerden de olabilir bilemiyorum ama yaklaşık 15.000 km.dir uğramıyorum lpg servisine gidelim bakalım ne dicekler..Gaz kelebeğiyle de bağlantısı olabilirmi acaba bu sıralar benzinden lpg ye geçişte araba hırpalanmaya başladı bayağı bi...Bir de geçen baktık araç acayip antize suyu eksiltmiş yani bana anormal geldi nerdeyse kabın içinde hiç su yoktu 1 litre kırmızı antize alıp suyla birlikte doldurdum ama o kadar eksiltmesi normal değil bence son zamanlarda zaten kaloriferde eski performansıyla çalışmıyordu hayırlısı inşallah masraf açmaz başıma yani radyatör suyu eksilmesiyle lpg arasında bağlantı varmı anlamıyorum..Bi vakit bulabilirsem gidicem sonucu sizinle de paylaşırım buradan..
ben sürekli opetten alıyorum ama kışın başka yerden almak lazım. yazın belkikatkılı cok problem cıkarmaz ama kışın katkısız almak lazım diye düşünüyorum. sservisteki eleman da demişti katkılı gazlar enjektorleri kirletiyor banada gösterdi ve stop etme sorunu ondan kaynaklanıyor
sğutma suyunun eksilmesinin lpg ile bir alakası yoktur herhalde. olabilecek en iyi ihtimal genleşme kabında veya su borularında kaçak olması. eğer buraların kontrolüyle sorun düzeltilemezse sanırım masrafınız artacaktır. silindir kapağı contasını değiştirmeleri gerekebilir. motorun stop etmesi bununla ilgili olabilir daha çok bence.
Selam arkadaslar
valla gözünü seveyim atikerin ve lpg nin ankara-kayseri 24 litreye gittim.. (340 km ) 24 litre *1.74 = 41.76 tl ye ml oldu.. 4 kişi için mükemmel bir ekonomi geldi bana...
benzinlide gitse idim en azından 67.500 verecektim..
herkese öneririm.
arkadaslar bende 6 ay kadar önce atiker taktırdım.son zamanlarda debriyaja basınca stop etmeye başladı ,gaz filtresini değiştirdim ve sorun düzeldi gibi şimdilik stop etme olayı biri.fakat aracım lpg de 800 devirde çalışıyor.bu devir bana biraz düşük gibi geldi.diğer atiker kullanıcılarının araçları lpg de boşta kaç devirde çalışıyor acaba.bilgi verirseniz sevinirim.
uzun zamandır araştırdım soruşturdum sonunda kara verdim ve atiker taktırdım.çok memnunum.arabam periyodik bakım istemesine rağmen (mesela yağı zift oldu artık, hava filtresi hava sübabına döndü:) tabi bunlar değişecek) tık demedi..çekişinde bi sıkıntı da yok..yağ filtre ve buji değişimlerinden sonra sarfiyat tutarlarımı paylaşıcam..
bu arada benim aracım rölantide 1100d/d civarında....