1.4 fire active s&s var dualogic serviste lpg takan usta;
araç için çok uyumlu demişti.
Printable View
1.4 Fire sorunsuz.
1.4 Multiair ile ilgili bir bilgim yok.
1.4 Starjet Ustaya bağlı olarak problem çıkma durumlarını okuduk. Ama evolarda zaten starjet yok.
1.4 Tjet Buna da LPG takıp sorunsuz binenler var, ama bu da evoda yok :)
Bu arada sıfır Puntolarda bile Benzinli/Dizel farkı 6000TL civarında, 2. elde 10BIN TL farkı da nerden çıkarttınız :) ?
arkadaslar mumkunse litreyle kac km gittigini yazarsak daha net sonuclara variriz gibime geliyor benim 1.4 77 hb active s.ici 1lt=10km s.disi 1lt=15 km gidiyor sizde paylaasirsaniz sevinirim
Aslına bakarsanız yaygın olarak kullanılan tüketim değeri birimi, lt/100km'dir.
Düşük tüketim, küçük olandır mantığıyla yaygınlaşmış.
Ama lokal olarak da bir çok yerde (ilde/ülkede) km/1lt kavramı var ve güncel olarak da kullanılıyor. Herkesin alışkanlığı farklı.
En iyisi 100/(verilen değer) yapıp birbirine çevirmek oluyor.
Arkadaşlar ortalama sorunsuz olanlar şehir içinde 20 veya 21 krş yakar normal kullanımda ama kimse bana demesin 15 krş yakıyor dizeller bile 22-23 yakarken bu kadar düşük olması imkansız
öncelikle merhaba, ben de 2 hafta kadar önce brc takdırdım ve depom 20 + 68 tl'ye doldu. Bu depoyla 295 km ş.içi + 60 km ş.dışı yol yaptım. Araca genelde tek biniyorum ve klima hemen hemen hep açık ( en azından gündüzleri ) Şuan ikinci depodayım ve durum ne olacak diye bekliyorum.
sizde durumlar nedir acaba. ilerleyen depolarda durum değişiyor mu? Ha bu arada aracım 2011 punto evo dynamic s&s manuel vites :)
arkadaşlar göstergede yazan tüketim değerleri lpg ye mi ait benzine mi. göstergede bulunan değerler gittikçe artıyor..
Dostum araç üzerindeki yol bilgisayarı benzine ait tüketim değerlerini gösterir. Normal şartlarda lpg için söylenen yol bilgisayarında görünen değerin % 10 civarında fazlasını yaktığı yönünde. Yani sen göstergene çok itibar etme :)
Ve bu arada benim soruma cevap verebilecek var mı? :)
dostum yok öyle bir durum. nitekim mümkün de değil. illaki benzinden çok yakacağı kesin. çünkü benzinin potansiyel enerjisi lpg'ninkinden daha çok. yani bir lt benzinle elde edeceğin ateş gücünün yarattığı kinetik enerji 1 lt lpg'ninkinden daha fazla. dolayısıyla aynı enerjiyi elde etmek için daha çok lpg harcaması gerekiyor
Arkadaşın ve ustanın beyanı doğrudur.
Benim aracım da, LPG tüketimine çok yakın değerler gösteriyor.
Aracım 2009 S2 Dynamic.
Benzinde 6.5-7lt anlık tüketim gösterirken, LPG'ye aldığınızda 9lt'leri gösteriyor. Siz de deneyebilirsiniz.
LPG taktırmadan yol bilgsiyarının ortalaması 7-7.5 gibi gezerken, LPG'ye geçtim geçeli 8.5-9lt civarında ortalama yakıt tüketimi gösteriyor, ki hesapladığım LPG tüketimi ile de çok yakın değerler.
Yol bilgisayarı araç lpg de ise lpg ye göre tüketimi gösterir benzindeyse benzin tüketimini gösterir bazıları ısrarla yol bilgisayarı yanıltır diyor...... Yol bilgisayarı araç çalıştığında lpgye geçene kadar ki 1-2 dakikalık süreçte yanıltabilir doğrudur ancak uzun vadede doğru ölçüm yapıyorr.... Uzun yolda en iyi test edebilirsiniz bunu....
Yakıt tüketimi gaz pedalı ile değil, çok büyük ihtimalle manifolttaki yakıt miktarı ile hesaplandığı için, gaza çok bastığım için değil, aynı devirde manifolda daha fazla miktarda LPG enjekte edildiği için daha fazla göseriyor.
Yani araç yaktığı yakıtın miktarını ölçüyor. Gaz pedalına ne kadar basıldığının değil.
Hayır bunu kim söyledi size?
Olayı biraz daha anlatalım, açalım:
LPG'de gaz ayarı denen şey pedala bastığımızda ne kadar LPG enjekte edileceğidir.
Sistemi şu örnekteki gibi düşünebilirsiniz:
Pedala %30 basıldığında 7lt benzin püskürtülüyorsa
Yine pedala %30 basıldığında 8.5lt LPG püskürtülür gibi..
LPG'nin tepkimesi regülatör ve yazılım ile ayarlanır.
Yakıt tüketiminin ise pedaldan ya da benzin pompasından ölçülmediğini anladık, henüz net bilgiye ulaşamadık ancak yol bilgisayarı, LPG'de de doğru değerleri gösterdiği için manifolt içinde ölçme ihtimali kalıyor geriye.
2,49 tl lik yakıt ile şehirler arası 15,5 kuruş yaktı
yakıt: shell
2 yetişkin bir bebek bagaj + araç içi full dolu :)
landi renzo plus takılı
klima açık
hız 90 km