halils2 Nickli Üyeden Alıntı
lpg t.dağda 2.86 2.83 tl civarı bugün sunpetten 2.53ten aldım yakıtı 225 km 5i benzin diyorum 220 km den 49tl yakıt aldı aracım. 223kr yakmışım. yol bilgisayarı 7lt gösteriyordu fakat ortalamama 1.7lt ilave ediyorum o da 8.7lt ile doğru çıkıyor sonuç zaten. aracım 7 lt benzin yaksa 4.66 tlden 32.62 tl yapar yani benzinle km 326kr yakmış oluyorum. aradaki fark km 103 kr eder. lpg kiti işletmesi dahil brc fiyatı 1650+250 muayene ve işletme bedeli ile 1900 tl yapıyor. 103kr karla lpg kendini 18500km de amorti ediyor. ben 42bin km de lpg taktırdım şuan aracım 66300 km de yani 24300 km yol yapmışım yani lpg şuan için bana çalışıyor artık :). benzinlikte de ödediğim meblağ hoşuma gidiyor ama lpg yi sürekli sızdırmazlığını kontrol ettiriyorum mecburen. benzinli araç ii güzel ama yakıt pahalı dizele sıcak bakmıyorum aslında ama 1.3 mj hem vergi hem de yakıt olarak cezbediyor beni sanırım bundan sonraki aracım hem dizel hem de sedan olacak devlete fazla vergi vermek istemiyorum, ayrıca sedan olma nedeni bagaja ihtiyacım var artık ve yakıt maliyetlerini de düşürmem gerek. lpg taktıracaksanız eğer yılda yapapcağınız km yi hesap edin önce sonra araca ne kadar süre bineceğinizi de ilave edip ona göre taktırın. yılda 10 12bin km yi geçmiyor ve araca 2-3 yıldan fazla binmeyecekseniz lpg avantaj sağlamıyor. ayrıca kışın lpg de olsa motor ısınana kadar yaklaşık %30 daha fazla benzin harcıyorsunuz ve çok soğuk havalarda lpg donuyor ve araç lpg ye geçse bile tekrar benzine dönüyor bi espirisi kalmıyor yani işin. geçen kış 2 defa başıma geldi bu olay. yani lpg için iyi düşünmek gerekiyor şuan lpg taktırırmısın derseniz cevabım hayır olacaktır ya da dizel derim. saygılar.