İnşallah :D
Printable View
Bende arabama lpg taktırmayı düşünüyorum 2007 1.4 grand pupto
1: Hangi markayı önerirsiniz
2: Rize-Artvin-Trabzon bu işi kim daha iyi yapıyor bildiğiniz usta varmı?
3: lpg farkını görürmüyüm (maddi olarak) maşallah benzini su niyetine içiyor arabam :)
Cevaplar için şimdiden tşk.ederim..
Arkadaşlar dün akşam 320 km. menzilde kırmızı yandı bu sabah 350 km. de kuruçeşme opet'ten 74,25 TL'ye fulledim 28,45 L. gaz aldı yani ortalama 100 km'de 8.1 L. yaktı yol bilgisayarı ortalama tüketim değeride 8.2 gösteriyordu zaten. Bu sıralar güzergahımda çok fazla bölgede yol çalışması olduğundan normalden daha fazla trafiğe giriyorum.
Genel olarak ortalama tüketimim benzinde 7.2 L. di.
Birde şu var Maslak opet'te lpg 2,73 TL iken Kuruçeşme'de 2,61 TL gaz fiyatlarının değişken olduğunu forumdan araştırdığım kadarıyla biliyordum fakat aynı bölgede aynı markada bu kadar fiyat farkı olması beni şaşırttı.
TL olarak ortalama 22 krş yaktım. Bunu benzine göre oranlarsak %40'a yakın daha ucuz yol aldım.
Yarın sızdırmazlık ve muayeneyi halledip, ruhsatada işlettim mi artık arabanın keyfini daha rahat sürebilirim.
1 hafta öncesine kadar neden dizel almadım diye kendime kızarken şu anda iyiki benzinli almışım diyorum :D
ya arkadaslar 1-2 sorum var; ( yetkili servis fiat merkez de garantisi bozumadan landirenzo kit taktırmıştım )
1- benzinden lpgye ya da benzinden lpgye geçerken herhangi bir sesli uyarı yok,normalmidir ?
2-lpg dolum yeri tampona yapıldı, benzin kapağına değil. hatta taktırmadan önce özellikle sordum ve bana benzin kapağına değil tampona yapılıyor mecburen dediler, bu normalmidir?
Halil;
güzel bir soru sormuş. bende daha önce lpg uygulaması yaptıran arkadaşlardan depo girişinin benzin kapağı içine monte edildiğini duydum. tamponda olması hoş olmuyor bence. benzin girişinin bulunduğu yere montajı yapılmıyor muydu ?
Ben depo kapağının üzerinde olması için kit satın aldım 170 TL
Herkese Selamlar,
LPG işi yatacak gibi duruyor. Bayiyle konuştum aracın 1,5 gün kalması gerekiyor dedi. LPG takılması için bu kadar zaman bana çok geldi. Adana'dayım ben, aracı mersine bırakmam gerekiyor. Bunu da sanırım biraz zor yapabilirim. Malumunuz iş-güç. Kit takılması için 1,5 gün süre bana fazla geldi onu da söyleyim.
lpg takılma işlemi max 6-7 saat sürsün hadi anlarım da 1,5 gün ne yapacak onu çözemedim. aynı şeyi söylüyorlar, araca uygun özel kit takılıyormuş :) altı üstü lpg takacan uzaydan kit ithal etmeyecen, arada 3-5 arabaya daha zaman ayırıyorlar bence ondan bu süreyi istiyorlar. bu iş benim için büyük ihtimal yatar. Adana'daki servislerde başlarsa lpg uygulaması yaptırırım , yoksa böyle devam. aracı az kullanırız bizde ne yapalım.
Emrah genelleme yaparak yazma istersen burada o lafı en fazla eden benim bende araca kendi ellerimle takarım bundanda zevk alırım ::) adam gümüşhaneden ankaraya geldi aynı gün montajı yaptık, sızdırmazlık raporunu aldık extra işlerini yapıp akşam saat 10 da yolcu ettik :sweatingbullets: