kış lastiğini orjinal boyutta almanız daha yararlı olur,daha ince olacağından karda ve buzda daha iyi tutunma sağlar
Arkadaşlar ben lastikleri yenilerken orjinal boyu bozmadım 175/65/15 aldım. Açıkçası lastikler çok ince olduğundan sonradan biraz pişman oldum. Kış lastiklerini 195/65/15 alsam orjinal kapaklı jantlar taktırsam olur mu orjinal boy 175 bulamadım bulduklarım da garip markaydı hep.
kış lastiğini orjinal boyutta almanız daha yararlı olur,daha ince olacağından karda ve buzda daha iyi tutunma sağlar
geniş taban karda kaydırır ince taban karı yararak daha iyi tutunuyor ralli araçlarına bakın karda 4 parmak genişliğinde lastik kullanıyorlar
Geniş taban kaydırıyor ise o zaman ferrari veya porche ye binilemez demek oluyor. Bence ağırlık ile orantılı olmak zorunda. Malum kış lastiği aldığınız zaman sadece karda kullanmıyorsunuz. Asfaltta da iyi tutunması lazım. İnceltmeniz sadece karda işe yarayacaktır ya asfaltta freni ne yapacaksınız?
bence 175 almakla çok iyi yapmışsınız.
karda geniş taban lastiklere göre daha iyi tutunur.
asfaltta da tutunamaz diye bir kaide yok, sonuçta orjinal ebatlarıda böyle.
Bende petlas 175/65/15 w601 aldım şu an çok memnun sayılırım sayılırım diyorum çünkü fiyatına göre bence mükemmel ancak zaman gösterecek yakıt oranına 0,3-0,4 etki ediyor ortalama sıcak havalarda bozuk yollarda lastiklerden gıcırtı geliyor oda diğer lastiklerimi takınca sorun olmaz^^
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri