Arkadaşlar elimde daha 500 km yapmamış 4 adet 185/65 14 Goodyear UG7 var.
Bunu babamın 2000 bravasına takıp kullandım gecen sene ama şimdi benim araç 2012 evo jantı 15". Bu lastikleri nasıl bir jantla yada poryaya takacağım aparatla kullanabilirim.
Arkadaşlar elimde daha 500 km yapmamış 4 adet 185/65 14 Goodyear UG7 var.
Bunu babamın 2000 bravasına takıp kullandım gecen sene ama şimdi benim araç 2012 evo jantı 15". Bu lastikleri nasıl bir jantla yada poryaya takacağım aparatla kullanabilirim.
Dostum ne yaparsan yap 14 lastiği 15 inç janta takamazsın. 15 inç uygun bir jant bulacaksın. Ben dün 15 inç orjinal jantlarımı verip 17 inç aldım. Senin 14 lastiklerin temiz sanırım 15 yada 16 inç jant lastikle takas yapabilirsin. Sahibinden.Coma bi bak istersen.
Selam. Verdiğin cevap için teşekkür ederim. Ama durumu yanlış anlattım galiba.
14 " lastiği 14" janta takıp aracıma takmak istiyorum bunun için bijon ölçüsü veyahut spacer vs takarak bir çözüm bulabilirmiyim diye sormuştum. Yoksa 14 lastiği 15 janta nasıl takarım dememiştim.
Şimdi olduBravanın ki 4*98 olması lazım puntonun 4*100 çok farklı değil yani. Lastikçi her türlü uydurur ama senin aracında 14 jant çok çirkin durur. Bunu da bi düşün istersen.
Dostum ilgine ve alakana çok teşekkürler. Şu anda bulunduğum şehir karabükte 40 cm kar var. Küçük çocuğum var ve hastane vs için mutlaka arabamı kullanmam gerekiyor. En kötü ihtimalle gözüme batar ama bu havalarda kar lastiğinin çok avantajı var. evimin önünde çok hafif eğimli bir yol var inan bazısı hiç istifini bozmadan tıkır tıkır gidiyo bazısıda arkası bi orda bi burda çıkamıyo. onun için benim 4*100 14 jant bulmammı gerekiyo anladığım kadarıyla
Aynen dostum 4*100 bijon jant bulduğunda iş çözülmüş oluyo.
Hocam 4x100 sac kara jant bulursun. Kis icin kapaga bile gerek olmaz. Mis gibi hem janta lastik gecirmekle ugrasmazsin her kis. Omru de uzun olur.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
14 inch doğan yada şahin saç jant satın alın fiyat olarak uygun ve her yerde bulunur.Kış süresinde işinizi görür.Kolay gelsin.
bravo jant ölçülerini bilmiyorum ama bijon işi şakaya gelmez 98 i güç bela sıkış tepiş takarsın ilerde bi bijonları keser Allah korusun başına bela alırsın
14'' jant fren kaliperine değer muhtemelen.benim araca 15'' denedim onda bile 1 cmden az boşluk kaldı jant ile kaliper arasında
bence elinizdeki lastiği satıp çok az bi farkla 15'' lastik alabilirsiniz 2.el olarak
Böyle bişeyin imkanı yok yani 14 lastikleri grande puntoya takamazsınız. Arka kampanalar kurtarır fakat ön disk kaliperleri janta kesin sürter araya 3 cm flanş koymalısız ki astarı yuzunden pahalıya çıkar. Bence ugraşmayın.
- lastik ebatını yazmamışsınız, orjinal ebatla %2den fazla fark önerilmez.
- UG7 olduğuna göre üretim tarihi eskidir o lastikten fazla bişey beklememek gerekir, her ne kadar az km yapmış olursa olsun.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Lastikler 185/65-14 ilk sorumda da belirtmiştim.
Bu lastiklerin faydalı ömrü nedir Ozan. Kuralı bu deyip trafik men etmesin aracımıza kış lastiği takılı olsun diye 2 senede bir 2000km yapmadığımız lastikleri atacakmıyız onu anlayamadım. Yaz lastiğide belki 3-4 sene kullanılıyo vede kaç derece sıcaklıkta. bence saklama koşulları fena olmadıktan sürece dediğin gibi benim lastikler daha ölmemiştir.
pardon yorgunluktan atlamışım.
puntonun orjinali neydi? 185 60 15 ise sorun yok %-1.16 daha küçük oluyor.
eskiden 5 seneden sonra değiştirin diyorlardı şimdi 10 sene diyorlar. en son puntonun lastiklerinde yanaklarında yüzeysel çatlaklar vardı sorun çıkmaz büyük ihtimalle ama satmıcaksan değiştir dendi genelde değiştirdim 5 yıllık lastikleri.
kışlıkların en önemli özelliği yumuşak kalması sertleşirse bir işe yaramaz oda nasıl test edilir bilmiyorum ama 5 senede sertleşir büyük ihtimalle, sizdeki lastiklerin üretim tarihi ne?
birde trafikten men olayı vs henüz kanunlaşmadı diye biliyorum yani binek araçlar için kış lastiği zorunluluğu yok şuan zincir taşımak yeterli. tabii karlı buzlu yollara çıkmamak lazım kar lastiği olmadan.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Uyduramazsınız.. Uydurabılırsınız ama saglıksız ve masraflı olur.. Arkadasların dedıgı gıbı en saglıklısı uygun fıyata satıp uygun olanını almak ya da satılık , alınık parcalar kısmında satan veya takasa gıren arkadaslar var bı bakmanızı tavsıye ederım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri