hayırlı olsun kazasız belasız kullan aracını o jantlar arabana uyar bilezik filan istemez
Arkadaşlar 2012 punto 1.3 multijet lounge aldım. Kış için lastik alacağım ancak sac jant alıp taktırmayı düşünüyorum. Aşapıdaki ilandaki toyota jantları benim puntoya direkt uyar mı? Araya bilezik v.s. aparat gerekir mi?
https://www.sahibinden.com/ilan/yede...43208991/detay
4x100 bijon sanırım puntolar.
Konu fencolic tarafından (19/11/2013 Saat 20:45 ) değiştirilmiştir. Sebep: link eksik
hayırlı olsun kazasız belasız kullan aracını o jantlar arabana uyar bilezik filan istemez
Arkadaşlar kendi sorumu kendim araştırıp öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim. Jantın poryaya oturduğu bir göbek ölçüsü var. Her markada farklılık gösteriyor genellikle. Zaten plastik bilezik dediğimiz halka da bu nedenle kullanılıyor. Mesela fiat puntolarda jant göbek ölçüsü 56,5 mm. Diyelimki göbeği 58 mm. olan jant takmak istiyoruz. Takacağımız jant bol geleceği için aradaki 1,5 mm lik boşluğu doldurmak için plastik bilezikler kullanılıyor. Ben bunları daha önce kullandım ancak hep balans sorunu yaşadım özellikle yüksek süratlerde.
Şimdi gelelim benim soruma. Toyota yaris jantı uyar mı demiştim. Bazı arkadaşlar sorun olmaz uyar diye cevap verdi halbuki olmuyormuş. Durum şöyle; toyotanın jant göbeği 54 mm. Bizim puntonun 56,5 mm. Dolayısıyla göbek küçük geldiği için zaten jantı poryaya oturtturmak mümkün değil. Tornada göbeği genişletmek v.s. lazım. O da jantın yapısını bozar. Bol gelince bilezik takıp uydurulabiliyor ama dar gelince tek yol spacer filan lazım..Sonuçta direkt uymuyor.
Bu 4.arabam ve diğer 3 arabamda farklı markaydı ve hepsinde de forumlara üyeliğim vardı. Halen de takip ederim. Forumlarda kulaktan duyma bilgiler paylaşmayalım. İnsanlar zaten tecrübe sahibi kimseler bulamadıkları için, sorunlarına çözüm bulamadıkları için burada bir paylaşım içirisine giriyor. Direkt kullanıcılar birbiriyle muhatap olsun diye. Eğer bir soru sorulduğunda biliyorsam sebebiyle birlikte izah ederim, bilmiyorsam cevap vermem.
biR derdiM vaR biN dermanA değişmeM
u
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri