20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Lastik Konusunda Üsdatların Yardımına İhtiyacım Var

Selçuk Selçuk
    sss33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 12

Standart Lastik Konusunda Üsdatların Yardımına İhtiyacım Var

Arkadaşlar aracımda 175/65/15 Michelin Energy Saver var.32.000 km'deyim lastiklerde kısmen kopmalar ve jilet atılmış gibi çizikler var.100'ü geçince araçta titreme mevcut.Bu yüzden değiştirmek istiyorum.Lastik ve ebat konusunda kararsız kaldım.orjinal ebat mı yoksa yol tutuşu açısından 185 taban mı daha iyi sizce? Aşağıda ki marka ve ebatların hangisini almalıyım.lassa ve Bridgestone'da kampanya var temmuz sonuna kadar.
    Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1-185/65/15 Bridgestone turanza Er 300 (145 Tl peşin)
    2-185/65/15 Lassa İmpetus Revo (145 tl peşin)
    3-185/65/15 Hankook Kinergy eco (145 tl -6 taksit)
    4-175/65/15/ Pirelli cinturado p1 (150 tl - 6 taksit)
    Konu sss33 tarafından (14/07/2012 Saat 22:56 ) değiştirilmiştir.

KADİR ŞAHİN
    kdrrshnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 74

Bridgestone ilk tercihim olurdu

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

Alıntı sss33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar aracımda 175/65/15 Michelin Energy Saver var.32.000 km'deyim lastiklerde kısmen kopmalar ve jilet atılmış gibi çizikler var.100'ü geçince araçta titreme mevcut.Bu yüzden değiştirmek istiyorum.Lastik ve ebat konusunda kararsız kaldım.orjinal ebat mı yoksa yol tutuşu açısından 185 taban mı daha iyi sizce? Aşağıda ki marka ve ebatların hangisini almalıyım.lassa ve Bridgestone'da kampanya var temmuz sonuna kadar.
    Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

77 hp puntoda performans kaybı ve fazla sarfiyat yaşamak istemiyorsanız orijinal ebadı yani, 4.seçeneği seçmelisiniz diye düşünüyorum.

5. Bu mesajı için 2 kişi OAGP1960'ye teşekkür etti:

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Bence orjinal ebattan şaşmayın derim.1 yıldır 185/65/15 lastik kullanıyorum ama yakıt tüketimindeki belirgin farktan dolayı hiçbir zaman aklımda orjinal ebatlara dönme fikri eksik olmuyor.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

175 65 r15 p4 pirelli lastiği daha yeni 540(135 tl*4) (8 taksit) e aldım. Yol tutuşundan memnunum 5 yaşını doldurup sertleşmiş bridgestonelardan sonra ilaç gibi geldi..
    p1 ile p4 arası farkı bilemem ancak bandırma'dan alınan lastik fiyatı bu..
    Eğer p1-p4 arası fark fazla değilse bence biraz daha indirim alabilirsiniz

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk Selçuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Fuzuli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    175 65 r15 p4 pirelli lastiği daha yeni 540(135 tl*4) (8 taksit) e aldım. Yol tutuşundan memnunum 5 yaşını doldurup sertleşmiş bridgestonelardan sonra ilaç gibi geldi..
    p1 ile p4 arası farkı bilemem ancak bandırma'dan alınan lastik fiyatı bu..
    Eğer p1-p4 arası fark fazla değilse bence biraz daha indirim alabilirsiniz
    p1 biraz daha sessiz lastik diyorlar.Sizin lastikte yol sesi durumu nasıl?ıslak ve kuru zeminde fren performansı nasıl? memnunsanız P4 de alabilirim.

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Tabi ki Bridgestone.

Yalniz bende diger arkadaslarla ayni fikirdeyim eger ileri yknde bir modifikasyon yoksa orijinal ebatlari tercih etmekte yarar var.

Sent my GT-I9100 using 2
    Oz Büyücüsü

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

p1 biraz daha sessiz lastik diyorlar.Sizin lastikte yol sesi durumu nasıl?ıslak ve kuru zeminde fren performansı nasıl? memnunsanız P4 de alabilirim.
    Ben çok memnunum,
    Ama 5 senelik sertleşmiş lastikten sonra sanırım her lastik ciddi fark yaratacaktır. Benim gözlemim lastikleri değiştirdikten sonra yakıt tüketimi 0.2-0.3 lt. kadar azaldı. Demek ki yola tutunmayan lastikle giebilmek için daha fazla gaza basıyormuşum.. Bir de virajlardaki yol tutuş eskisine oranla çok daha güvenli..
    Yol sesine gelince, p4 te bence yeterince sessiz bir lastik..

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk Selçuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı Fuzuli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben çok memnunum,
    Ama 5 senelik sertleşmiş lastikten sonra sanırım her lastik ciddi fark yaratacaktır. Benim gözlemim lastikleri değiştirdikten sonra yakıt tüketimi 0.2-0.3 lt. kadar azaldı. Demek ki yola tutunmayan lastikle giebilmek için daha fazla gaza basıyormuşum.. Bir de virajlardaki yol tutuş eskisine oranla çok daha güvenli..
    Yol sesine gelince, p4 te bence yeterince sessiz bir lastik..
    aynen şu an bende de fazla yakıt tüketimi var.lastiğin kauçuğunda kopmalardan dolayı.100 ile giderken ayağımı gazdan çektiğimde sanki frene basıyormuşum gibi hız kesiyor araç. Bu arada P4'ün fiyatı P1'e göre 15-20 lira daha düşük.(P1 daha yeni tasarımmış ve sessizmiş.öyle diyor lastikçiler).terciherime P4'üde ekledim.teşekkürler fuzuli.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Birincisi kesinlikle orjinal boyut lastik kullanın. Orjinal boyuttan sapmalar yol üzerindeki performansı etkileyecek ve aracın fazla yakıt kullanmasına sebep olacaktır. Ayrıca lastik ebatını değiştirirken 185/65 yerine 185/60 a bakarsanız,65 yanağa göre daha az oynama yapmış olursunuz. Lastik ebatlarında %3 ü aşan bir değişim sağlıklı olmamakta ve araçta modifikasyonlar yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu yüzden üstteki üç seçeneği elemenizi ve yerine 60 yanaklı seçimleri değerlendirmenizi(185 taban kullanacaksanız eğer) tavsiye ederim.

Bunun yanında orjinal boyutlu lastik kullanacaksanız ben yine Michelin kullanılması taraftarıyım. Hamuru yumuşak olmasına rağmen araç inanılmaz konforlu bir şekilde seyrediyor ve uzun yolda fazla yormuyor lastik. Şu anda Good Year Eagle NCT 5 kullanıyorum ve hiç de memnun değilim açıkçası. Zaten 55.000 de aldığım lastikler artık bitmek üzere ve yakında değiştireceğim. Tekrar Michelin Energy Saver'a dönmeyi planlıyorum. Pahalı olmasına rağmen hakkını veriyor lastik. Michelin'den farklı bir lastik tercih edecekseniz Bridgestone ve Pirelli'yi araştırmanızı tavsiye ederim.

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk Selçuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı farukileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birincisi kesinlikle orjinal boyut lastik kullanın. Orjinal boyuttan sapmalar yol üzerindeki performansı etkileyecek ve aracın fazla yakıt kullanmasına sebep olacaktır. Ayrıca lastik ebatını değiştirirken 185/65 yerine 185/60 a bakarsanız,65 yanağa göre daha az oynama yapmış olursunuz. Lastik ebatlarında %3 ü aşan bir değişim sağlıklı olmamakta ve araçta modifikasyonlar yapılmasını zorunlu kılmaktadır. Bu yüzden üstteki üç seçeneği elemenizi ve yerine 60 yanaklı seçimleri değerlendirmenizi(185 taban kullanacaksanız eğer) tavsiye ederim.

Bunun yanında orjinal boyutlu lastik kullanacaksanız ben yine Michelin kullanılması taraftarıyım. Hamuru yumuşak olmasına rağmen araç inanılmaz konforlu bir şekilde seyrediyor ve uzun yolda fazla yormuyor lastik. Şu anda Good Year Eagle NCT 5 kullanıyorum ve hiç de memnun değilim açıkçası. Zaten 55.000 de aldığım lastikler artık bitmek üzere ve yakında değiştireceğim. Tekrar Michelin Energy Saver'a dönmeyi planlıyorum. Pahalı olmasına rağmen hakkını veriyor lastik. Michelin'den farklı bir lastik tercih edecekseniz Bridgestone ve Pirelli'yi araştırmanızı tavsiye ederim.
    değerli görüşlerin için sağol faruk bey.yüksek ihtimal orjinal ebat alacağım marka da pirelli cinturato P1 veya P4

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

değerli görüşlerin için sağol faruk bey.yüksek ihtimal orjinal ebat alacağım marka da pirelli cinturato P1 veya P4
    olmadı ben de onlara bakarım ancak performans lastiği olarak geçtikleri için düşünceliyim fiyat konusunda...bakarım tekrardan buralarda

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

Pirelli P1 lastik testlerinden iyi dereceler almış kiminden 1. lik almış.
    Son jenerasyon lastik teknolojisi oldukça iyi,175-15 ebatında lastikleri için üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır kanımca hissedilebilir bir fark olacağını sanmıyorum.
    Sıfır km lastikler için; iyi yol tutan lastik ile tutmayan lastik arasında hız farkı % 5 bile değildir ki hiç birimiz o limitlerde kullanmıyoruz.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selçuk Selçuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı zoomes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pirelli P1 lastik testlerinden iyi dereceler almış kiminden 1. lik almış.
    Son jenerasyon lastik teknolojisi oldukça iyi,175-15 ebatında lastikleri için üç aşağı beş yukarı hepsi aynıdır kanımca hissedilebilir bir fark olacağını sanmıyorum.
    Sıfır km lastikler için; iyi yol tutan lastik ile tutmayan lastik arasında hız farkı % 5 bile değildir ki hiç birimiz o limitlerde kullanmıyoruz.
    Haklısın. Kısmet olursa Cumartesi günü Pirelli Cinturato P1 veya P4 alacağım.

Tayfun Bulat
    TayfunBulat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    03 UU 708
    Edilen teşekkür: 57

merhaba bende sizin aracın aynısı var 2009 model Bridgestone 195 55 16 kullanıyorum ve gayet memlunum fiyat olarak biraz abartı ama 260 tl.

KEREM Uçgunoğlu
    M@GIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 346

185/60/15 bridstone ya da continental tavsiye ederim.

Selçuk Selçuk
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri

tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim.hiç aklımda yokken arkadaşın ısrarı üzerine 175/65/15 yokohama a drive aldım.tanesi 140 tl.6 taksit.ilk izlenimlerim çok olumlu.alacak olanlara tavsiye ederim.

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Yokohoma yukarda yazan tüm lastiklerden iyidir!
    Kullandım ordan biliyorum. 5 yıl garanti veriyorlardı tel kopması ve balon yapmayan karşı ama devam ediyormu hala bilmiyorum.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Bende continental'i beğendim. Yumuşak ve tutucu..... şahsen Continental derim. Bulamazsanız Goodyear duragrip serisi güzel lastiktir.

Link : https://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/...8&speedIndex=H

İncelemenizi tavsiye ederim.
    Konu biancoangelo tarafından (09/08/2012 Saat 03:57 ) değiştirilmiştir.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

erhan yildirim
    dicaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 LN 308
    Edilen teşekkür: 182

honor cooper arkadaşın dediği gibi yokohama mükemmeldir ama en dandik yokohama bile tuzludur, bence orjinal ebattan şaşmayın çünkü geniş tabanlı lastik sizin dönüş açınızı bayağı bi düşürür , manevra kötüleşir , küçük lastik süper bi dönüş açısı sağlar , zaten 100'den sonra her araç hafiften sarsılmaya başlar bence günümüz koşullarında yokohama alınır , şahsen çok pahalı ve yetkili servisi olmadığı için ülkemiz şartları için uygun değildir , gene şahsi görüşüm olarak yokohamadan sonra michelin gelir oda çok iyidir , ülkemizde adım başı yetkili servisi mevcuttur , michelinde pahalıdır ama ülkemiz koşullarında servisi olsun , güveliği olsun , perfornması olsun en iyi lastik michelindir..