Oncelikle hiz endeksinin en az V olmasina ozen gostermek lazim kanimca.
Sent my GT-I9100 using
Arkadaşlar aracımın sol ön lastiğinde balon çıktı değişmek lazım. Ön 2 lastiği değişcem bugün gittim lastikçiye. BEnim lastikler 205/45/17 ... Adam dedi bu ebatta elimde sadece starmax marka lastik var dedi. Sİzce bu lastik markası nasıldır?
Ayrıca adama dedim 215 lik taksak olurmu adam sürter dedi yada yanağını biraz genişletip 50 taksam olurmu dedim yok yine süter dedi.
Sizce napmalıyım tjet sporta nasıl lastik gider nasıl ebatlarda ?? Ayrıca ne marka almalıyım lassa bridgstone goodyear michelin falan ? LASSA iyimidir mesela yada PETLAS iyimidir ?![]()
Oncelikle hiz endeksinin en az V olmasina ozen gostermek lazim kanimca.
Sent my GT-I9100 using
Oz Büyücüsü
normal lastikse o ebatta birsürü marka var..hatta her markada vardır..imkanınız varsa michelin derim..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Kamuran, orijinal ölçüden (205 45 17'') şaşma derim.Taban illaki 215 olacaksa yanağı 40 yapmalısın.Bu da ülkemiz yollarında konforu ve lastik ömrünü iyice kısaltır.Mevcut ölçü bile bizim yollarımıza fazlaBridgestone, Michelin, Pirelli öneririm.Yumuşak hamur ve uygun fiyat için Kumho-Marshal da iyi bir alternatif.Tabi ebatları araştırmak lazım her markada olmayabilir...
Starmax denen lastik yerli üretimse (Kırşehirdeydi sanırım fabrikası) fena değildir.Kullananlar memnun.Lassa, petlas da iyidir tabi..
Lastik ne zaman parcalanirin ve de konforun simgesi bi nevi.
Mesela V serisinde lastik basina 460kg kuvvet ve saatte 240 km hizla giderken lastik parcalanmaz anlamina geliyor bu. Arac dusuk endeksli lastige gore daha konforlu gider ayni zamanda. Mesela H serisinde max hiz 210 km, T'de ise 190 gibi
Sent my GT-I9100 using
Konu Luc tarafından (04/11/2011 Saat 02:43 ) değiştirilmiştir.
Oz Büyücüsü
Teşekkürler arkadaşlar şimdi lasitkten biraz anlar oldumDediğiniz gibi 205 / 45 / 15 alayım ben yine. 40 yanak alırsam hemne balon yapar denizlide yollar çukur zaten
![]()
Lastik.com.tr | Lastik Detay güzel lastik axess karta 12 taksit ve 2012 ödemeye başlıyorsun. düşün istersen.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Şimdi geldim lastikçiden.. 3 jantım yamuk çıktı düzelttiler balans ve rot balans ayarları yaptılar 75 tl aldılar. Öndeki balon lastiği arkaya taktılar şimdilik böyle idare etcem.. Ama bunları yaptıktan sonra düz yolda giderken araçta tısss diye ses gelmeye başladı normal giderken bu ses niye oldu şimdi bilgisi olan varmı ?
benimde değişmem gerekiyor alabilirsem dunlop alacağım param yetişmez ise kumho ku 31 alacağım kumhoyu daha önce megane coupe aracımda kullandım parasına göre iyi lastikler şu anda araçta lassa takılı hiç memnun değilim...
bende dunlop vardı, babam önlere kışlık petlas almış valla beklediğimden iyi çıktı. tabi bi michelin nokıan kadar değildir ama bitik dunloplardan sonra araba hem yumuşadı hemde sesi azaldı. yabana atılcak bi marka değilmiş onu anladım.
bugün baktık balonun birine yama yapılmış ama diğerine yapılı değildi ?
Balon yapmış lastik kullanmak tehlikeye davetiye çıkarmak demek. Balon yapan lastik patlarsa lastik aniden boşalır düz yoldaysan aracı durdurabilirsin ama virajda ya da yüksek hızda olursa. Allah korusun. Arabanızda sizin ve sevdiklerinizin canını taşıyorsunuz. Bence bunun şakası yok vadeli alın ama mutlaka yeni lastik alın. Bazı firmalar 2012 ödemeli uzun vadeli kampanyalar yapıyorlar. En kısa zamanda değiştirin derim. kazasız belasız günler dilerim.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Teşekkür ederim içimde bir korku var ama işte son güne kaldı bugün. Aslında bugün alcaktım ama benim lastik ölçülerinde lastik yokmuş ellerinde. Bende birazdan denizliden izmire yola çıkıcam. Yani anca bayramdan sonra getirtebiliriz dediler buda benim için geç. Denizliden izmire 1 hafta sonrada izmirden denizliye gelcem inş başıma kötü bişey gelmez![]()
Sağ salim kazasız belasız geldim İzmir'e rahatladım iyice tabi bunun bide dönüşü var ama inş onuda atlatcazYola çıkmadan önce her ne kadar 90-100 ü geçmicem desemde arada bazı araçların tahriki sonucu 170-180 yaptığım oldu bu lastiklerle çok tehlikeli bir olay ama insan dayanamıyor
Neyse arkadaşlar iyi niyetleriniz için teşekkürler denizliye dönünce en kısa zamanda 2 adet lastik alıcam.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri