Alıntı synx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu gerçekten yapıyormusunuz bilmiyorum ama yapıyorsanız yanlış düşünüyorsunuz. Buna benzer şekilde insanlar kışın kar yağdığında da lastik basınçlarını düşürür daha fazla temas olsun diye fakat tamamen yanlış bir bilgi. Lastik basıçları her koşulda önerilen değerlerde tutulmalıdır çünkü lastikte bulunan ve aracın yol tutuşunu, hızlanmasını, durmasını vb. durumlarını etkileyen kanallar normal basınç değerlerinde görevini en iyi şekilde yapar. Örneğin en basitinden siz lastiğin basıncını düşürürseniz lastik üzerinde suyu dışarı atmak için bulunan kanallar tam olarak açılmaz ve bir su birikintisine girdiğinizde ya da yağmurda suyun dışarı tahliyesi zorlaşır.
Evet yapıyorum cunku net bır bılgı vardır lastıgı normalden cok sısırırsenız ortalar yan kısımlara gore daha cabuk asınır cunku tabanın orta kısmı yere daha cok temas eder kıtapcıklarda da bu bılgı vardır.Baska bır ornek verırsek fazla hava basılmıs lastık daha cabuk patıye kalkar bu yuzden drag yarıslarında cekıs olan tekerın lastıgı hem genıs tabanlı hemde dusuk havadadır.Su tahliyesi için bsy dıyemıcegım kullanımla denenmıs bır bılgıyı paylastım tabıkı yapıp yapmamak herkezın ozgur ıradesi