vay be nasıl hortlamıs benim gereksiz konu :D
vay be nasıl hortlamıs benim gereksiz konu :D
Aslında gereksiz bi konu değil aksine çok önemli kapıyı her açtığımda kapatırken fazla sert kapatmamak için yavaş kapatıyorum çünkü sert kapatırsam ses beni rahatsız ediyor ama yavaş kapatınca'da 2 kez kapatmak zorunda kalıyorum yanlış hatırlamıyorsam bunu bir arkadaş band ile yapmıştı ve iyi sonuç vermişti....
2008 modellerin 2046739.. ve 2046524.. şasi numarasından başlayarak direksiyon isiklandirmalari iptal edilmistir diye bir soylenti vardi, ama bazi arkadaslarin da direksiyon isiklandirmalari var ve normal calisiyor.. yani diyecegim bu konu biraz muallakta (konuyla ilgili net bir bilgi var mi bilmiyorum)
direksiyon ışıklarını
2008 modellerde kaldırdılar bunun aracın paketiyle alakası yok benim aracım 2007 model actıve ama direksiyon lambaları yanıyor
2006-2007 lerin tümünde 2008 lerin bir bölümünde bu özellik mevcut
ama yeni çıkanlara koymamışlar sebebinide daha henüz çözemedik
hıyyy... kusura bakmayın ya :S
warmış bnde o ışık..boşuna karıştırdım ortalığı afedersiniz :melek2: :D
cam yarı acıkken kapıyı kapattıgımda cam kırılacakmıs gibi ses geliyor bende de.
bunu sorunu cozen veya birine cozdurebilen oldu mu?
iyi aksamlar
fazlasıyla hak veriyorum bu servis olayına gerçekten inanmıyorum herşey arabayı satana kadar :D aynı ses bendede var ve çok üzülüyorum orjinal ses sisteminde bass çok güzel vuruyo ama camı açtığımda bagajda kalkan parçaya sonradan takılan hoparlörlerin havası oluyo ses berbat müzik dinleyemiorum cam acıkken yazın bi ara kendim açıp türk usulü bişeylerle düzgünce desteklemeye çalısıcam:D
cam az arlıkken kapılarınız sorunsuz şekıldekapanıyorsa ayarlarda problem yok demektir..amacamlar tam olarak kapalı konumda iken kapıyı kapadığınızda kapı kapanmıyorsa ve sert kapanmasını ıstıyorsa bu tamamen araç içindeki hava sıkışöasıyla alakalı..arka bagajı açık konumda aynı şiddette kapayı kapatın görüceksiniz rahatlıklan kapanıcak..ve sonra baganj kapagını kapatıp aynı sekılde kapıyı tekrar kapatın kapının kapanmıyacagını goruceksiniz....
Bu konu ile ilgili şunu söyleyebilirim.
Adı geçen fitil iki şekilde olabilir. Birincisi piyasada rulman ve keçe satılan yerlerde O-RİNG adı verilen fitil şeklinde yuvarlak lastik. İkincisi gene aynı yerlerde bulunan SALMASTRA adı verilen sıkı örme ip keçe dir. Her ikisi de olsa kalınlığı 3mm ila 6mm arasında alabilirsiniz. Yerine takmak için kapı karşılığı olan körüklü fitil yerinden çıkarılacak içerisinde bulunan boşluğa iterek konulabilecektir. Fazla kalın seçilirse kapı yerine oturmayacak daha sert vurularak kapanması sağlanacaktır. Şahsen buna gerek yok derim. Eğer eskimiş ise yenisi ile değiştirmek bence daha sağlıklı olacaktır.
bence o fitii uygulamak isteyenler cok basit bir sekilde deneme yaparak uygun olup olmayacagına karar verirer soyleki kapımızı acalım. daha sonra kapının ustunden o fitilmidir kuslastigimidir her neyse onu salalım ve kapıyı kapatalım kapının sıkısmasına bir bakalım. bu birinc deneme ikinci deneme ve aslolanı fitlin icine bir miktar sokalım ondan sonra kapatalım nasıl durum diye ..ona gore yapalım
bahsettiğiniz malzemelerin her ikisininde içi tamamen dolu..içi dolu olan bir malzemeyle kapı kapıları nasıl yumuşak bir şekilde kapatabiilirizki..o-ring dediğiniz malzeme belki işe yarayabilir ada çok ufak bi ihtimal..ama diğer malzeme salmastıra bence bu iş için alakasız bir urun..öncelikle bu malzemelerin ne amaçla urtilip kullanıldığını bilmek lazımm..sizin salmastıra dediğiniz malzeme dalgğiç pompaların ve tesisat işlerinde kullanılan sızdırmazlık malzemesidir suyla temas ettiği anda sizinde bahsettiğiniz gib kece tarzı örme ip şişerek iki katı hacım alır..bu sekılde bu durumlarıda göz önünde bulundurursak sizin bahsettiğiniz malzemeyle bu işi nasıl yapabilceğinizi gercekten merak ettim..
-O ring için kalınlığı 3 ila 6mm vermemin nedeni bu. Kapı karşılığındaki fitile baktım içi tahmini 12mm boşluklu. Daha kalın olursa dediğin gibi kapı kapanmaz. İnce olursa fitil içinde ezilmeyi önleyerek eski formunda kalmasını sağlayabilir.
-Salmastra tam senin tarif ettiğin malzeme ama suyu görünce şişmez. Sıkıştırılarak şişme sağlanır. Çeşitli tipleri var kurşunlu bilmem neli filan. Bunu pek düşünmem zaten bu sadece bir fikir.
Her iki fikirde de, denemeden sonuca gidilmesi mümkün değil. Sonuçta çok masraflı değil.
arkadaşlar bu kuş lastiği dediğiniz şeyi medikal malzeme satan yerlerde ike lastiği, hortumu vs diye satıyorlar. siz onlara ike alcam deyin onlar size verirler:)
arkadaşlar serum hortumu olabilir sanırım bu fitil içerisine yada kan alırken kullanılan elastik bir hortum var küçükken sapan yapardık bilmem hatırladınız mı? ya da kullananınız var mı ? bu hortumu kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. ve eczanelerde rahatlıkla bulabilirsiniz..
Eski arabalrin fitilleri zamanla hamur olur elastikiyetini kaybeder,yuksek hizlarda ruzgar sesi yapar.Fitillerin yenisini bulmanin zor oldugu durumlarda icine serum lastigi gecirilir bu seslerin onune gecmek icin. Bizim gplerde hem yeni fitil bulunabilir hemde oyle bir deformasyok yok.. silikonspreyi yada vazelin ile fitillere bakim yapabilirsiniz ben silikonspreyini tercih ediyorum. Ayrica kapi ayari duzgun oldugu surece kapilar kapanir tok bir sekilde problem olmaz...
GP kapı fitilinin tanesi 208 lira serviste. 4 kapı 832 liracık yapıyor.
ben kapı kilitlerinin geçtiği demir kısımlara elektrik bantı sardım kapanırken daha bi tok kapanır oldu