32 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Stop lambası ampüllerini led ampüller ile değiştirmek

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29/10/2007
    Yaş
    49
    Mesajlar
    1.503
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

    Standart Stop lambası ampüllerini led ampüller ile değiştirmek

    En son orjinal stoplarımı 3 sıra yanacak şekide düzenlemiştim. Ledli stop almaktan tamamen vazgeçtikten sonra neden benim stoplarımda ledli olmasın dedim. Bu yüzden stopların içindeki ampülleri yakın ebatlardaki ledlerden oluşan dipleri aynı ampüllerle değiştirmeye karar verdim. Piyasada biraz inceleme yaptım ve Türkiye'de malesef bulamadım, bulduklarımda bana çok dandik geldi, tabi o kadar parada ödemek istemedim açıkcası. Bu yüzden aradığımı en sonunda ebay.com'da buldum.



    Herşey iyi güzeldi ama led ampülleri takınca arıza lambası hemen yandı 1998 WV Polo Classic'de denedik hiç sorunsuz çalıştı. Ben iki kademeli olanlarından almıştım. Frene basınca daha şiddetli yanıyordu. Türkiyede forum sitelerinde pek fazla doyurucu çözümler bulamadım. Daha detaylı arayınca yabancı bir sitede paralel olarak aynı değerde bir ''direnç'' bağladığımızda sorun olmayacağı yazıyordu. Aynen denedim ve ne arıza ışığı yandı neden başka bir sorun yaşadım. Tek sorun aldığım direncin değerleri sanırım ufak geldi, çünkü fren lambası devreye girdiğinde direnç aşırı derecede ısınıyordu. Tam değerindeki ''direnç''leri bulduğumda direksiyondaki kumandadan açtığımızda yanan tüm lambaları led olanları ile değiştireceğim.

    Farın içine aldığım led.li ampül'ün içinde 6 adet led var ve lümen değerleri yüksek olduğundan akşam vakti sanki farlar yanıyor gibi kuvvetli bir ışık veriyor. Şu an arıza lambası yaktığı için çamurluktaki sinyallerde kullanıyorum.

    Doğru direnç değerlerini tamamladıktan sonra gerekli olan tüm ampüller için led olanların siparişini vericem.









    GP in mirror is faster than they appear !


Benzer Konular

  1. Stop lambası
    gural07 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 24/06/2011, 18:35
  2. Üst stop lambası
    granded tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 20/04/2011, 10:40
  3. GP stop lambası
    krakercocuk tarafından Satılık Parça forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 35
    Son Mesaj: 02/03/2011, 19:24
  4. stop lambası
    gural07 tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 16/01/2011, 02:07
  5. 3.stop lambası hakkında
    aykaner tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 25/11/2009, 21:54

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com