Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Punto-yeni corsa

cankut erkan
    cankut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

Bilgilendirme Punto-yeni corsa

arkadaşlar erhaba,ben cankut..yaşım22.öğrenciyim.istanbuldayım.henüz arabam yok,2003 mini cooper vardı pert yaptık,kaskodan parayı aldık,yeni bir araç düşünüyorm punto olabilir.aslında biraz daha paramız olsa yeni corsa düşünüyorum ama sizin fikirlerinizi almak isterim.1.3 dizel olacak ama opel mi fiat mı siz söyleyin.herkese tekrar merhabalar...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cankut erkan
    cankut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2

daha doğrusu neden punto yadaa neden yeni corsa dersinizz?yani iki araç aynı hemen hemen ama corsa daha pahalı ve daha az aksesuar var.punto daha fazla donanımlı ve daha da ucuz.farkları ve güzellikleri söylerseniz çok sevinicem.herkese iyi forumlar

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alper dağdemiR
    Auto engineeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06AD9158
    Edilen teşekkür: 504

plastik kalitesi gibi olaylara girersen peugeot 207yi tek geçerim.
    yoksa corsa we grande arasında malzeme kalitesi ws ws fark yok.zaten motor aynı,yürüyen çok benzer,aynı platformun arabaları.
    hangisi hoşuna giderse için ısınırsa onu al. bence grande punto tabii

ekleme : serwis masrafları falan fiatta daha uygun we serwisler baya ilgili.. başın ağrımaz doğru serwisi bulduğun sürece. ki burada yardım edecek arkadaşlar çok.
    +her türlü sorunlarımızı bu forumda bulabilirsin we başına gelecek problemlerin çözümleri mewcut. canını sıkacak çözülmez problemlerimiz yok site sayesinde
    + fiat 5 yıl garanti weriyor
    Konu Auto engineeR tarafından (18/03/2008 Saat 18:48 ) değiştirilmiştir.

6. Bu mesajı için 2 kişi Auto engineeR'ye teşekkür etti:

Ah-MeT
    Ziyaretçi Ah-MeT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sana iki şey söyleyeyim şimdi burda sana herkes punto diyecek ki bende katılıyorum onlara git ikisinede bak hangisi içine yatarsa yüreyin hangisine ısınırsa onu al şimdiden hayırlı olsun
    en doğrusunu ayhan arkadasım soylemiş katılıyorum

8. Bu mesajı için 2 kişi Ah-MeT'ye teşekkür etti:

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

Corsa ile Grande Punto artık aynı motoru kullanmıyor. Corsa GM'nin yeni geliştirdiği ecoflex motoru kullanmaya başladı. Ayrıca yeni modellerinde digital klima bulunmuyor Sunroof'lu araç bulmak için çok beklemek gerekiyor.
    GP in mirror is faster than they appear !

erdi acar
    ERDİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 43

bence öncelikle test sürüşü yapmak lazım işte o zaman karar verirsin

ama bende punto derim yani

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Gp ve Corsa nın platform ve dizel üniteleri aynı.Yalnız motorların yazılımları farklı.Bu nedenle 75bg lik dizel GP da 190nm, Corsa da 170nm tork üretiyor.20nm lik fark araçta fazlasıyla hissediliyor.90bg lik dizeller ise aynı torkta.

İki araç arasındaki en önemli farklılık süspansiyon sistemleri.Corsa da daha yumuşak ve konforlu, GP da ise sert süspansiyon tercih edilmiş.Dolayısıyla bizim araçlarımızın konfor oranı daha düşük.Yalnız bu farklılık özellikle virajlarda GP nun çizgisini daha kolay korumasını sağlıyor.

İç mekan işçilik ve plastik kalitelerinde ise önemli bir farklılık bulunmuyor.Corsa nın iç ve dış mekanı daha yumuşak ve sevimli GP nun ise daha sert ve agresif. (Şahsi fikrim)

En doğrusu benim gibi Punto saplantınız yoksa test sürüşü sonucu karar vermeniz.Yalnız iki araç arasında fiyat olarak pek fark yok(Örneğin Corsa 1.3 cdti 75bg essentia ile GP 5k 1.3 mjtd 75bg active in fiyatları aynı:29300YTL)İçinizin ısındığını kolaylıkla seçebilirsiniz...

12. Bu mesajı için 4 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

çağlar mavuk
    grandecaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 ZEH 81
    Edilen teşekkür: 116

sen bilirsin bence punto bide cankut konuyu sanırım yanlış yere açmışsın modifiye bölümü burası

emre bayraktar
    mcmurphy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 9

Alıntı cankut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar erhaba,ben cankut..yaşım22.öğrenciyim.istanbuldayım.henüz arabam yok,2003 mini cooper vardı pert yaptık,kaskodan parayı aldık,yeni bir araç düşünüyorm punto olabilir.aslında biraz daha paramız olsa yeni corsa düşünüyorum ama sizin fikirlerinizi almak isterim.1.3 dizel olacak ama opel mi fiat mı siz söyleyin.herkese tekrar merhabalar...

BEN SATTIĞIM İÇİN SÖYLEMIYORUM KESINKLIKLE GRANDE PUNTO BİLİYORSUNUZ OPEL GRBUNDA KULLANILAN DİZEL MOTORLARIN ÇIKIŞ YERİ FİAT FİYAT KALITE ENDEKSLERİ İSE KESİNKLE GRANDE PUNTO DİYOR
    BİRMOT EMRE BAYRAKTAR 591 86 45 0535 518 17 11

Erdi ELKOCA
    gp46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 51

kardeş bende ehliyeti alır almaz araba alacam çok araştırdım walla corsa kuzenimdede vardı 1.2 motordu o ama essentia yeni kasa ona bindim gezdim ama gp ye daha hiç binmedim ama tercihim grandepunto oldu

Muharrem Yaşar
    IMPERATORE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 FH 9814
    Edilen teşekkür: 13

puntosu var diye belki yorumlar taraflı gelebilir,
    ancak aklı olan herkes doğru seçeceği rahatça bulur,
    1.3 dizel active punto ile 1.2 benzinli enjoy corsa hemen hemen aynı fiyat,
    aradaki motor farkına rağmen bi de ekstradan donanım farkına bakarsan
    doğru seçeneği bizim söylememize bile gerek kalmaz

ya bu arada arkadaşlar eklemek istediğim bi anektot:
    bizim ortağımızda 2007 range rover var, dün akşam benim arabayla bi yere gidip geldik,
    araba adamın çok hoşuna gitti, hatta yolcu koltuğundaydı da,
    ön tarafı bizim jipten daha rahat valla dedi (ki gerçekten range ların önünde oturma alanı dardır biraz)
    nedense birden sevindirik oldum, arabamı seviyorum ya
    Konu IMPERATORE tarafından (22/03/2008 Saat 20:54 ) değiştirilmiştir.

serdar ...
    gp_tuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Batman
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 71

arkadaslarında dedıgı gıbı gıt bı test et bı dene hangısı en cok hosuna gıderse onu al.3 kurusu fazla olsun ama begendıgın olsun kı sewe sewe kullanabılesın...
    ŜĘŔĎÅŖ

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı IMPERATORE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    puntosu var diye belki yorumlar taraflı gelebilir,
    ancak aklı olan herkes doğru seçeceği rahatça bulur,
    1.3 dizel active punto ile 1.2 benzinli enjoy corsa hemen hemen aynı fiyat,
    aradaki motor farkına rağmen bi de ekstradan donanım farkına bakarsan
    doğru seçeneği bizim söylememize bile gerek kalmaz
    Her iki aracın aynı motorda ve donanımdaki fiyatları neredeyse aynı.Önceden verdiğim örnek: 1.3 mjtd 75bg active 5k=1.3cdti 75bg essentia: 29300YTL

Muharrem Yaşar
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 FH 9814

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her iki aracın aynı motorda ve donanımdaki fiyatları neredeyse aynı.Önceden verdiğim örnek: 1.3 mjtd 75bg active 5k=1.3cdti 75bg essentia: 29300YTL
    dostum mj 1.3 ü 27.400 e veriyolar, corsa da indirim bile yapmıyorlar bu 1
    2.si corsa essentia da yol bilgisayarı bile yok
    bunun yanında yükseklik ayarlı sürücü koltuğu,
    yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon,
    Dualdrive elektrohidrolik direksiyon (CITY Fonksiyonu) yok
    ayrıca punto da hava yastıkları 2 kademeli ve yolcununkini
    devreden çıkartabiliyosun

ayrıca punto 75 bg 190 tork, corsa 75 bg 170 tork
    ayrıca corsada janlar 14
    ayrıca max hız corsada 163- puntoda 165
    ayrıca 0-100 corsada 14.5 s-puntoda 13.6 s
    ayrıca yakıtı da fabrika verilerine göre daha az yakıyor

bazı farklar ufakta olsa sonuç olarak durum ortada sanırım,
    ben puntoyu benim arabam olduğu için değil,
    araştırmadan almadığım ve iyi olduğu için seviyorum,
    bu arada bugün 1 hafta doldu arkadaşlar, arabamı seviyorum

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Muharrem ben sadece satış fiyatlarını dikkate aldım.Senin Fiatta tanıdığın vardır başkasıın Opel de.Sonuçta esas olan 2 aracın da kampanya fiyatlarının aynı olduğu.Sana verilen fiyat seni bağlar.Gp nun baz donanımı neredeyse bütün B segmenti araçlardan daha iyi tabi.Her iki aracın da donanım ve teknik özelliklerini ben çok iyi biliyorum...

Muharrem Yaşar
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 FH 9814

Muharrem ben sadece satış fiyatlarını dikkate aldım.Senin Fiatta tanıdığın vardır başkasıın Opel de.Sonuçta esas olan 2 aracın da kampanya fiyatlarının aynı olduğu.Sana verilen fiyat seni bağlar.Gp nun baz donanımı neredeyse bütün B segmenti araçlardan daha iyi tabi.Her iki aracın da donanım ve teknik özelliklerini ben çok iyi biliyorum...
    bana verilen fiyat beni bağlamaz, herkese açık kim gelse gidip aynı fiyata alabilir. Yeri de söyliyim, göker otomotiv g.o.paşa, hem zaten punto nun üstün olduğunu kabul ediyorsak zaten daha fazla yazacağımız bişey yok

bi de ek olarak yazmayı unutmuşum 4 martan sonra alınan araçlara fiat garantiyi 5 yıla ve 150.000 km ye çıkartmış. Bence bu bile çok önemli bir ayrıcalık. Bende 1 hafta önce aldığım için benim araba da garantiye giriyor, bayii ile görüştüm yarın gidip garanti belgesini alıcam hatta
    Konu IMPERATORE tarafından (24/03/2008 Saat 02:14 ) değiştirilmiştir.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı IMPERATORE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana verilen fiyat beni bağlamaz, herkese açık kim gelse gidip aynı fiyata alabilir. Yeri de söyliyim, göker otomotiv g.o.paşa, hem zaten punto nun üstün olduğunu kabul ediyorsak zaten daha fazla yazacağımız bişey yok

bi de ek olarak yazmayı unutmuşum 4 martan sonra alınan araçlara fiat garantiyi 5 yıla ve 150.000 km ye çıkartmış. Bence bu bile çok önemli bir ayrıcalık. Bende 1 hafta önce aldığım için benim araba da garantiye giriyor, bayii ile görüştüm yarın gidip garanti belgesini alıcam hatta
    Tabiki üstün olduğunu ben de kabul ediyorum ama seçim yapacaklara da bir fırsat vermeliyiz.Ben GP yu Corsa dan 5000YTL daha pahalı olsa bile yine tercih ederim açıkçası.Dediğim gibi iki aracın da baz donanımları aynı fiyat.Başkası da Opel in şu bayisi Corsa yı şu fiyata veriyor diyebilir.Ben GP yu aldığım fiyatı burada söyleyemem bileObjektif yorum için baz almamız gereken fiyat kampanyalı liste fiyatları.Gp nun sunduğu özellikler daha fazla önceden de belirttiğim gibi.Ancak B sınıfındaki tüm araçlar neredeyse aynı fiyattan satılıyor.Bu yüzden kişiler içinin ısındığı araçları kolaylıkla seçebilirler...

Bir de 5yıllık(150000km) garanti Aralık sonundan beri devam ediyor...

ufuk bakal
    ufuk61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41 EU 361
    Edilen teşekkür: 122

Gp ve Corsa nın platform ve dizel üniteleri aynı.Yalnız motorların yazılımları farklı.Bu nedenle 75bg lik dizel GP da 190nm, Corsa da 170nm tork üretiyor.20nm lik fark araçta fazlasıyla hissediliyor.90bg lik dizeller ise aynı torkta.

İki araç arasındaki en önemli farklılık süspansiyon sistemleri.Corsa da daha yumuşak ve konforlu, GP da ise sert süspansiyon tercih edilmiş.Dolayısıyla bizim araçlarımızın konfor oranı daha düşük.Yalnız bu farklılık özellikle virajlarda GP nun çizgisini daha kolay korumasını sağlıyor.

İç mekan işçilik ve plastik kalitelerinde ise önemli bir farklılık bulunmuyor.Corsa nın iç ve dış mekanı daha yumuşak ve sevimli GP nun ise daha sert ve agresif. (Şahsi fikrim)

En doğrusu benim gibi Punto saplantınız yoksa test sürüşü sonucu karar vermeniz.Yalnız iki araç arasında fiyat olarak pek fark yok(Örneğin Corsa 1.3 cdti 75bg essentia ile GP 5k 1.3 mjtd 75bg active in fiyatları aynı:29300YTL)İçinizin ısındığını kolaylıkla seçebilirsiniz...

arda ya sonuna kadar katılıyorum ek olarak opelde metalik renk aldınğında en son 600 milyon ek para veriyorsun+FIAT ta KOÇ personeli yakının varsa cok güzel indirimler de seni bekliyor

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

selcuk temiz
    holigan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 233

bende aldığımda çok düşündüm fiat fiat diye fakat gerçekten bindikçe daha çok seviyorum arabamı.city fonksiyonu özelliği bu arabanın 1-0 önde başlaması demek.Bence sen iki arabaylada test sürüşüne çık ve kararını ver.Ama şöylede bir artı daha var puntonun;hertürlü sorununu çözebileceğin ve haklı ve mağdur olduğun bir konuda arkanda grandepuntotr.com gibi bir ailen olacak

Muharrem Yaşar
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 FH 9814

Tabiki üstün olduğunu ben de kabul ediyorum ama seçim yapacaklara da bir fırsat vermeliyiz.Ben GP yu Corsa dan 5000YTL daha pahalı olsa bile yine tercih ederim açıkçası.Dediğim gibi iki aracın da baz donanımları aynı fiyat.Başkası da Opel in şu bayisi Corsa yı şu fiyata veriyor diyebilir.Ben GP yu aldığım fiyatı burada söyleyemem bileObjektif yorum için baz almamız gereken fiyat kampanyalı liste fiyatları.Gp nun sunduğu özellikler daha fazla önceden de belirttiğim gibi.Ancak B sınıfındaki tüm araçlar neredeyse aynı fiyattan satılıyor.Bu yüzden kişiler içinin ısındığı araçları kolaylıkla seçebilirler...

Bir de 5yıllık(150000km) garanti Aralık sonundan beri devam ediyor...
    valla ne yalan söyliyim 5 milyar daha pahalı olsa fiat almazdım ben. O kadar da değil yani arabamı seviyorum ama sonuçta fiat bu araba. En sevmediğim araba renodan iyi yine de

Sitede 4 mart yazıyor daha önce de yaptılar mı bilmem
    Ancak yanlışlıkla müşteri hizmetlerindeki eleman 14 şubatta aldığımı zannetti, girmez dedi 5 yıl garantiye.
    Ancak ben 14 martta aldığımı söyleyince kayış attı...

Sayfa 1/2 12 SonSon