Hangi renk kablo oldugunu buradan da paylasalim arkadaslar :)
Printable View
Hangi renk kablo oldugunu buradan da paylasalim arkadaslar :)
Bgs İkitelli de aradım sordum, aksesuarcıların bazıları suratıma melul melul baktı, bazıları Bayrampaşa da bir yere yolladılar
sonunda elektriği de hallettim. meğer yapamama sebebim kabloları takarken kısadevre yaptırmammış. kısadevre dediğim kontağı aç kapa yapınca düzeliyor.
çakmaklık altında 3 kablo var.
siyah ve sarı olan kullanılacak.
kabloyu biraz sıyırıp neon kablodan geleni ekleyip bantla sıkıca sarıyoruz.
artı ve eksiyi yanlışlıkla temas ettirirsek kontağı kapat aç yapın, değilse kısa devre olup ışık vermiyor, benim gibi nerede hata yaptım diye bulmaya çalışırsınız.
çakmaklığın nasıl çıkartılıp takıldığını da iyi öğrenin, google'da aratın çıkıyor.
beni en çok sinir eden şey onu çıkartıp takmak oldu.
Çok fazla kısa devre yaptırırlarsa çakmaklık sigortasını attırabilirler. Kaputun içinde bulunan sigorta kutusunda çakmaklık sigortası var. Eski aracımda yakmıştım onu. Değiştirmiştim sonra. Kablo rengini paylaşman iyi oldu. Teşekkürler. Benim aklımdan çıkmıştı :)
https://s12.postimg.org/ta01u71b1/image.jpg
şöyle bir görsel de koyalım, milletin işi görülsün :)
ayrıca konvertörü çıkartıp 220v evde prizlerde kullanılabilir.
konvertör ile birlikte 9v pil ile kullanılabilir.
bunlar da denenmiştir :D
bendeki bunun aynısı.
Flexible TURUNCU Tube Neon Kablo 2 Metre - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 185466782
başka bir satıcı daha var bu üründen 5metre satıyor, ondaki üründe kalite biraz daha düşük geldi bana fotolardan.
yukarılarda ebay linki vermiştim.
oradan sipariş edebilirsiniz.
bana 26 liraya geldi.
Acaba bunu tavan aydınlatmasından alsak , aracın kapı açma tuşuna basınca yansa binince kendi sönse bi sıkıntı olur mu ?
Çok basit bir şey sormak istiyorum ledi bağlarken lehimliyor musunuz? Yoksa + - sadece bantlamak yetiyor mu? Bu ayak ve koltuk altı ledi içinde aynı mı? lehim yapmadım da hiç
Teşekkür ederim o zaman parça parça kesip elektrikçiye lehimletmek en iyisi
lehim denilen şey birbirini iyi tutsun, aktarmada sorun çıkmasın diye.
değilse sararak gayet güzel halledilebilir.
arkadaşlar ibrahim cenkk :D led dedimmi lehimsiz olmaz sonucta milimetrik bağlantı noktaları var çoğunda ..ben şuana kadar lehimsiz ne bağladım nede deneyerek çalıştırabldm illaki lehim istyo meretler iş sağlam olsun ..hatta güzelce lehimledikten sonra mümkünse makaronla iyice izole edilmeliki sıkıntı olmasın
Doğrudur. Kontak açtığında yanar onlar. Kontağı kapattığında da yanmaya devam eder. Ta ki sen araçtan kapısını açıp inene kadar. Kapıyı açtığın an sönerler :) Ama marş yapmasadığın halde kontak açıkken yansa bile aküye hiç bir etkisi olmaz onların. Korkmayın. Çok ufak bir akım çekiyor. 2 gün yansalar aküyü yine bitiremez :)
Çağatay Bey maşallah kapı kollarıyla efsane olmuş. Benim sorum şu kapı kolunda ki turuncu led nereden temin edebiliriz nasıl yaptınız :)
FİTİLLİ NEON KABLO 5 METRE KIRMIZI KESİLEBİLİR 55 TL Sanalpazar.com'da 38843309
bundan alacağım arkadaşlar ama birşey soracağım.ucunda ki inverter soketli,bunu nasıl çakmaklıktaki kablolara bağlıyorsunuz anlamadım?aydınlatırsanız bende yapacağımda tek takıldığım nokta orası.