Bu arada sorun Erhan'ın bahsettiği 100 ohm ve 560pf kondansatörden kaynaklanıyor olabilirmi dersiniz ?
Printable View
Bu arada sorun Erhan'ın bahsettiği 100 ohm ve 560pf kondansatörden kaynaklanıyor olabilirmi dersiniz ?
Arkadaşlar internette aratin multiecuscan 1.3 var en son sürüm güncel kullanmış olursunuz...bir de basit bir sorun ama yönetici olarak calistirip da programı açın aksi takdirde bazı hatalar olabiliyor. Bazen dikkat etmemiş olabiliyoruz.
Bir de elm in etiketine part no var oradan arızalı sürüm olup olmadığını araştırabilirsiniz
usb kablosunda bir sıkıntı yok. fes te scan ve scanto yu denemedim. seri port baudrate ise default bulunan 38400 ü değiştirmedim.
bu arada 3.6 versiyonu indiriyorum. birde onu deneyeceğim.
son olarak interface olarak "Elm327 1.3+" seçilecek değilmi ?
ok yarın çizmeye çalışacağım
Nihayet zar zor bitirdim. Ancak son işlem sırasında buzzerdan beep diye bir uyarı ile yol bilgisayarı ekranında "airbag failure see handbook" mesajı gördüm. FES te başarı ile bitince bir kez daha girdim ve airbag'in enable pozisyonda olduğunu gördüm. yan tarafta bulunan açıklamada diz tarafındaki airbag ile ilgili olduğunu görünce disable pozisyonuna alıp tekrar son işlemi yaptım. Bu kez herhangi bir hata vermeden tamamlandı. Ancak yinede huylandım.
Aracımda 6 airbag mevcut. bunlardan bazılarını yanlışlıkla kapatmış olabilirmiyim sizce ?
Tarık bey aracınızda diz hava yastigi var ise kapatmissiniz haberiniz olsun. Bence onun açık olmasının hiçbir mahsuru yoktu. Açık olan birşeyi kapatmamalisiniz. Bence tekrar hava yastığını açın kaza anında kapalı olduğu için hava yastigi var ise patlamayacaktir.
Sent Ali's iPhone using
Diz hava yastığı yok, direkler, yanlar, sürücü ve yolcu hava yastığı var. Bu havayastıklarının açıkmı kapalımı olduğunu hangi menüden görebileceğimi biliyormusunuz ?
Edit : Bu arada FES Versiyon 3.5, 3.6 derken yanlışlıkla açılmış olduğunu düşündüğüm ve ekranda da hata verdiği için kapattım.
Sinyal kolunun soketindeki 8 ve 10 nolu pinlerin kablolarını uzatmaya çalışıyorum.
direksiyonun körüğünün üstünde ve altında bulunan plastik kapakların altta olanını çıkarttım ama üst kapağı çıkartamadım. herhangi bir yerinde vida vs. varmı ? sanki direksiyon simidinin olduğu noktaya sabitlenmiş gibi duruyor.
Vida yok sağ kol dolayisiyle zor oluyor fakat kastirirsaniz çıkar. Ama takmak daha zor. Direksiyonu sokerseniz ise çok kolay...
Nihayet açtım.
Son olarak yaptığımız devre 8 ve 10 nolu pinlerin uçlarına girecek değilmi. sonra yanlış bir yerleri kısa devre etmiş olmayalım :D
Evet 8 ile 10 Nolu pinler arasına bağlanacak.
Sent Ali's iPhone using
Elinizdeki elearn üzerinde bu konnektördeki diğer pinlerin hangisinin ne olduğuna dair bir bilgi varsa paylaşabilirmisiniz lütfen. İleride yağmur sensörü ve otomatik far konusunda da çalışma yapmayı düşünüyordum. Hazır açmışken bunlar içinde birer uç çıkartayım bari.
Yoksa birdaha ne zaman buralara el atarım bilinmez :)
https://c1303.hizliresim.com/17/j/l3ln1.jpg
Buyrun Tarık bey. Umarım bu resim size yardımcı olur.
https://m1305.hizliresim.com/19/8/mw0tk.jpg
far içinde elimde şöyle bir devre var :)
Bu arada CC ışığı ile ilgili bir poblem oluyormu ? Siz önceki mesajlarınızda ilgili lede direk enerji verdiğinizi yazmıştınız diye hatırlıyorum.
Tarık bey bende şimdilik ışığı iptal etmiş durumdayım o yüzden ışık konusunda bir şey diyemeyecem. Bende bir iki kez arıza verdi CC bende ışıktan diye iptal ettim şimdilik. Fakat CC büyük rahatlık hafta sonu 900 km yol yaptım iyiki bu devreyi tasarlamışım ya büyük rahatlık.