vites körüğünü söktüm gerekli yere ulaştım ama çakmaklık soketine giren 3 tane kablo var hangilerinden elektrik alıcaz?
Printable View
vites körüğünü söktüm gerekli yere ulaştım ama çakmaklık soketine giren 3 tane kablo var hangilerinden elektrik alıcaz?
Çok güzel olmuş... :))
Konu biraz hortlamış olacak ama :) üç kablodan hangisinden alacaz elektiriği kırmızı siyahtan mı
sarı ve siyahtan aldım ben ama daha ampul almaya gidemediğim için öylece kaldı
konu biraz hortlamış olacak ama bu işlemi bende yapmak istiyorum yanlız iki sorum var
1- çakmağa 3 adet kablo geliyor çakmak aydınlatmasına hangi renklerden alıyoruz + ve - yi ?
2- kaç voltluk bir led gerekiyor herhangi bir turuncu led taksam olur mu ?
Evet şundan ve kapı kolu ledlerinden istiyorum. Kendinden kılıflı ledler var metal veya plastik. onlardan kullanılabilir aslında.
şu ledler işte
https://www.yildirimelektronik.com/E...0000000000.JPG
Kırmızı da olabilir hocam. Süper bişey bunlar ben eskiden elektro gitar pedalı yaparken kullanıyordum.
arkadaşlar bugün vitesin altındaki o körüklü çerçeveyi çıkardım ve çakmağa gelen kablolara ve sokete ulaştım alttan gerçekten çok kolay bir şekilde o ışıklandırmak istediğim bölüme kabloyu uzatmak kolay hatta kolum bile sığıyor ordan ancak bir sorum olacak ben çakmağa değilde çakmağın aydınlatmasından elektrik almak istiyorum çünkü sadece parklar açıkken o ışık yansın diğer türlü çakmağa bağlasam sürekli yanacak çakmağa birçok kablo demeti geliyor sanırım 5-6 tane renk var çakmak aydınlatmasına giden renkler hangisi + ve - yi bana bilen arkadaşlar yardımcı olurmu ? ayrıca alacağım led 12V olması yeterli sanırım onunda turuncusunu bulabilecekmiyim oda bir muamma
Çakmak aydınlatması yalnızca parklar açık olduğunda yanmakta zaten... Klima cam düğmeleri falan sürekli yanıyor sadece.
ile Xperia Neo V'den gönderildi.
aydınlatma için ayrı, çakmak için iki ayrı uç ve bir ortak uç var.. renkleri bilemiyorum. siz deneyerek bulabilirsiniz. lbette 12v veya uyumlu direnç eşliğinde diğer ledleri kullanmalısınız.
teşekkürler deneyerek bulucaz artık umarım sigortaları attırmayız :)
airbag'ler açılmasın da sorun yok gerisinde :D
Hehehe, o şekilde airbagleri açabilirseniz tarihe bunu beceren ilk kişi olarak geçersiniz ;) şaka bir yana en fazla sigortası atar....