ya bu benim acayip hoşuma gitti
az biraz elektirik bilgim olsa yapardımda yok işte :( en iyisi elektirikçiye gitmek
edit:aklıma bir soru geldi arabanın kumandatan kapıları açınca tepe lamba yanıyo o zamanda bu ledler yanar mı oraya bağlasak ?
Printable View
ya bu benim acayip hoşuma gitti
az biraz elektirik bilgim olsa yapardımda yok işte :( en iyisi elektirikçiye gitmek
edit:aklıma bir soru geldi arabanın kumandatan kapıları açınca tepe lamba yanıyo o zamanda bu ledler yanar mı oraya bağlasak ?
ilk olarak biraz güç uygulayarak tepe lambasını yuvasından rahatlıkla cıkartabilirsiniz. Orada sol tarafta kabloların geçtiği bir delik göreceksiniz. kabloyu o delikten cımbız gibi uzun bir alet kullanarak dikiz aynasının önünden cıkartabilirsiniz.Sonra kablo sol direğe kadar cekilerek resim 2 de işaretli yerdeki plastik parçanın altına sonrada kapı contasının içine gizlenebilir resim 3 (1)nolu ok (2)nolu okta görüldüğü gibi kablo sigortaların bulunduğu bölgeye geliyor.kapağı açarak pedallaın üstüne uaşabilirsiniz sağ kottuğun önüne ise pedalların bulundugu yerdeki kapakla polen filtresinin bulunduğu yerdeki kapakla sökerek kabloyu çekebilirsiniz resim 4
tepe lambasında 3 tane kablo bulunuyor siyah renkli kabloya bglamayın mavi ve sarı olması lazım böylelikle anahtarınızla kapı acıp kapatırken ve arabayı stop ettiğinizde ledlerde tepe lambasıyla seykron içinde olacaktır
hocam güzel olmuş, ellerine sağlık.
metraj olarak ne kadar led temin ederek bu işlemi gerçekleştirebiliriz?
eğer internet den aldıysan ürünü link verebilir misin?
teşekkürler.
ben mavi aldım ama kablonun üstünde 220-250v yazıyo benim araca olmaz mı bu ?
resimde ekledim
https://i51.tinypic.com/157mah.jpg
https://i56.tinypic.com/15zrx2u.jpg
böyle boru şeklinde bu tam istediğim gibi değil ama iyi ışık veriyo gibi tabi uzun diye olabilir kısalınca umarım yine sağlam ışık verirde alt tarafı falan aydınlatır tabi bağlanabiliyorsa.
@ edelsang fotolardan gördüğüm kadarıyla direk prizden güç alıyor sendeki ledler yani 220 volt ile çalışıyor ancak bunlar arabaya olmaz çünkü araba aküsü 12 v gerilime sahiptir.
12v olanlar hangisi ki :S bitenekadar dan aldım
https://www.bitenekadar.com/images/u...yuk/6253_1.jpg
bunlar led şerittir ve 12v dur ;)
https://i56.tinypic.com/15zrx2u.jpg
bunlar 220v arabada kullanamazsınız ;)
değişim yaparlar mı acaba
bi mail atayım
Saol abi. Kablolar görüntü kirliliği gibi geldi. delinip altından geçirme gibi bir sansın yokmudu daha orjinal durması için
resim 1 ve 3 te gözüken kablolar normalde gözükmüyor koltuk öne dogru cekili foto için resim 2 deki kabloda sizin görmeniz için cıkarttım biraz su an eski halinde yani gözükmüyor koltuk altında delme islemiyapmak istemedigim için bu tarz bir uygulama yaptım ordaki kablolarıda siyah renkli geniş bant bant kullanarak döşemeye yapıştıracam eğilip baksan bile gözükmeyecek
Peki Mert her çektiğin led için tavandan ayrı bir çift kablo mu indirmek gerekiyor, yoksa tek bir bağlantı kablosu aşağıya indirilerek oradan diğerlerine pararlel bağlantı mı yapılıyor? Bir de ne tarz elektrik kablosu kullanmak lazım ve led bağlantısı için lehim mi gerekli?
Arkadaşlar şerit LED bende birisinden hediye aldım, daha doğrusu cep telefonuna yazılım attım oda bana paketli 5m uzunluğunda mavi şerit led verdi...
Bunu aracın altına takmak istiyorum.. Elektriğini en basit nasıl çekebilirim?
Şerit LED altı 3M çift taraflı bantla kaplı..
Ben parklarla beraber yansın diye düşündüm ama, nasıl olur bilmiyorum.. Ve artık arabama kendim de bişeyler yapmak istiyorum...
Bu arada 1.5 m x2 + 1m x2 şeklinde kesicem diye düşündüm, 1.5 m parçaları yanlara, 1m parçaları da ön ve arkaya takmak istiyorum..
Sizce en verimli en güzel nasıl kullanabilirm bu ledleri??
Teşekkürler..
sadece 1.5 cm de bır sıgorta baglantı yerlerı var o nun ole kafaya gore kesemıyoruz bende sızılere kaplttım o yuzden ıse yaramayan bolumlerını kesmk zorunda kaldım vebenım onda sıs hattı yoktu bende arkadan gelen hasıs hattını kullandım eger onlere gelen sıs hattı yoksa parklarla yakılamıyo :S oyuzden arkadan cekmek gerekıo onuda uzunlarda yakabılıosun yoksa onun ıcın baska yerden tek hat cekmek gerekıyomus dırek parklardan alınırsa arıza ısıgı yanıyormus
öncelikle cevap için teşekkürler...
Ancak benim aracımda zaten sis farı mevcut..
1.5 cm de değilde 5 cm de bir kesme yeri mevcut benim şerit ledde, yani her kesime 3 led düşüyor.. Ortalama 1.5 m yada 1 m lik kesebilirim..
Bu konuda yapan varmı alta led takan? onları görsek daha iyi olur aslında..