merhaba,

bugün işten dönerken büyükdere caddesinde üzücü bir olay başıma geldi.
duran trafikte önümdeki araç ilerleyince ben de kalkışımı yaptım ve tam devir 1den 2. vitesi isterken birden sağımdaki araç önüme kırdı. ben de hemen fren yaptım ve tamamen durdum ki ramak kala çarpıyordum.
sonrasında ise malumunu küt arkadan bi askeri minibüs çarptı. sağdan girmeye çalışan araba kaçtı, ilk kazam olduğu için ve heyecanımdan plakasını alamadım.
indik araçlardan arkamdan 2 asker indi çocuklar gariban ve hiç ekşi muabbetlere girmeden direk suçlarını kabul ettiler.
ustamı aradım tutanak tutun dediler.
sonra çocuklar komutanını falan aradı olayı polise intikal ettirdik.
polis tutanağını tuttu ve bana tutanak numarasını yazdı.
pazartesi şubeden tutanağı alacağım.
bundan sonraki süreç hakkında; ben kendi şeridimde çok düşük hızda ilerlerken arkadan çarpıldığım için tabiki kusur 0. ki karşı taraf da kabul ediyor. şimdi sorum ise bu hasarı sigortadan mı yoksa kaskodan mı yaptırmalıyım?
aklımda kaskoyu bozdurmamak gibi bir düşünce var ama neden bozdurmalıyım ve neden bozdurmamalıyım? tutanağı aldıktan sonra hangi prosedürleri uygulamam gerekiyor?
bir de fiat tutanağı aldıktan sonra aracı istediğim tamircide yaptırabilir miyim yoksa illaki firmanın istediği servise mi götürmek zorundayım ya da kendi istediğim servise götüremez miyim?
teşekkür ederim