88 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Sigorta ile ilgili bilmeniz gereken birkaç şey var

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    SERDAR ŞEKER
    SERDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09/02/2007
    Yaş
    43
    Mesajlar
    39
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 APK 76
    Edilen teşekkür: 43

    Standart Sigorta ile ilgili bilmeniz gereken birkaç şey var

    arkadaşlar, sigorta ile ilgili bilmeniz gereken birkaç şey var,

    1-trafik sigortası zorunludur ve yapılmamasının cezası vardır. Geç yaparsanız yenilemeyi de bir miktar cezayı ek prim olarak poliçenizde görürsünüz. Acentanız veya Brokerınız poliçeyi yeniler size sorarak ama en güzeli kendi işinizi kendiniz takip edin aynı zamanda. çünkü bazı acentalarda bu prb olmaktadır.
    2-kasko poliçesi trafik poliçesinden farklı olarak hem kendi aracınıza hem karşı tarafa verdiğiniz zararları karşılar. ancak teminat dahilinde. karşı tarafa verilen zararlar için trafik poliçesini de kullanabbilirsiniz, biliyorsunuz ki trafik poliçesi kendi aracınızı teminatlamaz. Kaskoda ise İMM yani ihtiyari mali mesuliyet diye bir teminat vardır ki ben Broker olarak bunun 50.000YTL altında olmasını tavsiye etmiyor ve daha altında isteyenlerin poliçesini yapmıyorum. şahine çarparsanız trafik artı 5000 limitli İMM işinizi görür ama mi mercedes beya BMW ye çarparsanız nolucak...
    3-Poliçelerde sigorta şirketinden sigorta şirketine değişen muafiyetler uygulanmaktadır. Sel-seylap teminatına, depreme, teröre, grev lokavta.. muafiyetler uygulayabilirser. ayrıca sabit muafiyet denilen bir olay vardır ki akıllara zarar. örneğin %2 sabit muafiyet yazar poliçede, bu demektir ki siz araç bedelinin %2si kadarını her hasarda eksik alır veya hasar toplamı %2sinin altındaysa avcunuzu yalarsınız.
    4-kaskodan kaskoya çok fark vardır. Paranızı geri alma süresi ve teminatlar ve muafiyetler ve anlaşmalı servisler gibi önemli konular bunlardandır. Sitede anlamsız servisler ile ilgili bir sürü kötü olay okuyabilirsiniz, bu sigorta şirketleri için de geçerlidir.
    5-araçlar proforma fatura bilgilerine istinaden satıcıdan alınmadan kasko yapılabilir ve yapılmalıdır. alır almaz kaza yapabilirsiniz.
    6-sigortalanacak aracın bedeli sigorta şirketi tarafından veya sizin insiyatifinizle belirlenmez. bir rayiç bedel vardır ve o bedele www.tsrsb.org.tr den kasko bedel linkinden ulaşabilir ve her aracın rayiç bedelini öğrenebilirsiniz. aracınızın rayiç bedeli eğer 10lira ise sizin o aracı 15 veya 20 den sigorta yapmanız size sigorta yaptırdığınız meblağın geri ödeneceği anlamına gelmez. sadace fazla teminatın fazla primini öder ve yine rayiç bedel eksi muafiyetiniz kadar tazminat alırsınız.
    7-sigorta şirketi veya acentası veya brokerı size aynı araç için aynı şartlarda aynı primi önermek zorundadır. yani siz şirkete direk de gitseniz, acentaya da gitseniz, ulaşabilirseniz brokera da gitseniz aynı poliçe aynı fiyattır. değişmez. tanıdık, akraba falan fark etmez. komisyonundan kırabilir belki acenta ama çok denk gelmezsiniz babasının oğlu değilseniz.
    8-sigorta şirketinden sigorta şirketine değişmekte olan bazı indürimler vardır. kadın sürücü indirimi,belli yaş indirimi,belli süre geçmiş ehliyet indirimi, araç çokluğu indirimi, tek kullanıcı indirimi.. ve hasarsızlık indirimi. bunların hangisi var şirketlerde sorabilirsiniz.
    9-bazı özel klozlar vardır poliçelerde. enflasyon koruma, hasarsızlık indirimi koruma gibi. Bunun gibi klozları poliçenize cüzzi bir miktar ekleyerek satın alabilirsiniz. mesela hasarsızlık koruma klozu çok önemlidir ki %60 hasarsızlığınız varken bir hasarda bunu kaybetmek istemezsiniz sanıyorum..
    10-yeter bu kadar yoruldum ama inanın daha bir 10 madde daha çıkar.


Benzer Konular

  1. 1.4 Fire Fun ile ilgili Birkaç soru
    The End tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 30/01/2012, 15:46
  2. 2010 Grande Punto - orjinal teyp ve kompanenetler ile ilgili birkaç soru
    v1gor tarafından Ses & görüntü sistemleri forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 21
    Son Mesaj: 09/10/2010, 23:04
  3. Anadolu Sigorta, Yapi Kredi Sigorta, Dubai Group; sizce hangisini tercih etmeliyim?
    emtue tarafından Kasko Sigorta MTV forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 28/09/2010, 23:12
  4. == R/C Hakkında Bilmeniz Gerekenler ==
    Bülent A. tarafından Hobi forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 05/06/2007, 21:38

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com