Ynt: Sebze yetiştiriciliği , tohum, fide, çiçek, ağaç işleri ile ilgilenenler buraya.
Alıntı:
ersan16 Nickli Üyeden Alıntı
bizde evin balkonunda 10 gündür fide ektik, sebze yetiştirmeye çalışıcaz küçük de olsa.
uzun bir saksıya 3 adet salatalık fidesi.
orta boy bir saksıya 2 adet biber fidesi.
1 adet sırık domates
1 adet de chery dfomates ektim.
Bursada 10 gün önce havalar serindi mutfaktaydı bitkiler.bugün dışardı balkona koyduk. sularını eksik etmişiz herhaldeki bitkilerin boyunları bükülmüştü.bugün güzel güneş alan bir yere koydum sularınıda verdim artık kendilerine gelirler yarın.
zannedersem domates, biber ve salatalıkları gün aşırı sabah/akşam saatlerinde sulamak gerekiyor.bugünden itibaren bu şekilde sulamaya başlıycam.
kullandığım toprakda siyah nemli, zannedersem gübreli bir toprak. internette gördüğüm videolarda daha kuru bir toprak kullanmışlar ve fideleri ekerken toprağa fazla baskı uygulamadılar.
balkon olarak iki opsiyonum var.
1) batı (kuzey batı) cephesi. öğle 1 den sonra 7 ye kadar gayet iyi güneş alıyor.
2) doğu (kuzey) sabah 8-öğlen 12 arası güneş alıyor.
daha uzun süre güneş aldığı için. 1 nolu balkona yerleştirdim şuan için ama ana balkonumuz olduğu için ileride yer değiştirmek zorunda kalabilirim.
balkon rüzgar alıyor. domates esintiyi severmiş ama biber sevmezmiş. bakalım ikisi de mutlu olabilicekmi aynı yerde.
O kadar fazla sulamanıza gerek yok ben pet bardaklara şaşırttığım fideleri 3 günde bir suluyorum. Toprağınıza siyah ve nemli dediğinizden anladığım kadarı ile torf heleki torfu o kadar sık sularsanız fidelerde çürümeler görebilirsiniz çünkü torf un özelliği su tutmasıdır. Fidelerinizi asıl yerlere alırken torf+bahçe toprağı+gübre kullanmalısınız.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ynt: Sebze yetiştiriciliği , tohum, fide, çiçek, ağaç işleri ile ilgilenenler buraya.
Bahçemin son durumu.
Devamı...
Yalnız başım burada ki ot ile bela da.
Ben şöyle ayarladım 1-1,5 lt suya yarım çay bardağı sirke, bir çay kaşığı karbonat,
Yarım çay kaşığından daha az çamaşır deterjanı