Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Volkswagen'in Türkiye'de Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durdurduğunu açıkladı.

Emisyon değerleri noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Volkswagen aldığı kararı ilk kez duyuran Bakan Işık, "Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Işık Volkswagen'in satış durdurma kararı hakkında şunları söyledi:

"Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen'in EA189- EU5 tipinde iki araçları var Türkiye'de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı...