14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: 'Kötü şoför'ün cebi fena yanacak

Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR
    Haber ve Bilgi Servisi
    Haberci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Edilen teşekkür: 279

Haber Bilgilendirme 'Kötü şoför'ün cebi fena yanacak

İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarını önlemek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlanıyor. Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidileceği de edinilen bilgiler arasında.

İçişleri Bakanlığı, trafik kazalarının önüne geçmek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlanıyor. Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidileceği de edinilen bilgiler arasında.

Gözetmen Sigorta Brokerliği trafik kazalarının önüne geçebilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ve bu çalışmanın kasko ve trafik sigortalarına olası yansımaları hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarının önüne geçmek için trafik cezalarını ağırlaştırmaya hazırlandığı ve Trafik Kanunu'nda köklü değişikliklere gidileceği bilgisinin edinildiği belirtildi. Değişiklik öncesinde farklı ülkelerdeki uygulamaların incelendiğinin ifade edildiği açıklamada Trafikte kural ihlali sigorta primlerini artacağı belirtildi.Açıklamaya göre konu için oluşturulan bir komisyon bazı ülkelerdeki uygulamaları inceledi ve ABD modeli öne çıktı. Bu sisteme göre; sadece trafik kazası yapan değil, trafik kurallarını çiğneyen de daha yüksek trafik sigorta primi ödemek zorunda kalacak. Örneğin kırmızı ışığı 3 kez ihlal edenin sigorta primi 2 katına çıkacak.Trafik kurallarını ihlal edenlerden sürücü kursunun tamamını ya da bir kısmını tekrar alması istenecek. Sigorta şirketleri ‘güvenilmeyen, kötü şoför' listesinde bulunanların primini yüksek tutacak.

AMERİKAN MODELİNDEN ÖRNEKLER

Sigortasız araç kullanmanın cezası 500 dolar. Ayrıca hapis cezası veriliyor, ehliyet alınıyor.

Otomobilin gece ikamet adresinin dışında park edilmesi durumunda 100 dolar ceza var.

Park cezası ödenmediğinde miktar artıyor, hep sicilde kalıyor.

Çoğu eyalette hız limiti saatte 55 mph.(88,5km/h) Böylece harcanan benzin ve kazalar azalıyor.

Sigorta primi yaş, kredi geçmişi, medeni durum, trafik sicili, araç rengi ve modeline göre değişiyor. Örneğin 20 yaşında bekâr, işsiz ve kırmızı spor otomobili olan biri, aynı yaşlardaki evli, işi ve normal bir otomobili olanın üç katı ödüyor.

3'ten fazla trafik cezası alan da hiç kaza yapmamış olsa bile 3-4 kat daha yüksek trafik sigorta primi ödüyor.

Trafik cezası alandan sürücü kursunun tamamını ya da bir kısmını tekrar alması, testlere tekrar girmesi istenebiliyor. Öğreninceye kadar "sürücü savunma kursu" devam ediyor.

Sürücü kursunun başarılı tamamlanması durumunda sigorta priminde yüzde 5 - 10 indirim yapılıyor.

Kaynak: mynet.com | Haberin devamı...
    FiatTR - PuntoTR - GrandePuntoTR - PuntoEvoTR - BravoTR Haber Servisi

www.grandepuntotr.com
    www.fiattr.com

caner adanır
    marineros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 76

İyi güzel de bence önce şu 34 plakalı ilaç dağıtıcıları,şirket arabaları sürücülerine kurs verseler çok daha yerinde olur.bu kadar kuralsız,bu kadar insanları ölüme iten,bu kadar vurdumduymazlık görmedim.arabalar belli zaten 34 plakalı fiesta,wv, fluence,megane(genelde gri renk)bu yazdıklarımı resmi veya gayri resmi şikayet olarak algılayabilirler.zira,eşimizle,çocuğumuzla biniyoruz bu arabalara.yaşadığımız bölge ege ve muğla bodrum civarı.her taraf 34 plaka ve aşırı derece kuralsız kullanılıyor bu arabalar.artık 34 plakalı bu tarz arabalar hani önümde takla atsa yardım etmeyeceğim o dereceye geldim artık.maalesef.herkese kazasız şürüşler dilerim.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mehmet şentürk
    henky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    16 nl
    Edilen teşekkür: 114

Alıntı marineros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi güzel de bence önce şu 34 plakalı ilaç dağıtıcıları,şirket arabaları sürücülerine kurs verseler çok daha yerinde olur.bu kadar kuralsız,bu kadar insanları ölüme iten,bu kadar vurdumduymazlık görmedim.arabalar belli zaten 34 plakalı fiesta,wv, fluence,megane(genelde gri renk)bu yazdıklarımı resmi veya gayri resmi şikayet olarak algılayabilirler.zira,eşimizle,çocuğumuzla biniyoruz bu arabalara.yaşadığımız bölge ege ve muğla bodrum civarı.her taraf 34 plaka ve aşırı derece kuralsız kullanılıyor bu arabalar.artık 34 plakalı bu tarz arabalar hani önümde takla atsa yardım etmeyeceğim o dereceye geldim artık.maalesef.herkese kazasız şürüşler dilerim.

34 plakalı araçlara Bursa haklıda çok tepkili kiminle konuşsam sizin söylediklerinizi söyliyo. Birgün yolda tekme tokat dayak yer biri ama dur bakalım (İstanbul lu arkadaşlar sözlerimi yanlış anlamasın lafım trafik teroristlerine )
    1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Çok haklısınız. Bir de İstanbul'da yaşayan bizleri düşünün Çok iyi anlıyorum.

Teo' s
    teo53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 116

Ya ben ne yapayım Aracımı ankaradan aldım 06 plaka ve değiştirmedim hergün iş yerine zincirlikuyuya gidip geliyorum. Yol vermeyen mi ararsın üstüme zınk diye kıran mı pislik olsun diye tamponuma yapışıp yol isteyip sağa geçtikten sonra inadına geçmeyen tipler mi En basidinden bugun frenlerim ciddi anlamda kötü diye dörtlüleri yakmışım en sağdan tın tın gıdıyorum adam en sağa gelmiş selektör atıyor yan yana geçerken tip tip baktı camı açtı açtım camı yürüsene yürü angaralııı diyor dedim dörtlüm yanıyor görmüyormusun ? Gelen cevap şu yan yoldan git o zaman

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

ya ne trafik kazasını azaltmak için! düpedüz milleti soymak için! ajitasyon yapıyorlar "trafik kazaları azalsın diye artırdık" deyip duygusal oynayıp az tepki çekecekler! Hangi trafik kazasında trafik cezası yazılır ki? Düpedüz soyguna kılıf uyduruyorlar!

Önce alt takım dağıtan yolları düzeltsinler.Yıl 2015! Kırmızı ışıkların diskotek gibi dans ettiği memlekette neyi engelleyecekler? Kasaptan ehliyet alan adamların olduğu trafiğe önce ehliyet alma kurallarını şartlarını düzeltmezsen ne yararın dokunacak?

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TANER A.
    darktiger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34 GP 5885
    Edilen teşekkür: 112

Alıntı cemdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ne trafik kazasını azaltmak için! düpedüz milleti soymak için! ajitasyon yapıyorlar "trafik kazaları azalsın diye artırdık" deyip duygusal oynayıp az tepki çekecekler! Hangi trafik kazasında trafik cezası yazılır ki? Düpedüz soyguna kılıf uyduruyorlar!

Önce alt takım dağıtan yolları düzeltsinler.Yıl 2015! Kırmızı ışıkların diskotek gibi dans ettiği memlekette neyi engelleyecekler? Kasaptan ehliyet alan adamların olduğu trafiğe önce ehliyet alma kurallarını şartlarını düzeltmezsen ne yararın dokunacak?
    Daha yapıcak çok Ak Saraylar var... hazinede para kalmayinca ilk akla gelen ceza ve vergi. Bir şey ureteyim satayım millete katma değer olsun diyenmi var. Çinden al getir sat. Bir yaşında oğlum var bugun dikkat ettim oyuncağı arabası koltuğu ne marka olursa olsun hepsinin altında made in china yazıyor. Afedersiniz sümük çeken ufak bir pompası var 5 liraya satılıyor o bile çindecüretilmiş.
    See you in the future, if there is one...

11. Bu mesajı için 5 kişi darktiger'ye teşekkür etti:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı darktiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha yapıcak çok ak saraylar var... Hazinede para kalmayinca ilk akla gelen ceza ve vergi. Bir şey ureteyim satayım millete katma değer olsun diyenmi var. çinden al getir sat. Bir yaşında oğlum var bugun dikkat ettim oyuncağı arabası koltuğu ne marka olursa olsun hepsinin altında made in china yazıyor. Afedersiniz sümük çeken ufak bir pompası var 5 liraya satılıyor o bile çindecüretilmiş.
    +9999999
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

ÖZKAN ÇAVUŞ
    ozkancavus5916 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 163

Otomobilin gece ikamet adresinin dışında park edilmesi durumunda 100 dolar ceza var.
    ben çorluda ikamet ediyorum . Bursaya ailemin yanına gittim .polis yakaladı .bunun gibi 100 tl ceza ödersek işimiz iş . devlet bu yasayı seve seve uygulamaya sokar

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı ozkancavus5916 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çorluda ikamet ediyorum . Bursaya ailemin yanına gittim .polis yakaladı .bunun gibi 100 tl ceza ödersek işimiz iş . devlet bu yasayı seve seve uygulamaya sokar
    Yok daha neler
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

MURAT SEN
    thevahsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 21

yahu bende şunu anlamıyorum devlet işine geleni kanun yapğıyor işine gelmeyeni yapmıyor tamam bu cezalara razıyım sende ver bana 5000 dolar maaş da kabuluz 900 ila 1800 arasında maaş ver sonrada 500 dolar ceza kes neyse sövmiyecegim beyler sinirlendim

TANER A.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34 GP 5885

Alıntı thevahsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu bende şunu anlamıyorum devlet işine geleni kanun yapğıyor işine gelmeyeni yapmıyor tamam bu cezalara razıyım sende ver bana 5000 dolar maaş da kabuluz 900 ila 1800 arasında maaş ver sonrada 500 dolar ceza kes neyse sövmiyecegim beyler sinirlendim
    aman sakın sövmeyin milyon tane site kapattılar bu site de gümbürtüye gitmesin

Hüseyin B.
    thefastest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 25

Aynen "Kazaları azalatmak için" denmesi tamamen göz boyama, satacak bir şeyler, özelleştirilecek kurumlar kalmadı. Yakında ceza kesmeyi de özelleştirip bir yandaşa peşkeş çekip "Alın buyurun bunlar kurallar, bunlara uymayanlara ceza kesin, kestiğiniz her cezanın %20 si sizin..." derlerse hiç şaşırmam...

Amaç gerçekten "Kazaları azaltmak" olsa, ehliyet verme sistemindeki değişimde yeterli değil. Tamamen eğitim sisteminin değişmesine ihtiyaç var. Öncelikle insana saygının, kuralların herkes için olduğunun ve kurallara uymanın öneminin aşılanması lazım. Empati yapmayı öğretmeleri lazım. Ambulansa bile doğru düzgün yol vermeyi beceremiyoruz, sırf hemen arkasına çıkma çabasından kazalar hatta kavgalar yaşanıyor. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Yani kısacası "Eğitim Şart"...

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TANER A.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34 GP 5885

Alıntı thefastest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen "Kazaları azalatmak için" denmesi tamamen göz boyama, satacak bir şeyler, özelleştirilecek kurumlar kalmadı. Yakında ceza kesmeyi de özelleştirip bir yandaşa peşkeş çekip "Alın buyurun bunlar kurallar, bunlara uymayanlara ceza kesin, kestiğiniz her cezanın %20 si sizin..." derlerse hiç şaşırmam...

Amaç gerçekten "Kazaları azaltmak" olsa, ehliyet verme sistemindeki değişimde yeterli değil. Tamamen eğitim sisteminin değişmesine ihtiyaç var. Öncelikle insana saygının, kuralların herkes için olduğunun ve kurallara uymanın öneminin aşılanması lazım. Empati yapmayı öğretmeleri lazım. Ambulansa bile doğru düzgün yol vermeyi beceremiyoruz, sırf hemen arkasına çıkma çabasından kazalar hatta kavgalar yaşanıyor. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Yani kısacası "Eğitim Şart"...
    amaç kazaları azaltmak olsa elektronik denetleme adı altında şoförlere tuzak gibi kurulan radarlar olmazdı. sen cezayı yiyorsun ama aynı hızda devam ediyorsun yoluna çoğunu fark bile etmiyorsun ceza eve geliyor. onun yerine adam gibi yol adam gibi eğitim versen... taa ilkokulda başlıyacaksın trafik adabı diye öğretmeye yoksa uyduruk sürücü kurslarıyla bu iş olmaz.

20. Bu mesajı için 2 kişi darktiger'ye teşekkür etti: