1.6 litrelik motor için muazzan değerleryanlış bilmiyorsam Bmw ile ortak ürettikleri bi motor zaten.Fiyatı makul seviyelerde olursa vergi ve tüketim avantajıyla iyi bir yer edinebilir kendine...
2012 Paris Otomobil Fuarı’nda konsept olarak tanıtılan RCZ R’ın seri üretime hazır bir model olduğu daha o zamandan belliyken, Peugeot bizleri 10 HP’lik bir güç dopingiyle şaşırtarak karşımıza kompakt coupenin performans versiyonunu seri üretim haliyle çıkarttı.
Sportif bir otomobil güçlü olmalıdır. Peugeot de bizler gibi düşündüğünü son Paris Otomobil Fuarı'nda 260 HP'lik RCZ R konseptiyle belli etmişti. Tanıtıldığında Peugeot'nun en güçlüsü olan kompakt coupe konsepti seri üretim halindeyse fazladan bir 10 HP'ye daha kavuşmuş. 270 HP maksimum güç ve 330 Nm maksimum tork değerleri sunan turbo destekli 1.6 lt'lik benzinli ünite kompakt coupeyi 5.9 saniyede 0'dan 100 km/s'ye ulaştırırken, maksimum hız 250 km/s'de sınırlandırılmış. Standart RCZ modellerine göre 10 mm alçaltılan R versiyonuna dışarıdan bakıldığında, aracın gelmiş geçmiş en güçlü seri üretim Peugeot olduğunu belli eden detaylar oldukça kısıtlı. Bunlar arasında ön panjur ve bagaj kapağındaki R logosu, sabit arka spoyler, iki adet büyük egzoz çıkışı ve 19 inçlik özel tasarımlı jantlar yer alıyor. 1.6 lt kategorisinin en güçlüsü olan motorun ürettiği güç ön tekerleklere sadece 6 ileri manuel şanzıman üzerinden aktarılırken, yüksek gücün sürüşe ve yol tutuşa olumsuz etkilerine karşı araçta mekanik bir Torsen kilitli ön diferansiyel görev yapıyor. Standart bir RCZ'ye göre 17 kg hafifleyen R versiyonunun iç mekanında da sportifliği belli eden detaylar kullanılmış.
Kaynak
FiatTR - PuntoTR - GrandePuntoTR - PuntoEvoTR - BravoTR Haber Servisi
www.grandepuntotr.com
www.fiattr.com
1.6 litrelik motor için muazzan değerleryanlış bilmiyorsam Bmw ile ortak ürettikleri bi motor zaten.Fiyatı makul seviyelerde olursa vergi ve tüketim avantajıyla iyi bir yer edinebilir kendine...
bence satar, bu hızlarda bu kas yığını başka araçta yok![]()
Bu araba arkadan itişli olsaydı yok satardı... Honda s2000 nin yerini alırdı...
Keyif BMW'Dir...
Hiç sevmiyorum.Deneyimli bi sürücü değilim ama araçta yol tutuşundan şüphe ettim sürerken.Basıyorum,titriyor.devir yükseldikçe kayıp gidecek gibi hissettiriyor..Peugeot aracımız var şuan, bundan önce peugeot 404 model antika aracımız vardı.Güvenlik korkunç.Peugeotta vefat eden akrabam var.
diyeceğim o ki, s2000e yaklaşması bile zor bu aracın.çok zor.
Motorola Atrix ile gönderildi
Bu değerlerle bu araç güzel bir yer edinecektir.. Nacizane ekliyorum ; S2000 ile RCZ-R 'ı kıyaslamak gereksizdir. Araba ile ciddi ilgili kişilerce kabul edilmiştir ki Japon üreticilerin spor otomobilleri küçük oynamayalar ile birer hız makinalarına dönüşmektedir..
Honda Type-R (EP3), Honda S2000 gibi artık bir ekol olmuş modelleri bu yeni nesil standart araçlar ile kıyasladığınızda sadece boşa konuşmuş oluruz.
Cem Doğu kardeşim "diyeceğim o ki, s2000e yaklaşması bile zor bu aracın.çok zor." yazmışsın ancak hiçte düşündüğün gibi değil, stock bir S2000 ile RCZ-R kalktığında durum farklı olur şaşırırsınAma tabikide iş ikisini kaldırmaktan ziyade Türkiye'mizde stock bir S2000 bulmak zor. Geçen sene gözümle gördüm ve daha sonraları Honda camiası ile içli dışlı olan arkadaşlarım bahsettiler ülkemizde tek fabrikadan çıktığı gibi olan S2000 diye o benim gördüğüm aracı.
Yani bahsetmek istediğim izlediğiniz videolardan sonra S2000 yada Type-R 'ı hiçbir araç geçemez düşüncesine kapılmamanız. O ciğerli hallerine gelmek için hangi derelerden su getiriliyor görmen lazım..
Ben her zaman beğenmişimdir bu RCZ yi..Makul denebilecek bir rakama supersport sınıf bir araca biniyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz
Bir de Hondanın 2000 atmosferik makineleri ile 1600cc lik bu çift turbo makinenin karşılaştırılması çok yanlış.Arada çok fazla tork ve bg farkı var Peugeot lehine.Amaç sadece performans karşılaştırmasıysa Japonların (2000 atmosferik) pek bir şansı yok...
Olaya kapışma gözüyle bakmışsın.Ben aracın güvenliğinden, kalitesinden bahsediyorum.Açıkça konuşayım; Rcz ile bi kaza yap, sonra da s2000le bi kaza yap. Kutu olur RCZ sokaklarda hep gördüğümüz manzara.Daha geçen hafta cumhurbaşkanlığının orda ford focus ve rcz kaza yapmış.RCZ kutu olmuştu, içinden sağ çıktıklarına dua edersin.Peugeot çook konuda geri kaldı.bu konuda da...
Motorola Atrix ile gönderildi
Sokaklarda gördüğümüz kazalar tabii ki araçların sağlamlığı hakkında fikir verir ama objektif değerlendirmeler değildir. Bir kazada bin tane parametre var aracın sağlamlığını belirleyen. Senin gördüğün Focus-RCZ kazasının teknik açıdan nasıl meydana geldiğini bilmiyoruz. Sadece kozmetik açıdan aracın dağılmış olması, RCZ'yi Focus'tan daha kötü yapmaz. Belki de benzer bir kazada tam tersi sonuç görebilirsin. Focus dağılır, RCZ sağlam kalır.
Tabii ben genel konuşuyorum, Focus gerçekten de RCZ'den daha sağlam olabilir. Demek istediğim, önemli olan darmadağın da olsa o aracın içinden sağlam çıkabilmek.
Kazanın nasıl olduğunu biliyorum ben.Karşılıklı yol, köşkü bilen bilir.Dardır ve yol biraz keskindir, ayrıca herkes boş bulunca hızlı gider burda.Yokuşu inerken hızlı giden focus, karşı şeritten gelen RCZ'ye çarpıyor.Çarptığı yer sol arka kapı.Arabanın ön tarafında hiçbirşey yok desek yeridir, arka taraf yamuk.Araç bildiğin arka kapı hizzasından sol tarafa doğru yamuktu.Komple şase eğilmiş.Mazallah, bir takla durumu olsa araba kağıt gibi ezilirdi dedik hepimiz...
bu devirde euro nCap'ten 5 yıldız almak kolay.Bak Volvo'ya...Her aracı 5 yıldızı hakeder EuroNcap'ten.Araba kasa gibi çünkü.Güvenlik zaafiyeti hakkında bir yorum okuyamazsın Volvo'da.
Gel gelelim, Peugeot (ben kullanıyorum, memnunum da hatta).O da 5 Yıldız aldı 2007 model.Ama 50 km hızla giderken refuja çıktı ve ön tamponu duvara tıklattı sadece.Airbag'ler patladı diye pert çıktı araca.
Yanlış değerlendiriyorsun. Öncelikle RCZ ya da genel olarak Peugeot çok kalitelidir, süper sağlamdır diye bir iddiam yok. Sadece bir aracın sağlamlığının değerlendirilmesi, öyle çıplak gözle olmuş bitmiş kazaların sonucuna bakarak yapılmaz, onu demek istiyorum.
Yokuş aşağı hızla giden Focus, en sağlam yeri olan burnuyla diğer aracın en zayıf yerlerinden biri olan yanından vurmuş anladığım kadarıyla. Çok normal şasinin eğilmesi. Dediğim gibi, aracın yamulması dağılması, tek başına aracın kalitesiz olduğunun göstergesi değildir. Önemli olan içindeki insanı koruyabilmesidir. Darbenin şiddetini emebilmesi için araçlar zaten deforme olacak şekilde üretiliyor. Yoksa senin deyiminle kutu gibi araç yaparlar, 5 takla atar ama en fazla çizilir. Tabii içindeki insanı spatulayla kazırlar.
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
var.bendecitroen berlingo da ile aynı kasa aynı şase.üst donanım yıl değiştikçe yenileniyor sadece.Onun da testi burda :
Euro NCAP _ Citroen Berlingo _ 2005 _ Crash test - YouTube
5 yıldız almasa da, güvenli olarak sektöre çıktı. arka kapıdan kastım da, benzin kapağının o kısımlar.Biz 4 kapı araca alışmışızyapacak bişey yok.
Citroen | Euro NCAP - For safer cars
4 yıldız almış 2005 modelde 2008 modelde bu sınıf araçların hiçbiri daha 5 yıldız alamadı yeni çıkacak belki o alabilir 5 yıldız
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
Cem, Peugeot güvenlik ve kalite bakımından Japonların önünde yer alır.Sorunsuzluğu kastediyorsan o ayrı bir tartışma konusu,
Bir kazada RCZ, diğer bir kazada S2000 kutu olabilir.Hatta bir kazada RCZ S2000 i pert eder, başka bir kazada S2000 RCZ yi pert eder.Aracın hızı ve vuruş açısı çok önemli faktör,
Senin örneğinde araçları birbirinin yerine koysan %99.9 Focus pert olurdu...
benim söylemek istediğim bu işlerin puanla olmayacağı..
Hadi gelin volvo hakkında tartışalım.Aracın güvensiz olduğunu söyleyebilecek biri var mı?
Peki Peugeot'ların neden kaskoları pahalı?
Citroen de aynı şekilde?
Kaskonun pahalı olmasının nedeni servis, yedek parça fiyatları ve o marka araçların kaza istatistiğine göre değişir. Pahalı olması aracın güvensiz olduğunu göstermez. Bak bakalım bir Jaguar kaskosu kac lira ya da Mercedes
Eski ve senin tabirinle kutu Volvo'lar da pek güvenli degil açıkcası. Araç beton gibi ama tüm darbeyi insan yiyor. Yeni Volvo'lara bir şey demiyoruz. Volvo bu ise kafayı takmış, iyi de yapmış. Birçok aktif ve pasif Guvenlik elemanının gelişmesinin yolunu acmış. Güncel modeller bir BMW ya da Mercedes'ten daha güvenli denebilir mi tartışılır. Hepsi birbirinden iyi cunku.
Cem, puan dediğin şey zaten istatistik.Bilime güvenmeyeceksek neye güveneceğiz?
Volvo zaten premium bir marka, onu Honda, Peugeot gibi markalarla karşılaştıramayız.Volvo güvenli bir araç olabilir ama günümüz teknolojisinde markalar arasındaki teknoloji farkı neredeyse sıfır.Hatta birçok marka -premiumlar dahil- ortak üretimler yapmakta.Hal böyle olunca iki benzer araçtan birisi diğerini pert eder demek ne kadar doğru olur tartışılır.Bugün Volvoyu ve Fordu ya da Peugeotu, Hondayı 100metreden betona atsak Volvo sağlam kalabilir mi? Ben bu araçların içinde olacağıma -Volvo dahil- 100metreden atılmamayı tercih ederim,
Kasko, araç marka-modeline, servis-parça fiyatlarına, şehrine, kullanıcısına göre... farklılıklar gösterir.Peugeot kaskoları neden pahalı? Cevabı kesinlikle sağlam olmadığı için değil.BMW nin kaskosu aynı segmentteki Mercedes modeline göre neden pahalı?
Honda, gerek tasarım gerekse motor olarak benim çok beğendiğim bir marka.Sorunsuzluk olarak da en iyilerden birisidir.Ancak Peugeottan daha kaliteli ya da daha sağlam demek kesinlikle yanlış bir yargı.Kastedilen beğenilerse ona lafım olamaz tabi...
arkadaşlar ne diyorsunuzpeugeot'un parçası ile BMW ve Volvo'nunkini karşılaştırmayın.Aylık bakımını da mı kasko yapıyor? Ne Parçası? Bu araçlar (citroen, peugeot vb) piyasada çok pert olduğu için pahalılar.Atıyorum renault'un senede 50 aracı pert oluyorsa, peugeot'un 150 aracı pert oluyor.Bu yüzden peugeot'lara normal araçlardan, kendi segmentinde ve kendi motor sınırında diğer araçlardan daha fazla para veriyoruz.
Bilmem peugeotları aktif olarak kullandınız mı ama ben 15 yaşımdan beridir peugeot kullanıyorum.5 yıl olmak üzere..Tecrübeyle sabittir ne kadar güvenilir olduğu. Olayın 100 metreden kutuyla atılması ile alakası yok.Çarpma açısı, hız vesaire de alakasız bu konuyla...
Peugeot araçlar benim açımdan güvensiz.Kullandıkları malzemeler korkunç.RCZ iç kısmını görmedim, ama sürüşü güvenli değil bence.Peugeot 4 tane araç sahibi olduk ailecek.Dediğim gibi biri korkunç bir sonuç doğurdu amcamı kaybettik.Yani bana kimse, yok peugeot şöyle böyle anlatmasın.Yıllarca giden tecrübeyle sabit ettim ben bunu.Sorun aynı şeyi babam, ikiz kardeşim de söyler..
Uzatmaya gerek yok bence.Olayı abartıyorsunuz.Ben, bence güvenli değil.elimde olduğunda da tercih etmeyeceğim diyorum.Mecbur kalmadıkça da kullanmak istemiyorum aracı.Buna da muhalefet edecek değilsiniz herhalde![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri