19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Müslüm Baba'yı Kaybettik!!!

Ziyaretçi033
    Ziyaretçi Ziyaretçi033 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dikkat Müslüm Baba'yı Kaybettik!!!

Evet arkadaşlar, 4 ay önce geçirdiği by-pass amelyatı sonucu 4 aydır yoğun bakımda olan Müslüm GÜRSES'i Müslüm Baba yı kaybettik.

Mehanı cennet olsun.

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Ramazan Erdemir
    skystar37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08
    Edilen teşekkür: 265

Allah rahmet eylesin büyük bir sanatçıyı daha kaybettik..

agop demir
    msi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    34 JJ 8322
    Edilen teşekkür: 25

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.(((

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun.

Ziyaretçi033

Arkadaşlar şimdide ölmedi diyorlar!

Bu sene 2 kez öldürüyoruz sanatçılarımızı...

Sağlık bakanı tweet atmış "kaybettik" diye?

selahattin cevik
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. selahattincevik01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06an7281
    Edilen teşekkür: 149

Vatan gazetesi''KAYBETTİK''diye manşet atmış.Allah rahmet eylesin...

Ziyaretci031
    Ziyaretçi Ziyaretci031 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Müslüm Baba'yı Kaybettik!!!

Allah rahmet eylesin.

Sent my iPhone using .
    H. KURU

Misafir046
    Ziyaretçi Misafir046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arabesk muzik hiç dinlemem gibi bir şey.

Ama bu adama sempatim saglamdı...Severdim yalan yok...

Alla rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum"... Daha adını kimsenin duymadığı 1968 yılında çıkardığı 45'likleriyle müzik dünyasına adım atan Müslüm Gürses, bir röportajında kendisini böyle anlatmıştı.... Kısacık 5 cümle.. Oysa o Türkiye'nin popüler kültür hayatında bundan çok daha fazlası.

7 Mayıs 1953'de Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyünde kerpiç bir evde dünyaya geldi Müslüm Gürses... Ya da ünla olmadan önceki adıyla Müslüm Akbaş.

Annesi Emine tipik bir köylü kadınıydı. Babası Mehmet ise rençber. Müslüm Gürses henüz 3 yaşındayken ailesi maddi nedenlerle Adana'ya göç etti.

Gürses daha küçücük yaşta türkü söylemeyi çok seviyordu. Bu yüzden bağlama çalmayı da öğrenmişti daha o zamanlar.

Şarkıcılığı meslek olarak seçeceği daha 13 yaşındaşken belli oldu Gürses'in. Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söylemeye başladı. Hem sevdiği işi yapıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyordu.

Bu arada Halkevi'ne gitmeye başladı. Bir yandan da terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı.

1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen ses yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Derken Çukurova Radyosu'na sanatçı oldu. İşte o dönemde de Akbaş olan soyadını Gürses olarak değiştirdi.

1967 yılından itibaren TRT-Adana-Çukurova Radyosunda da her hafta cumartesi günü canlı olarak türküler söyledi.

1968 yılından itibaren piyasaya ilk 45'likleri çıkarmaya başladı. İlk plağı ise 1968 tarihli "Emmioğlu/Ovada Taşa Basma" oldu

Daha sonra 1969 yılında yine İstanbul'da Palandöken firması ile çıkış parçası olan "Sevda Yüklü Kervanlar"ı içeren "Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma" isimli 45'lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300.000 adet satarak rekor kırdı.

Gürses, bu plaktan sonra askerliğini yaptı, tekrar İstanbul'a gelerek aynı firmada plaklarını çıkarmaya devam etti. Palandöken firması ile tam 13, sonra efon firmasi ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile tam 15 ve nihayet Çın Çın Plak ile tam 2 adet 45'lik plak yapti.

Müslüm Gürses arabesk furyasının ortalığı kasıp kavurduğu dönemde Yeşilçam'a da adım attı. Çoğu şarkılı- türkülü 38 filmde rol aldı Gürses.

Bu arada başından benzerine ancak filmlerde rastlanacak olaylar da geçti. Bunlardan biri öldü sanılıp da morga kaldırılmasıydı.

1978 yılında Tarsus'tan Adana'Ya giderken bir trafik kazası geçirdi Gürses...

Kaza o kadar korkunçmuş ki onu aracın içinden çıkardıklarında öldüğünü sanıp morga kaldırdılar.

Ancak daha sonra Gürses'in yaşadığı anlaşıldı ve tedavisine devam edildi. Ciddi ameliyatlar geçiren Gürses'in beynine plaka takıldı.

Arabesk müziğin Müslüm Baba'sı Müslüm Gürses'in geçmişinde büyük bir aile trajedisi de var

Onun da babasıyla arası açık. Bunun sebebi ise benzerine gerçek hayattan çok filmlerde rastlanabilecek korkunç bir olay.

Daha önce ağabeyi öldürülen Müslüm Gürses, o olayın ardından ailesinden ayrılıp İstanbul'a geliyor. Ailesi de memleketi olan Şanlıurfa'dan Adana'ya göç etti.

Ancak Adana'da başlarına beklenmedik bir trajedi geldi. Müslüm Gürses'in babası Mehmet Aktaş, Adana'da eşini yani Müslüm Gürses'in annesini öldürdü.

Bu olayın ardından baba- oğul uzun yıllar boyunca yanyana gelmedi.

Aradan geçen sürede baba Karataş cezasını çekip demir parmaklıklar ardından çıktı ve Şanlıurfa'ya dönüp yeniden evlendi.

Müslüm Gürses'in hayatının aşkı ise Türk sinemasının bir dönemine damgasını vuran Muhterem Nur. Onların tanışması ve birlikte olmaya başlamaları da tıpkı film gibi...

Karşılaşıklarında takvimler 1980 yılını gösteriyordu. İkisi de Malatya'da çalışıyordu. Ve daha ilk gün kavga ettiler. O günleri bir röportajında şöyle anlatıyordu Muhterem Nur:

"Onu tanımıyordum, benden sonra sahne almasına bozuluyordum. Hatta kızdırmak için, sahneden inince halkın arasından kırıta kırıta yürüyordum, dikkati kendi üzerime çekeyim, ona bakmasınlar diye. Ama pek öyle olmuyordu, Müslüm çıkınca herkes kendini yerlere atıyordu. Onun repertuarından bir parça okuyunca kavga ettik, çünkü benden hesap sormaya kalkıştı. Bu kavga ilginçtir, bizi birbirimize daha fazla yaklaştırdı.'

O günden sonra bir daha hiç ayrılmadılar...

Muhterem Nur ve Müslüm Gürses 4 yıllık beraberliğin ardından evlendiler.

Gürses belki de müzik dünyasının en ilginç seyirci kitlesine de sahip. Bir dönem fanatik hayranları onun konserlerinde kendilerini jiletle kesip kan akıtırlardı. Sırf bu bile Gürses'in üniversitelerde tez konusu olmasına yol açtı. Bu nedenle 1990'ların sonunda entelektüel kesim de onu takip etmeye başladı.

Gürses son dönemde müzikal açıdan her zamanki çizgisinden farklı çalışmalar da yaptı. Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer’in Olmadı Yar isimli şarkısını, Teoman’ın Paramparça ve Tarkan’ın İkimizin Yerine adlı çalışmalarını da seslendirdi.

ALINTIDIR.

HURRİYET.COM

10. Bu mesajı için 2 kişi Misafir046'ye teşekkür etti:

Erkan DEMİREL
    volume23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    DV 544
    Edilen teşekkür: 277

Standart Ynt: Müslüm Baba'yı Kaybettik!!!

Allah rahmet eylesin severdim müslüm babayı lise zamanlarımda az mı dinlerdim yat kalk dinlerdim

Ziyaretçi033

Tarsus lu birisi olarak, bu "Öldü sanılma olayı" çok bilindiktir.

Feci bir kazadan öldü diye morga kaldırılmış,

Tarsus'ta sahne alıyor ve Adana'ya gitmek için yola çıkıyorlar. Aşırı alkolden komaya giriyor, üstüne kaza olunca öldü diye morga kaldırmışlar.

Sonra ölmediği anlaşılmış, tedaviye başlanmış.

Hatta abartılıp, morgda uyanıp "Nerdeyim ben yaaa" dediği dolaşır dillerde.

Mekanı cennet olsun...

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Kötü günlerimizin dostuydu be Müslüm Baba Uzaktan uzağa bir gülse yeterdi..

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun..
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

aytek aydın
    Araba Hastası AYTEK AYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 171

Allah rahmet eylesin, sevenlerinin başı
    sağolsun.
    FIAT LINEA 1.3 EASY

osman yağmur
    messi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 111

Doktorundan yapılan açıklamaya göre Müslüm Baba ölmemiş ve bilinci açıkmış. Kaybetti haberleri YALANLANDI! Allah şifasını verir inşALLAH.

Ferdi Gökhan
    ferdigokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 50

Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun MÜSLÜM BABA...!

Müslüm Gürses - Hangimiz Sevmedik - YouTube

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Allah rahmet eylesin. 2013 yılında bir çok sanatçı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Beni en çok üzen Müslüm babanın kaybı oldu. Şu anda bile Puntomda dinlediğim şarkılar Müslüm Gürses , Ferdi Tayfur , Orhan gencebay. Bu müzikler beni dinlendiriyor. Belki toplumun büyük çoğunluğu arabesk müziğe karşı olabilir ama toplumumuzun yarısından çoğuda arabesk şarkılar gibi hayatı yaşıyor. Eminim forumda birçok insan Müslüm Gürses'in şarkılarını arabasına koyup dinlemeye utanır varoş derler diye.. Hiçte öyle değil. Ben o şarkılarla büyüdüm. Çoğunu ezbere bilirim. son 10 yılda çıkan hiçbir şanatçı Müslüm babanın şarkıları kadar etkilemez beni.. Mekanı cennet olsun

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Henüz kaybetmedik ama çok büyük bir ihtimalmiş..

Levent Açıksöz
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. LevenTgb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Mango Turuncu
    Plaka
    34 BTD 07
    Edilen teşekkür: 126

Haber yalanlanıyor, doğru mu yalan mı bilemedim fakat eğer vefat ettiyse allah rahmet eylesin, vefat etmediyse allah şifa versin ne diyelim...

Cemil Şen
    fotobelit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 859

şuanda Star haberde ölmediği söylendi..Yani en azından beyin ölümü gerçekleşmemiş..