ametist Nickli Üyeden Alıntı
siz o zaman bu memlekette yaşamıyorsunuz. devlet eskiden de vergi alırdı, paralar hortumculara giderdi, IMF e giderdi, üç beş dönme ailenin kasasına girerdi... şimdi yapılan yolları, hastaneleri, hepsini geçtim yurdun dört bir yanında restore edilen ecdad eserlerini göremiyorsanız, hakikaten körsünüz demektir. ilerleme parasız mı olacak? devlet vergi almazsa bunları nasıl yapacak? zamanının çok biln babasının emekli ettiği 40 yaşındaki adamın emekli maaşını neyle ödeyecek?
yağlı tohumlar önünde ( o nedir hatırlayan, bilen var mı? ) iki kilo çiçek yağı için annesiyle beraber saatlerce sıra beklemeyen, elbette değişimin nasıl olduğunu, neyin iyiye gitiğini göremez.
moderatör olunca ciddiye alıyor ve yazdıklarını okuyorum. sizi sadece uyarmak istedim. hükümeti eleştirme hakkınız var, hepimiz eleştiriyoruz, ama bunu yapmak için dayandığınız noktaları gözden geçirmenizde fayda var, sadece bunu söylüyorum.
ben bu amerikan kucağı hikayesini çok duydum, çok da sıkıldım. siz kendinizi birinin kucağına oturmaya layık görüyorsanız diyeceğim bir şey yok. son otuz yıldır sizin tabirinizle kucağa oturmamış bir hükümet yok zaten, o açıdan bakarsak... ama ben o açıdan değil de bu açıdan bakıyor ve diyorum ki ; sanki masummuş, her vazifesini doğru ve eksiksiz yapan yurttaş numarası yapmayı bırakmazsak ve kendi hatalarımızı görmezsek elbette hep birilerinin kucağında olduğumuz yalanına sığınızır. zira kolayı budur, hep birileri düğmelere basar, biz de seyrederiz. zaten buna inananın ilerleme görmemesi de normaldir.
ben asla müslümanlık hükümete eşittir demedim. bunu kasdetmedim bile, aksine bunu diyeni eleştiriyorum. her müslümanın yaptığı hata hükümetin hatası mıdır? her müslümanın hatasından hükümet mi sorumludur? ya da tam tersi cümle müslüman bu hükümetin hatalarının bedelini ödemek zorunda mıdır?
eğer değilse hükümeti eleştirmek için niçin başı kapalıları, namaz kılanların ya da yaptığını iddia edenlerin hataları kullanılıyor?
Allah sizi ıslah etsin, ne dediğinizin farkında bile değilsiniz.
arkadaşın yazısındaki alakayı anlamak için onun yazılarının br kısmını hatırlamak gerekir. katkı payı ile evde kalan kızın bayılması arasındaki alakayı anlayabiliyorsun da benim yazdıklaımdaki alakayı mı anlayamıyorsun? o zaman ciddi bir sorunun var, hekim tavsiye ederim.
hakkından gelmek, laf ile olur. korkma, seni benden başka ciddiye alıp da başına iş açan olmaz. işte dediğimi yapıyor, beni ******** ve onursuz olmakla suçluyorsun, komik bile değilsin, düştüğün duruma bak , sıkışınca şeref onur vesaire... ne kadar sığ , ne kadar kaba...çok yazacak şeyim var ama değmezsin... yazık!