8 mb tarifeye 55-60 tl para öde 3 mb zar zor internete bağlan yurtdışında az paraya millet uçuyor internette eee bizde paraları filtreliyelim 55 yerine 15 olsun içki sigara internet bu liste uzarda uzar valla
Printable View
8 mb tarifeye 55-60 tl para öde 3 mb zar zor internete bağlan yurtdışında az paraya millet uçuyor internette eee bizde paraları filtreliyelim 55 yerine 15 olsun içki sigara internet bu liste uzarda uzar valla
Şunu anlamış değilim. Burda uygulamayı tartışırken olay siyasi kin dökmeye dönmüş. mesajların yarısı konuyla alakalı değil.
Bu hükümete benim de oy vermişiliğim yok ama böyle her uygulamada millet daha uygulamayı nedenlleri detaylarını öğrenmeden hemen kin kusmaya başlıyor. Oda ilginçtir. hemen farklı yorumlanıyor.
Mesela örnek vereyim:
You tube kapatıldığında herkez gene buna benzer bir ton yazı yazdı. İletişimi engelemekten yobazlığa kadar gidildi. At gözlüğü devam dendi. Peki neden kapatıldı. ? Atatürk hakaret içeren bir video yu kaldırmadığı için. Aslında Türkiye yi ciddiye almayıp sallamadıkları için kapatıldı. Biz kaldır dedik adamlar sen kim oluyorsun dedi. Türkiye devletini sallamadı adamlar. Neden nasıl olsa potasiyel gençler tekpiyle açtırrda ondan. PEki şunu söyleyim, youtube da bütün türk dizlerini bulurken neden yabacı film ve dizilerini bulamazsın. ? Çünkü sallamıyor adamlar. Türk insanın emekleri çalınmış umrunda değil adamın. O insanlar kaldırma kararıda aldırsa youtube sallamıyor. Şimdi Dünyanın bir çok ülkesinde Google şirket açarken. O ülkenin reklamlarının faturasını kesip o ülkeye verdi öderken. Bunu Türkiyeye yapmıyor. Bize vergi vermiyor. Türkiyenin şirketlerinden insanlarından raklamlarından para kazancak ama benim ülkeme vergi ödememek için türlü oyunlar yapacak. Diğer ülkelere öderken bize neden ödemiyor? Açıkcası bana kalsa Google da yasaklarıdım. Benim insanımı ülkemi sallamayanı bende sallamam.
15 Mays'ta 500 bin kii yryecek - Hrriyet Teknoloji
KAYNAK :HURRIYET.COM.TR
Gerçekten bazen burada ve başka sitelerde çok boş yorumlar görüyorum.
acaba siyasi yazı yazanlar bu paketlerin içeriğini araştırmışlar mıdır?
madem sizler araştırmadınız ben sizin için yazayım:
bakın ne deniyor:Alıntı:
Ailenin korunması önemli
Kullanıcının hiçbir paketi seçmemesi durumunda doğrudan Standart Paket kullanıcısı olacağının altını çizen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, internetin zararlı içeriklerinden özelde çocuk, genelde ise ailenin korunması doğrultusunda opsiyon sunulması hedeflendiğini vurguladı. Bu hizmeti almada, kullanıcının rızasının esas alınacağını belirten Şen, “Seçme ve seçmeme konusunda tam bir özgürlük mevcut. Standart paketin bugün kullanılan internetten hiç bir farkı olmayacak. Bu hizmetle internet kullanıcıları sınıflandırılmayacak, bilgiye erişim kısıtlanmayacak” dedi.
Kelimeler engellenmedi
Paketlerin hangi standartlara göre belirleneceğini anlatan Osman Nihat Şen, şöyle konuştu: “Aile ve çocuk paketlerinde, ceza kanunda suç olan içeriklere sahip olan sitelere erişim olmayacak. Bunlar belirlenecek. Örneğin ve kumar siteleri filtrelenecek. Servis sağlayıcılar bu konulara ilişkin çalışmalara devam ediyor. Bugüne kadar kelime ile hiç bir site engellenmedi. Güvenli internet hizmetinde kullanıcılar internet erişimleri hiçbir şekilde tespit edilmeyecek.”
Filtreleme ücretsiz olacak
Her kullanıcının istediği zaman bir web sayfası üzerinden istediği profile geçiş yapacağını söyleyen Şen, şu bilgileri verdi: “Tek bir profil kullanma zorunluluğu yok. Şu anda kullanılan filtreleme sistemleri ücretli. Bu hizmet, halihazırda birçok işletmeci tarafından ücret karşılığı sunulan filtreleme hizmetlerine veya ücretli filtreleme programlarına alternatif olarak sunulan seçenekli ücretsiz bir hizmetten ibaret. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler ve istekler doğrultusunda, kullanımı kolay ve ücretsiz olarak sunulacak alternatif bir hizmet olarak ‘Güvenli İnternet Hizmeti’ hazırlandı.”
Kullanıcının hiçbir paketi seçmemesi durumunda doğrudan Standart Paket kullanıcısı olacağının .....
....... “Seçme ve seçmeme konusunda tam bir özgürlük mevcut. Standart paketin bugün kullanılan internetten hiç bir farkı olmayacak. Bu hizmetle internet kullanıcıları sınıflandırılmayacak, bilgiye erişim kısıtlanmayacak” dedi.
yani neymiş standart paket bizim şu anda kullandığımız internetten bir farkı olmayacakmış siz bir paket seçmediğiniz taktirde standart pakete dahil olacakmışsınız. hoş bana en baba filtreyi uygulasalar ben yine aşarım problem değil.
peki bunca yaygara neden kopartılıyor?
hepsi siyasi rant.
afedersinizde sizde bu siyasi rant peşinde koşup yaygara kopartanların oyununa gelerek onların mezesi oluyorsunuz.
Bir web sitesi kodlamacısı olan ben yukarıda bahsedilen yurt dışından yasaklanmış ip listeleri yüzünden çok çektim. İnterneti bile afedersiniz **** ettik.
umarım biraz daha araştırmayı öğreniriz neyin ne amaçla ne içerikli yapıldığını öğrenmeye çalışırız.
Alkışlıyorum. Beni tam olarak anlamış birini görmek çok güzel. Aynı şeyi söylüyorum bende. İp lerde çok çekildi ve çeken bilir. Ve bilinçsiz kullanıcılar olrak **k ettik kısmıda doğru. Kimsede araştırmıyor bu nedir diye. Hemen siyasi yaygaraya ayak uyduruyorlar. Saygılar..
ya bu adamlar bizim forumuda kısıtlayıp kapatmasa bari :)