Ankara'da ödemediği 45 TL su faturası yüzünden cezaevine giren 61 yaşındaki Dursun Erselligil, 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye oldu.
Geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren ve kör olan Erselligil, "Cezaevinde kimse benimle ilgilenmedi. Zor şartlarda yaşadım. Sadece mahkumlar yardımcı oldu" dedi.
Eşi Zeynep Erselligil, "Cezaevinde biraz hastalanmış üzüldüm" dedi Altındağ İlçesi gecekondu semti Yenidoğan'da eşi Zeynep Erselligil ile birlikte oturan felçli ve kör olan 61 yaşındaki Dursun Erselligil, ödemediği 45 liralık su faturası yüzünden mahkum oldu. Okuma-yazması olmadığı için hakkında dava açıldığını da duruşma günü öğrenen Erseligil, fatura borcunu ödenmeyince ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) ekipleri bir sabah evine gelip su sayacını söktü. Bunun üzerine de Erselligil'e kaçak su kullanmaktan dava açıldı ve 25 Şubat'ta eve gelen polis tarafından adliyeye götürüldü.
Polis yardımıyla mahkemeye götürülen Dursun Erselligil 6 ay hapis ve 990 TL para cezasına çarptırıldı ve itiraz süresi dolduğu için karar kesinleşti. Hakimin cezayı 9 güne indirmesi üzerine Erselligil, tekerlekli sandalyeyle Sincan L Tipi Cezaevi cezaevi'ne konuldu.
![]()
Yer imleri