2003 yılında üretimi durdurulan 100 Avro'luk Nokia 1100, 25.000 Avro'ya alıcı buluyor...
Olay yaklaşık 6 ay kadar önce Nokia 1100 telefonlarının ikinci el fiyatlarının anormal yükseliş göstermesi nedeniyle polisin Ultrascan Advanced Global Investigations isimli güvenlik firmasına başvurması üzerine açığa çıktı. Üretimi 2003 sonlarında durdurulan bu modelin birinci el fiyatı 100 Avro civarındayken teknolojinin hızla ucuzladığı günümüzde ikinci el fiyatlarının 5000 Avro'ya yükselmesi polisi alarma geçirdi. Gelişmeleri takip eden güvenlik firması yetkilisi Frank Engelsman fiyatın 10 gün önce 25.000 Avro'ya kadar yükseldiğini açıkladı.
Bu anormal fiyatların sadece um, Almanya'da üretilen Nokia 1100 model telefonlar için geçerli olduğunu tespit eden güvenlik firması bu telefonların yazılımdaki bir güvenlik açığını tespit etti. Güvenlik firması bu telefonların internet bankacılığı kullanımı için hesap sahiplerine gelen kodları ele geçirmek için kullanıldığını düşünüyorlar. Özellikle Rus ve Romen çetelerinin yoğun ilgi gösterdiği telefonlar aracılığı ile bugüne kadar Almanya ve Hollanda'da internet bankacılığı kullanan çok sayıda kişinin hesaplarının boşaltıldığı düşünülüyor.
Nokia 1100 model telefonun 200 milyondan fazla kişiye satıldığı belirtilirken um'da üretilen ve yazılım hatası bulunan telefon adedi kesin olarak bilinmiyor. Engelsman açığın ne boyutta olduğundan emin olabilmek için bu telefondan edinmek için uğraştıklarını gerekirse yüksek bir bedel karşılığında satın almaya hazır olduklarını söylüyor.
Askerdeyken Bu telefondan almıştım 50 TL ye, bilsem bukadar değerleneceğini satmazdım![]()
üretim yerine nerden bakıyoruz![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
bu telefonlarda wap bile yokken
internet bankacılığı ile ilgili dolandırıcılık nasıl gerçekleştirilmiş?
bence yalan değilsede çarpıtılmış bi haber..
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
Bana da gerçek dışı bir haber gibi geldi. Telefonların yazılımı fabrikaya göre değişmiyor ki. Hele şu kısım tam bomba olmuş
Güvenlik firması bu telefonların internet bankacılığı kullanımı için hesap sahiplerine gelen kodları ele geçirmek için kullanıldığını düşünüyorlar.
bence de cok sacma, yazılımsal bir acık olsa(ne gibi bir acık anlamak mumk
un degil ama) milletin cebini bosaltmak icin o guvenlik acığı olan yazılımı !!! yazacak cok yazılımcı olurdu!
StrucTuraL EngiNeeR
Bu telefonların internet ile internet bankacılıgı ile uzaktan yakından bir alakası olmaz olmaz olamaz.
Bu telefondan internet bankacılıgına girmek mümkün degildi şu an mümkün olsa bile internet bankacılıgı kullanan hiç kimse bu telefonu kullanarak internet bankacılıgına girmez.
Tamamen asparagas... Benim telefonumda xray ışınlarına maruz kalmış katlanınca uzay mekiği oluyor
![]()
Hehehe arkadaşlar haber ciddi bir kaynaktan nedenini ve sebebini daha bulamamışlar sadece varsayım öne sürmüşler bede haberi koydum ancak www.nethaber.com sitesi yayınlıorsa asparagas olamaz.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri