bilirkişi olarak sunu soyleyebilirim.
arkadaşlar aracınız üzerinde bulunan tüm aksesuarlar eğer ruhsata işletebilirseniz bi problem yok
cam filmini işletebileceğinizide sanmıyorum.
acıkcası sizi durdurup renkli cam nedeniyle işlem yapan memura alttan alıp damardan girerseniz problem çıkmaz
ama;
ben falan yonetmelikte okudum %70'e kadar müsade var, ben haklıyım demeye kalkarsanız vay o zaman halinize:) trafikte ne kadar ceza maddesi varsa hepsinden işlem yaparlar vallaa.
neyse açıkcası ruhsata işletebiliyosanız prob. çıkmaz, yoksa memur bey soz çıkartacağım deyip camdakı filme söyle bastan basa bi çizik atın.
bide benim adımı soyleyin
:s16: abimde trafikçi tokatta derseniz, slm sole deyip bırakma ihtimali %65, ama bazı memur arkadaslar babasına bile acımaz yazar
:s16:
Sökemezler demeyin, çok rahat sökerler...
Alıntı:
multijet Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar polislerin trafikde veya vize de cam filminize laf etmemelerini istiyorsanız eğer:
Cam filminizin %70 ışık geçirgenliğne sahip olduğunu bildiren faturayı filmi yaptırdığınız yerden alarak yanınızda bulundurun.
İlgili kanun maddesi de %70 den az ışık geçirgenliğe sahip filmlerin araçta kullanılması yasaktır diyor. Ben bu kanun maddesinin yazılı olduğu genelgeyi de araçta bulunduruyorum. O zaman birşey diyemiyorlar. İsteyen arkadaşlar olursa izmir buluşmamızda çoğaltabiliriz.
Arkadaslar uzun zamandır aranızda yoktum, kusura bakmayın...
Konuya gelince yonetmelik belli,
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ MADDE 63 diyor ki;
'taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı(orjinal camlar için geçerli) veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması(sonradan çekilen %95 dahi olsa filmler) yasaktır.' diyor.
Buda demek oluyoki o anki polis arkadasın trafik bilgisine bağlı, eğer bilgisi yoksa belge fatura inanabilir, ama bilgisi varsa vede ısrar ederseniz gaza gelip aracınızı bağlayabilir. :busted_b:
yanlış bilgi öylebir kanun yok yazan arkadaş yanılıyor
Selam bende filim çektirmş bir atkadaş olarak yazıyorum..
Dikkatlice okuyun
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30. maddesinin b bendinde
Araçların teknik şartlara uygunluğu
MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 49,00 YTL para cezası (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),
b) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 101,00 YTL para cezası (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),
İle cezalandırılırlar
kaynak : KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
saygılarımla
canfilmi yasal düzenlemesi hakkında
unutmadan aşagıdaki linkide kontrol edebilirsiniz
İZMİR POLİS