Bende giderken yanma taraftari degilim o yuzden sadece kapilari actigimda yaniyor :D
Sent my GT-I9100 using
Printable View
Simdi bu isiklarin biraz fazla yanmasininda bi sebebi var yoksa los yakmak cok kolaydi.fazla isik vermesinin sebebi kapinin onunu aydinlatiyor olmasi.yani ayak bastiginiz zemini gayet net gormek mumkun.malzemeleri 10 tlyi gecmiyor; 15 cm serit led, 5 metre kablo, sicak slikon ve matkabiniz varsa tamamdir.
Sent my GT-I9100 using
matkap var silikon tabancası da var 15 cm şerit led almam lazım onun dışında eksik yok yanlız ledler için adaptör vs almama gerek var mı bir de öndeki lambadan mı alcam elektriği yoksa evodaki iç kapı kolu aydınlatmasından alsam olur mu bi de tam olarak nereyi delmem gerekiyor kapı kolunu söküp yapsam olur mu
abi çok şık olmuş güle güle kullan
Evet kapi kollarini sökmeniz gerekiyor.Ben resimleri cekip ilk firsatta paylasirim sitede.serit ledler 3 lu olarak kesilebiliyor vede 12 volt ile calisiyor.tek led baglarsan kapi aydinlatmasindan alabilirsin. ama benim arabamdaki gibi yerleride aydinlatsin istiyorsan 3lu serit led baglamalisin.elektriginide cam dugmelerine gelen 12 volttan parelel alabilirsin.
Sent my GT-I9100 using
Cengiz Bey ışıklandırmalar süper olmuş,güle güle kullanın.Çok hoşuma gitti.Müsait olduğunuz bir günde benim aracada uygulayabilirmiyiz.
İstanbul'da olsan yakanı bırakmazdım. Hadi banada yapalım diye :)
Aynen bekliyoruz merakla :)
Evo'dan tepetaklak ile gönderildi.
Alakanızdan dolayı Teşekkür ederim evet arka camlar malesef manuel hafta sonu veya sizin için ne zaman uygun olursa bende ayarlarım uygun bir yerde montajı yaparız.Malzeme olarak neler almam gerekiyor acaba önceden hazırlamak için mümkünse bana bir liste yapabilirmisiniz.
Sabırsızlıkla bekleyen diğer puntocular içinde Montaj sırasında resimler çekip fikir vermesi amacıyla ekleriz.
Cam dügmelerinden parelel olarak 12 volt alirsaniz malesef kontak açik oldugu surece dis kapi kollarinizda isik veriyor olacak.sadece kapilar acildiginda yansin istiyorsaniz her kapiya tavan lambasindan kablo cekmelisiniz.kablo cekmek icin oto elektrikcisinden yardim almanizda fayda var.cünkü cekeceginiz kablolarin her kapida bulunan soketlerin icinden gecmesi gerekiyor.soketler asiri nazik ve kirilmaya yatkin.o yuzden mutlaka oto elektrikcisinden yardim alin.
Sent my GT-I9100 using
Malzemeler sorun degil, gerekli olan alet edavatlar arkadasimin dükkaninda mevcut.zaten kablo cekilmesi gerektigi icin elektrikci arkadasimdan destek alma zorunlulugumuz var.benim aracimin kablolarinida arkadasim cekti.kablolarin soketlerden gecmesi gerekiyor bu islemde asiri riskli ve cok zaman aliyor.kablolari cekecek arkadas musait oldugu an size haber veririm hallederiz.dediginiz gibi fotograflar forumda paylasiriz.
Sent my GT-I9100 using
[QUOTE=NOZER;755106]Ewt tavan lambasından aldım.Sıgorta kutusunun yanmasının tavan lambasıyla alakası yok ama benım araba actıve oldugu ıcın on sısler snradan takılmıs.Takan elektrıkcıde saolsun sıslerın artı ucunu sıgortanın ayaıgından almıs.Sıgortayı degıstırıken sase yaptı.Kutu gıttı:DRoleye de gerek yok led oldugu ıcın.
Arkadaslar abartılacak bı sey yok benım aracım actıve arkacamlar manuel kapı ledlerım cıft devre calısıyor.Yanı hem gıderken sureklı yanabılıyor hemde merkezı kılıde baglı olarak calısabılıyor.3-4 saatte butun montajını yaptım.kapı kollarını sokmenıze gerek yok.Kapı kolunun ıcınde kablo gecırecek yer var.Kapılardakı soketlere bulasmayın kablo gecırmek ıcın kapı menteşesının arasından gecırebılırsınız.Kabloyu gızlemek ıcınde kapı fıltılının ıcıne sokun.Sol on dıregın ıc kısmında kaput mandalının altındada tavan lambasının kablosu var ekle devaam.Saygılar.
dostum sen kolay yolu secmissin saygi duyarim eline saglik.ama ben zor yolu sectim.cunku zor olan daha kalici ve daha saglikli.ben ne fitilden nede menteseden kablo gecirmeyi tercih etmedim.olurda bigun kablo kopmasin kisa devre yapmasin vede daha orjinal daha estetik olsun diye.kapi kollarini sokup delik acarak ledlere kablo gecirdim boylece kablo ezilmiyor vede hic deforme olmuyor.senin ledler nerede bilmiyorum ama benim ledler tutamagin ic ust kisminda ;)
Sent my GT-I9100 using