Selam arkadaşlar,
Giriş
Yeni aldığım Punto'nun eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyorum. Dün Kolçak aldım bugün montajını kendim yaptım. Tecrübemi sizlerle paylaşıyorum ek sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplarım.
Alışveriş
Öncelikle tavsiyelerden dolayı, Aksaray'a gittim. Tüm aksesuar dükkanlarını gezdim. Punto koltuk aralığı çok dar; bu yüzden dar tip kolçaklara bakmamız gerekiyor. Hep bej renk kalmış. Bize uygun olan aşağıda detay verdiğim Space kolçağı BYS Tuning Firmasından 35 TL'ye aldım. ExTReMe_ nick'li Çağatay'a da söyledim o da geldi satın aldı, bravo_Sercan da bize katıldı. Ben de onları beklerken ( 2 saat) firma yetkilisi Ahmet Bey'le hoş sohbet ettim. Bu firmayı da fiyat, ürün çeşidi olarak tavsiye ederim herkese. Çok uygun fiyatlar vereceğini söyledi her üründe, ihtiyacı olanlar ondan da fiyat alsınlar. Benim başka ihtiyacım yok dedim bol bol çaylarını içtim
İçerik
Kutudan kolçak çıkıyor. Kolçağın oturduğu plastik U şeklinde ayak, gerekli olursa 2 tane daha uzatma ayağı, vidalar var. Kitapçık yok.
Yerini belirlerken
1) 3K olduğu için ileri geri giderken sürtüyor mu?
2) El Freni engelliyor mu?
3) Emniyet kemeri takmamı engelliyor mu?
bunlara dikkat ettim. 1. hiç bi durumda etkilenmiyor, 2 ve 3 kolçak aşağıda iken biraz etkileniyor.
Her türlü kombinasyonda denedim, en uygun fotoğraflardaki gibi montajı tamamladım.
Öncelikli uzatma ayaklarını kullandığımızda esniyor bir de takmamıza gerek olmadığını gördüğüm için onları hiç kullanmadım.
Montaj
Montaj'ını yapmıyorlar kendim yaptım.
Uygun yükseklik ve arkadaki bardaklığı da kullanabilmem için el frenine dokunan kısmını çok az kopardım fotoğraflardan görebilirsiniz böylece 3-4 cm öne alabildim.
Altındaki tablayı kolçağa bağlamak için 4 tane vida yeri var. ilginçtir kolçakta bunların 2 si takılıydı. Kutusu benimkinin açılmamıştı, raftan en yukardan aldı, ambalajlıydı. Bu 2 vidayı çıkarttım tablayı taktım aynı ayarda 7-8 vida vardı, boşa dönüyordu. Kendi alet çantamdaki biraz daha kalın yine kısa vidaları kullandım, sorunsuz sapasağlam oldu. Aklınızda olsun bu konuda 4 tane vida ihtiyacınız olabilir
Konsolda 4 tane delik açmamız gerekiyor bunların yerini belirlemek zor oldu. Sol ön koltuğuöne yatırıp yükseklik ayarını sonuna kadar kullandığımda sağda koltuğa göre daha öne gidebiliyor. Koltukları sökmemek için bu limitlerde montajı yaptım. Sağ koltuk daha geride olduğu için Altındaki tablanın öndeki vida deliklerini kullanmadım ortadan kendim yeni vida yeri açtım. Güzelce sıka sıka sağ tarafa 2 vida attım sol tarafa 3 tane. Sonra bir baktım taş gibi oldu. Bardaklığı hiç kullanacağım yok arkada ama %75 şu anda kullanılabiliyor, ayrıca 2-3 cm engelleyn bir parçası var onu da kopartırsam bardaklık alanını nerdeyse hiç etkilemez.
Özellikleri
Kolçağı tamamen yukarı kaldırabiliyoruz.
Altındaki ayarı sayesinde aşağı konumda duracağı açıyı belirleyebiliyoruz
Kolçağın üst kısmı sürgülü, ileri doğru 3-4 cm ilerletebiliyoruz.
Ek Bilgi
Bugün bayağı yol yaptım, hızlı gittim,sert fren yaptım hiç ondan ses gelmiyor.
Kısaca çok memnun kaldım. 4-5 saatim aksaray'da gitti ama görerek beğenerek aldım.u dediğim montajda 1 saatimi aldı. Tabi siz bunları okuyunca yarım saatte yapabilirsiniz alet takımınız varsa.
Kolçağın bir de küçük modeli var, haznesi daha küçük. Bir de önünde tırnak yok sağa sola doğru hareket edip ses yapabiliyormuş. O yüzden kutusunda yazan tam markasını yazıyorum
Marka
SPACE, Universal Lüks Kolçak
Spor Görünümlü Dikişli
Ertan güzel olmuş gerçekten ama bence senin arabana güzel bir video klip izleyebilecegin novitech bir cd çalar ihtiyacın var güzel bir ses sistemiyle dahada renklendirebilirsin görüştügümüzde bu konularda öneri sunabilirim sana sana tel vermiştim sercan diye bir arkadaşın ses sistemi konusunda da çevresi var bu konuda da yardımcı olabilir sana bu hafta trakya buluşmasında yanımızdaydı herkez ses sistemine hayran kaldı 4000 tl harcadı milletin hayran kalmasıda normal gerçekten bu arkadaşlar irtibata geç bir şekilde yardımcı oluruz sana tanışmak ümidiyle arkadaşım...
Dünayaya geldigin zaman, sen aglarken çevrendekiler gülüyorlardı Öyle bir hayat sürki, öldügünde çevrendekiler aglarken,sen gülümseyerek ahirete gidesin.
ıyı guzel olmusta aracı delmıssın dostum yokmu delmeden monte edılen kolcak ben delemem vallahı
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Teşekkürler Özkan,
Araca çok fazla bir şey düşünmüyorum zaten tam ihtiyacım olan donanımda aldım.
Araçta da spor paketten dolayı Mp3 çalar, woofer var. Tabi bunların çok daha kalitelilerini de taktırabilirim ama fazlasıyla yetiyor.
Bugün planlarım olmasa katılacaktım. Dün tamamen boştum kısmet işte, bir dahaki sefere görüşmek üzere
Delmeden kolçak takılmaz zeynel , anlaşılan sen daha bize uğramamışsın yoksa seni kolçaksız göndermezdik kesin takardık
Güle güle kullanında çok uğraşmışsınız takarken keşke fikir alsaymıştınız hem neden aldığınız yer montajlamadı anlamadım işlerimi vardı ?
Taktığınız yer çok basit şekilde çıkabiliyor yani koltukları ileri geri kendinizi yormuşsunuz..![]()
Teşekkürler bilgi için, Mehmet dememin size bir sakıncası yok sanırım. Konulardaki mesajlarınızı sürekli takip ediyorum.
Aldığımız yer montaj yapmıyoruz dedi, elektrikçi döşemeci uygun fiyata ayarlarız falan dedi. Hiç de uzatmadım açıkçası kendim içime sindiği gibi yaparım dedim.
Bayağı yoruldum açıkçası koltukları 50 kere ileri geri yapmışımdırO konsolun çıktığını falan bilmiyordum ama çıkartsam da yine ileri geri yapacaktım koltukları çünkü kolçağı her pozisyonda denedim
Başkası taksa benim kadar denemeden takıp geçecekti. Bu sabah da baktım gayet memnunum
bu arada arkadaşlar, vida yerleri normalde görünmüyor. Fotoğraflarda görünsün diye koltukları tamamen öne çekip yatırdım. Görünse de çirkin bir görüntü oluşturmuyor...
Elinize sağlık, gayet güzel olmuş, güle güle kullanın.
Çok güzel olmuş güle güle kullan...
1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO
Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.
fiyata göre süper! resimler için teşekkürler...
bu fiyata daha iyi olmazgerçektn çok hoş olmuş vidasız çift taraflı bantla durur belki denmedm ama bnmki sadece bi tahmin
fiyat kıstasım yoktu benim bu arada başka uygun yakışan model bulamadım. baktıklarım arasında en iyi seçenek buydu
Hayırlı olsun Ertan abi, hoş olmuş.
Bişey itraf ediyimmi =) Ben o gün sizin bu profilin sahibi oldunu bilmiyordum, Çagtay dedi forumdan biri gelicek, tanışırsınız hem diye. Şİmdi burdan konuyu o gorunce, aaaa oldum![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
Ellerine sağlık Ertan, çok güzel bir iş çıkarmışsın arkadaşım. Hem kolçak seçimi, hem de detaylı anlatım ve yorumların harika olmuş, teşekkürler
Ben 50'ye aldım diye seviniyodum, valla siz beni de geçmişsiniz, tebrikler, güle güle kullanın![]()
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
senin konuda kolçağı görünce gaza geldim. 1001 oto ismi geçti bir de kolçak iyi güzel dedim. Sonra araştırdım baktım daha güzeli de yok aynısından aldım. Merak etme sen de iyi fiyata aldın 1001 oto iyidir her konuda. Ayrıca istanbul'da da öyle pazarlık falan yaptık. Bir de hepsiburada'da benzer ürünler zaten 30 TL civarı 100 TL olsa ne olacak hem önemli olan içine sinmesi benim sindi walla
1 haftalık izlenimim çok alıştımsorunsuz kullanıyorum. Ses vs yapmadı....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri