Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Space kolçak uygulaması

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Standart Space kolçak uygulaması

Selam arkadaşlar,

Giriş
    Yeni aldığım Punto'nun eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyorum. Dün Kolçak aldım bugün montajını kendim yaptım. Tecrübemi sizlerle paylaşıyorum ek sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplarım.

Alışveriş
    Öncelikle tavsiyelerden dolayı, Aksaray'a gittim. Tüm aksesuar dükkanlarını gezdim. Punto koltuk aralığı çok dar; bu yüzden dar tip kolçaklara bakmamız gerekiyor. Hep bej renk kalmış. Bize uygun olan aşağıda detay verdiğim Space kolçağı BYS Tuning Firmasından 35 TL'ye aldım. ExTReMe_ nick'li Çağatay'a da söyledim o da geldi satın aldı, bravo_Sercan da bize katıldı. Ben de onları beklerken ( 2 saat ) firma yetkilisi Ahmet Bey'le hoş sohbet ettim. Bu firmayı da fiyat, ürün çeşidi olarak tavsiye ederim herkese. Çok uygun fiyatlar vereceğini söyledi her üründe, ihtiyacı olanlar ondan da fiyat alsınlar. Benim başka ihtiyacım yok dedim bol bol çaylarını içtim

İçerik
    Kutudan kolçak çıkıyor. Kolçağın oturduğu plastik U şeklinde ayak, gerekli olursa 2 tane daha uzatma ayağı, vidalar var. Kitapçık yok.

Yerini belirlerken
    1) 3K olduğu için ileri geri giderken sürtüyor mu?
    2) El Freni engelliyor mu?
    3) Emniyet kemeri takmamı engelliyor mu?
    bunlara dikkat ettim. 1. hiç bi durumda etkilenmiyor, 2 ve 3 kolçak aşağıda iken biraz etkileniyor.
    Her türlü kombinasyonda denedim, en uygun fotoğraflardaki gibi montajı tamamladım.
    Öncelikli uzatma ayaklarını kullandığımızda esniyor bir de takmamıza gerek olmadığını gördüğüm için onları hiç kullanmadım.

Montaj
    Montaj'ını yapmıyorlar kendim yaptım.
    Uygun yükseklik ve arkadaki bardaklığı da kullanabilmem için el frenine dokunan kısmını çok az kopardım fotoğraflardan görebilirsiniz böylece 3-4 cm öne alabildim.
    Altındaki tablayı kolçağa bağlamak için 4 tane vida yeri var. ilginçtir kolçakta bunların 2 si takılıydı. Kutusu benimkinin açılmamıştı, raftan en yukardan aldı, ambalajlıydı. Bu 2 vidayı çıkarttım tablayı taktım aynı ayarda 7-8 vida vardı, boşa dönüyordu. Kendi alet çantamdaki biraz daha kalın yine kısa vidaları kullandım, sorunsuz sapasağlam oldu. Aklınızda olsun bu konuda 4 tane vida ihtiyacınız olabilir
    Konsolda 4 tane delik açmamız gerekiyor bunların yerini belirlemek zor oldu. Sol ön koltuğuöne yatırıp yükseklik ayarını sonuna kadar kullandığımda sağda koltuğa göre daha öne gidebiliyor. Koltukları sökmemek için bu limitlerde montajı yaptım. Sağ koltuk daha geride olduğu için Altındaki tablanın öndeki vida deliklerini kullanmadım ortadan kendim yeni vida yeri açtım. Güzelce sıka sıka sağ tarafa 2 vida attım sol tarafa 3 tane. Sonra bir baktım taş gibi oldu. Bardaklığı hiç kullanacağım yok arkada ama %75 şu anda kullanılabiliyor, ayrıca 2-3 cm engelleyn bir parçası var onu da kopartırsam bardaklık alanını nerdeyse hiç etkilemez.

Özellikleri
    Kolçağı tamamen yukarı kaldırabiliyoruz.
    Altındaki ayarı sayesinde aşağı konumda duracağı açıyı belirleyebiliyoruz
    Kolçağın üst kısmı sürgülü, ileri doğru 3-4 cm ilerletebiliyoruz.

Ek Bilgi
    Bugün bayağı yol yaptım, hızlı gittim,sert fren yaptım hiç ondan ses gelmiyor.
    Kısaca çok memnun kaldım. 4-5 saatim aksaray'da gitti ama görerek beğenerek aldım.u dediğim montajda 1 saatimi aldı. Tabi siz bunları okuyunca yarım saatte yapabilirsiniz alet takımınız varsa.
    Kolçağın bir de küçük modeli var, haznesi daha küçük. Bir de önünde tırnak yok sağa sola doğru hareket edip ses yapabiliyormuş. O yüzden kutusunda yazan tam markasını yazıyorum

Marka
    SPACE, Universal Lüks Kolçak
    Spor Görünümlü Dikişli

2. Bu mesajı için 5 kişi brabus'ye teşekkür etti:

ÖZKAN KURTULDU
    KeYiFSeL ÜYE :) 34ozkankurtuldu34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 U 4303
    Edilen teşekkür: 694

Ertan güzel olmuş gerçekten ama bence senin arabana güzel bir video klip izleyebilecegin novitech bir cd çalar ihtiyacın var güzel bir ses sistemiyle dahada renklendirebilirsin görüştügümüzde bu konularda öneri sunabilirim sana sana tel vermiştim sercan diye bir arkadaşın ses sistemi konusunda da çevresi var bu konuda da yardımcı olabilir sana bu hafta trakya buluşmasında yanımızdaydı herkez ses sistemine hayran kaldı 4000 tl harcadı milletin hayran kalmasıda normal gerçekten bu arkadaşlar irtibata geç bir şekilde yardımcı oluruz sana tanışmak ümidiyle arkadaşım...
    • Dünayaya geldigin zaman, sen aglarken çevrendekiler gülüyorlardı Öyle bir hayat sürki, öldügünde çevrendekiler aglarken,sen gülümseyerek ahirete gidesin.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

ıyı guzel olmusta aracı delmıssın dostum yokmu delmeden monte edılen kolcak ben delemem vallahı
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Teşekkürler Özkan,
    Araca çok fazla bir şey düşünmüyorum zaten tam ihtiyacım olan donanımda aldım.
    Araçta da spor paketten dolayı Mp3 çalar, woofer var. Tabi bunların çok daha kalitelilerini de taktırabilirim ama fazlasıyla yetiyor.
    Bugün planlarım olmasa katılacaktım. Dün tamamen boştum kısmet işte, bir dahaki sefere görüşmek üzere

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ıyı guzel olmusta aracı delmıssın dostum yokmu delmeden monte edılen kolcak ben delemem vallahı
    Sanmıyorum delmeden. Hem kolçağı söksek de delikler hiç göze batmaz.
    Batar dersen 1 damla siyah silikonlar geçilir belli olmaz ya da siyah bantla sadece delikler bantlanır.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Delmeden kolçak takılmaz zeynel , anlaşılan sen daha bize uğramamışsın yoksa seni kolçaksız göndermezdik kesin takardık

Güle güle kullanında çok uğraşmışsınız takarken keşke fikir alsaymıştınız hem neden aldığınız yer montajlamadı anlamadım işlerimi vardı ?

Taktığınız yer çok basit şekilde çıkabiliyor yani koltukları ileri geri kendinizi yormuşsunuz..

8. Bu mesajı için 2 kişi femoli'ye teşekkür etti:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Delmeden kolçak takılmaz zeynel , anlaşılan sen daha bize uğramamışsın yoksa seni kolçaksız göndermezdik kesin takardık

Güle güle kullanında çok uğraşmışsınız takarken keşke fikir alsaymıştınız hem neden aldığınız yer montajlamadı anlamadım işlerimi vardı ?

Taktığınız yer çok basit şekilde çıkabiliyor yani koltukları ileri geri kendinizi yormuşsunuz..
    Teşekkürler bilgi için, Mehmet dememin size bir sakıncası yok sanırım. Konulardaki mesajlarınızı sürekli takip ediyorum.

Aldığımız yer montaj yapmıyoruz dedi, elektrikçi döşemeci uygun fiyata ayarlarız falan dedi. Hiç de uzatmadım açıkçası kendim içime sindiği gibi yaparım dedim.
    Bayağı yoruldum açıkçası koltukları 50 kere ileri geri yapmışımdır O konsolun çıktığını falan bilmiyordum ama çıkartsam da yine ileri geri yapacaktım koltukları çünkü kolçağı her pozisyonda denedim Başkası taksa benim kadar denemeden takıp geçecekti. Bu sabah da baktım gayet memnunum

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

bu arada arkadaşlar, vida yerleri normalde görünmüyor. Fotoğraflarda görünsün diye koltukları tamamen öne çekip yatırdım. Görünse de çirkin bir görüntü oluşturmuyor...

TOLGA YENİCE
    Intelligence Officer magic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 420

Elinize sağlık, gayet güzel olmuş, güle güle kullanın.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

GURUR DEMİR
    GRDEDE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 624

Çok güzel olmuş güle güle kullan...
    1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO

Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

fiyata göre süper! resimler için teşekkürler...

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

bu fiyata daha iyi olmaz gerçektn çok hoş olmuş vidasız çift taraflı bantla durur belki denmedm ama bnmki sadece bi tahmin

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

fiyat kıstasım yoktu benim bu arada başka uygun yakışan model bulamadım. baktıklarım arasında en iyi seçenek buydu

Sercan Türköz
    bravo_sercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 549

Hayırlı olsun Ertan abi, hoş olmuş.
    Bişey itraf ediyimmi =) Ben o gün sizin bu profilin sahibi oldunu bilmiyordum, Çagtay dedi forumdan biri gelicek, tanışırsınız hem diye. Şİmdi burdan konuyu o gorunce, aaaa oldum

Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)

alper aslan
    alpimmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1091

Ellerine sağlık Ertan, çok güzel bir iş çıkarmışsın arkadaşım. Hem kolçak seçimi, hem de detaylı anlatım ve yorumların harika olmuş, teşekkürler

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Ben 50'ye aldım diye seviniyodum, valla siz beni de geçmişsiniz, tebrikler, güle güle kullanın
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı bravo_sercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Ertan abi, hoş olmuş.
    Bişey itraf ediyimmi =) Ben o gün sizin bu profilin sahibi oldunu bilmiyordum, Çagtay dedi forumdan biri gelicek, tanışırsınız hem diye. Şİmdi burdan konuyu o gorunce, aaaa oldum
    Saol Sercan,
    Nereden bileceksin zaten daha yeni üyeyim ve ilk sizle görüştüm. O gün boş günümdü yavaş yavaş ben de istanbul oto piyasasını öğreniyorum. Aksaray'dan başladık öğrenmeye

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı alpimmm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık Ertan, çok güzel bir iş çıkarmışsın arkadaşım. Hem kolçak seçimi, hem de detaylı anlatım ve yorumların harika olmuş, teşekkürler
    ben teşekkür ederim bu güzel mesajın için. Burda herkes paylaşımcı bu konuyu açmak 5-10 dk lık iş ne olacak. Çoğu arkadaş 5-10 senelik tecrübesini aktarıyor bize

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı LeoN48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 50'ye aldım diye seviniyodum, valla siz beni de geçmişsiniz, tebrikler, güle güle kullanın
    senin konuda kolçağı görünce gaza geldim. 1001 oto ismi geçti bir de kolçak iyi güzel dedim. Sonra araştırdım baktım daha güzeli de yok aynısından aldım. Merak etme sen de iyi fiyata aldın 1001 oto iyidir her konuda. Ayrıca istanbul'da da öyle pazarlık falan yaptık. Bir de hepsiburada'da benzer ürünler zaten 30 TL civarı 100 TL olsa ne olacak hem önemli olan içine sinmesi benim sindi walla

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

1 haftalık izlenimim çok alıştım sorunsuz kullanıyorum. Ses vs yapmadı....

Sayfa 1/3 123 SonSon