Kaçlık ?
Ben serviste taktırmıştım 8 binliklerden takıyorlarmış 10 binlik var dediler abartmaya gerek yok dedim :) Süper aydınlatıyor valla ama zifiri karanlık yere girmek nasip olmadı daha orada nasıl olur bilemiyorum
Printable View
yeni yönetmelikle sonradan takılan xenonlar ağır kusur sayılacakmış. bilgisi olan var mı? eğer doğruysa cam filmi kontrol ederken sonradan takılan xenonlarada ceza yazmaya başlarlar :)
10 k lık ama mercekli :)
arkadaşlar sanırım bana kızacaksınız ama bende aracımın sislerine yeni 35000 k lık xenon aldım hafta sonu takıcaktım ama şimdi bu yorumları okuduktan sonra düşünmeye başladım taksam mı takmasam mı. gerçi benim memlekette sisleri yakıp gezme şansın sıfır sinoptaki polis arkadaşlar sağolsun yukarıdan anons ediyor aşağıdaki polis cezayı yazıyor. kaçmak imkansız. bir bakıma doğru yapıyorlar. şehir içinde sislere ne hacet. nese ben hafta sonu takayım bi şekline bakayım olmadı sonra sökerim...:S
En güzelini yapıyormuş Sinoptaki memurlar aferin onlara.
Ön siz farını hadi önünü aydınlatsın diye yakıyorsun da arka sis farlarını niye yakarlar anlamıyorum birde kırmızı kırmızı göz almıyor mu uyuz oluyorum.
35000 k nedir ya, bu işin doğrusu 4300 k değilmidir ? 6000 k orjinal philips denen ampüller bile çakma diye biliyorum
Kesinlikle katılmıyorum. Tamamen bilinçsiz ve duyarsız sürücü var. Farlarımı sadece yeri aydınlatacak şekilde ayarlıyorum genelde far konumu 1 yada 2 de olur yolun durumuna göre. Ara sokaklarda önümdeki arac park ederken söndürüyorum mesela sürücünün gözünü almasın diye. Hiçbir zaman ayarsız ve karşıdan gelenin gözünü alacak şekilde kullanmıyorum. Düzgün kullanıldığı sürece tamamen sürücü için faydalı bir aydınlatma.
reflektörlü farlarda xenon dağınık aydınlatıyor, kesilme çizgisi dengesiz oluyo. ama bi-xenon mercekli farlarda öyle değil. sislere xenon takanlara ben çok kızıyorum, hele arka sisleri açanlara, sis lambalarının kesilme çizgisi yok, el fenerinden farksız asydınlatma sistemi, o kadar güçlü ampül takınca da karşıdakinin gözünü her türlü alıyo.
bahsettiğin konuya ek olarak sarı helogen ampül kullanan ayarsız farlarada sinir oluyorum. çokda güzel sövüyorum.
bence farın aydınlatma sisteminden çok ayarsızlığından kaynaklanıyor göz alma sorunu. yayarsız olunca zaten göz alıyor, hem ayarsız hem xenon olunca daha fena.
son zmanlarda hyundai gibi araçlarda görüyorum, muayneden geçmiyor heralde, sonradan sis farı takıyolar arkaya, aman allahım o kırmızı ışık gözüme gözüme gelmiyo mu, inip kırasım geliyo valla.
saygılar :D
yeri gelmişken polis araçlarındaki çakar tepe lambalarınada kızayım biraz, önümde polis aracı varsa kesinlikle ya geçerim ya ışığının gözüme gelmeyeceği şekilde arka taraflara sarkarım. house dizisinde vardı, adamı şoka sokmak için aniden yanıp sönen onlarca renk ışığı izlettiriyolardı adamı. çok rahatsız ediyor :)
Yahuu arkadaşlar tamam haklısınız herkez şikayetcide bu sislerden felan adam orjinal sis ampüllerini kullanıyorsa size ne be kardeşim ister yakar ister söndürür.. Ben şimdiye kadar normal yani aracın üzerindeki orjinal sis farının gece göz aldığını görmedim yada bana denk gelmedi heralde haa adam kalkıpta sislere zenon çakıyorsa ve bu gerçekten göz alıcı bir ışıksa onda sizinle hemfikirim..
Xenona gelince yasaklanması konusuna karşıyım. Bilinçli bir şekilde uygulandıysa sürücü için çok faydalı ama sen kalkıpta merceksiz bi fara bilmem kaçbin K lık xenon takarsan alır tabi adamın gözünü. Ee yani şimdi kalkıpta bunlar takıyolar diye bütün xenonları yasaklamak çok mantıksız. Ama duruma göre müdahale yapılabilir mesela merceksiz xenonlar yasaklanabilir yada ne biliyim atıyorum 6000k nın üzeri yasaklanabilir..
Eğer xenon gerçekten kötü bişey olsaydı yada ne bilim sürücüyü yada karşıdakileri zor durumda bıraksaydı sanırım bir çok lüks segmentte olduğu gibi fabrika çıkışlı xenonlu olmazdı..
zenonun yasaklanması çok saçma bir önerme olmuş :)
yasaklanması gereken çakma zenon. bir far zenona göre tasarlandıysa göz filan almaz. mercekte şart değil yani mesela corolla eski kasa mercedesler bazı volvolar vs merceksiz orjinal zenonlu teknik olarak bi arızası olmadıktan sonra hiç biri göz almaz.
ama halojen mercekli bi fara zenon takınca merceksiz kadar olmasada oda göz alır(marea, megane vs)
yok 6000k 'ya kadar normal , onun üstünde ceza işlemi var ben sormuştum.
35 binlik ne demek ya şaka gibi :) Ben 8 binlik taktırdım onu da çok düşündüm yüksek olur mu diye 6 binlik taktıracaktım serviste 6 binlik yokmuş 8 takıyorlarmış ondan taktırdım.
merceksiz farlara xenon takıp arkamda gidenlere küfür ediyorum açıkcası..bu durumu farkettiğim an kendi arabamdanda sökmüştüm zaten..iyi bi karar bence..sislere güzel oluyo onda sorun yok :D
arkadaşlar benim zenon görüntü amaçlı kullanıma uygun değil sadece merakımdan işin açıkçası. sis farlarım yolu aydınlatmaktan ziyade morartacak :D
birde mercekli far nereden bulabilirim ama içinde daylight ya da angel olmayacak sadece mercek far. birrde fiyatı hakkında bilgi sahibi olan var.?
konuyu açtığıma pişman olacam yakında :))
sanırım...
Evet.
Ön sis farının çok ayarsız olması lazım ki karşıdan gelenin gözünü alsın çünkü direk yeri aydınlatıyor onlar neredeyse. Arka sis farının ise sis olmadığı koşullarda açılmasına acayip ayar oluyorum akşamları felaket göz alıyor özellikle trafikte baş ağrısına kadar yol açıyor. Trafikte çok uyarıyorum uymayanların ardına geçip uzunlarımı yakıyorum farlarımı kaldırıp.