Sorun orada ikisini de istiyorum. Konfor önemli benim için görsellik de öyle ve görsellik için konfordan taviz verilebilir ama ne oranda olacak önemli olan kısım bu. Yaylı bir arabaya binip bunu görmem lazım.
Printable View
maalesef ikisi birden olmuyor ya öyle ya böyle olması lazım :)
Bence 17 jant 1.4 fire motorlar için gereksiz. En ideali modifiye için 16. Jant ne kadar büyük olursa yoldaki titreşimler sarsıntıların hissedilmesi jantın boyutuyla doğru oranda artacaktır. Çapı büyük olduğundan araç kalkışlarda zorlanacak buda motoru yoracaktır. Bana kalırsa Puntolar için ideal yay ve jant ölçüleri 3.5cm yay 16 inc jant yada coilde olabilir haliyle oda para...
195 iyidir bence 205 e gerek yok boşa sürtünme. Tamam ne kadar geniş taban o kadar iyi yol tutuşuda ne kadar çok sürtünme o kadar performans düşümü. Yani arabanın yorulacağı bir rakam 205 kanımca mjet yada tjetler eyw da fire ne biliyim çok yorar 205 taban için 17 jant... gereksiz hammallık bence siz bilirsiniz :/
bende 17" jant istiyorum ama 1.3 75 bg. benimkini çekermi çekmezmi bilemiyorum :S
16 jant, 195 55 16 lastik alarak olayı hem konfor hem görsellik açısından çözün derim. Gönül 17 janttan yana ancak yollarımız henüz buna müsait değil.