Bence sen FEMOLİ ile görüş , bu işin piri o. Eminim kafandaki soruları çözmene yardımcı olur.
Benim fikrim vede yaptığım far güçlendirmesi yukarıda detaylı şekilde yazılı. Aklımdakini arabama uygulayabildiğim için memnunum :)
Printable View
Herkes kendi fikrini söylüyor bende söylemek isterim :) bixenon sataıyorum ama aracıma takmadım aracımda kısalar xenon uzunlar halogen diğer farlarımda bixenondu fakat farlar yanmadan sellektör yaptığınızda ısınana kadar karşıya tepkime vermiyor ısınmasıda bir kaç saniye sürdüğünden iş işten geçmiş olabiliyor .. tabikide zevk meselesidir bu kötü bir yan değildir zevke tabirdir önemli değil diyen takar benim için önemli diyen h4-2 takar ..
benim sattığım balastlar sitemde mevcut bu yeni nesil diye tabir edilen ince balastlar bir zamnlar mfk adı altında satıyorduk sıkıntı baş gösterince mfk getirtmekten vazgeçti can bus lı başka balast getirmeye başladılar .. tabiki her balastta aynı değildir içeriği önemlidir ..
Tekrardan alan almak isteyen arkdaşlara hayırlı olsun önünüz aydınlık olsun diliyorum ;)
mehmet, emin misin ? Ben gündüz sıkça, farlar kapalı iken, xenon tam soğuk iken selektör yapıyorum, tepkimedealıyorum. Aynen flaş gibi patlama yaparak yanıyor. Ha kısa sürüyor, uzun uzadıya xenon ışığı vermiyor ısınana kadar kolu çekili tutunca o ayrı.Alıntı:
fakat farlar yanmadan sellektör yaptığınızda ısınana kadar karşıya tepkime vermiyor ısınmasıda bir kaç saniye sürdüğünden iş işten geçmiş olabiliyor ..
yani pratikte halojen nasıl anlık selektör yapıyorsa, H4-3 ampül de flaş şeklinde, (1.video'da da var) farlar kapalı iken selektör yapıyor.
tabi benim kullandığım kite özel birşey olabilir, diğerlerini tecrübe etmediğim için bilemiyorum.
1. video (farlar soğuk değil ama yinede kapalı farda selektör 00:33 sn'de başlıyor, gündüzde buna oldukça yakın flaş atıyor)
https://www.dailymotion.com/video/xf...0kbixenon_auto
Yanlış anlaşılma olmuş sanırım, ben araba aksesuar satışı yapmıyorum :)Alıntı:
arkadaşım bu videoda ki xenonlardan ilanlarda satıyorum demiştin benmi yanlış hatırlıyorum?
Bu takımdan biz 3 set olarak, bireysel kullanım için Çinden aldık.
2 setini arabalarımıza aldık, 1 set fazla H4-3 aldık ki, arıza yaparsa kit, hemen elimizin altında 2 balast, 2 de ampül hazır dursun. ürün garantili ama bozuk parçanın gitmesi ve yenisinin gelmesi 15 günü bulacağından, bekleme yapmayız diye düşündük.
2-3 ay kullandık ve setlerde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bizde evde boş duracağına, arayan birisinin işi görülsün diye, ticari olmadan aldığımız fiyata satışa koydum, zaten tek olan set hemen satıldı.
Maalesef benim yardımcı olma durumum yok, sitemizde FEMOLİ gibi bu işin profesyoneli de var zaten, gerekeni fazlası ile yapacağından emin olabilirsin.
İlan buydu ama satıldı maalesef...
https://forum.grandepuntotr.com/ilan...it-4300-k.html
Valla istersen söküp yollarım arkadaşım, alt tarafı ampül seti.
Sen kapsamlı mod için uzmanına başvur, Mehmetde hespini birbirine uygun takım olarak bulabilirsin ama şahsi tavsiyem 6000 K üstü almaman :)
Aynılarının 6000 K olanı Femolide mevcut, hem fiyat uygun, hemde garantili... Ayrıca takılmasına da yardımcı oluyorlar. Bundan iyisi ballı kaymak :)
Ali farlar sıcakken selektör tepkimesi mutlaka 0 dır ama soğukken halogenin verdiği gibi vermez sadece ufak bir patlama yapar (soğukken) sonraki sellektörlerde bu patlamaının yarısını alamayız .. bu kitle alakalı bişi değil xenonun yapısı ile ilgili yani a kiti b kiti bişi farketmez... neyse ali zaten önmeli olan aldığın ürünü içine sinerek kullanmandır .. Güle güle kullan arkdaşım, xenonun güzel allah farlarını söndürmesin hayırlı sürüşler..
Evet benimde bahsettiğim aynen o, tek selektörü sorunsuz güzelce patlatıyor ama arka arkaya selektör yapamıyor, ışık bayılıyor gaz soğuk olduğu için. Yada farları hep açık tutmak lazım avrupa ülkelerindeki gibi.Alıntı:
Ali farlar sıcakken selektör tepkimesi mutlaka 0 dır ama soğukken halogenin verdiği gibi vermez sadece ufak bir patlama yapar (soğukken) sonraki sellektörlerde bu patlamaının yarısını alamayız .. bu kitle alakalı bişi değil xenonun yapısı ile ilgili yani a kiti b kiti bişi farketmez...
Tşk ederim Mehmet, beğendiğine sevindim. Amin cümlemizin.Alıntı:
Güle güle kullan arkdaşım, xenonun güzel allah farlarını söndürmesin hayırlı sürüşler..
Güzel konu
mtec xenon 6000k alayım iyi dediler umarım yanılmam .. femoliden bize cevap gelmedi:) takım olarak mtec alayım...