arkadaşlar meraba bende 1,4 77hp active var eğer 17'' jant takarsam yakıt artarmı bir de orijinal 17'' jantın fiyatını bilen varmı lastiklerle birlikte fiyatı nedir bilgisi olan varmı arkadaşlar
Printable View
arkadaşlar meraba bende 1,4 77hp active var eğer 17'' jant takarsam yakıt artarmı bir de orijinal 17'' jantın fiyatını bilen varmı lastiklerle birlikte fiyatı nedir bilgisi olan varmı arkadaşlar
elbette yakıt bir miktar artacaktır ben tekno marka 17 inç jant ve 215 40 zr 17 kumho lastik kullanıyorum şu anda performans bakımından araçta çok çok hissedilir bir değişiklik olmadı yani 4. ve 5. viteslerde araç biraz zorlanıyor gibi geldi bana (son 1 haftadır biniyorum) yakıt ise en fazla km de 20 kuruş değişecektir sanırım..ben jantlardan önce kmde 200 yakıyorsam şu an belkide 220 yakıyorum çok da önemli değil...yol tutuşunu,konforunu,azalan sesleri ve aracın görünüşünü=performans ve yakıt değişikliğine tercih ettim..
not : km başına 30 kuruş fark olsa bile ve 1 depo ile ortalama 600 km yaptığımı düşünürsek eğer 17'' lastiklerin bana zararı bir depoda en fazlaa 18 ytl oluyor ?? ki ben çok sakin bir sürücüyüm hızda aramam artık bizden geçti :) tercih sizin...